وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه ١۶ مهر، از شناسایی ۴۰١۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا و درگذشت
٢٣۹ نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد.
وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه ١۶ مهر، از شناسایی ۴۰١۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا و درگذشت ٢٣۹ نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد. از سوی دیگر، علیرضا زالی فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در پایتخت، تأکید کرد که تهران تلخ ترین روزهای کرونایی خود را می گذراند و ۸۲۸ بیمار جدید در شبانه روز گذشته، در بیمارستان های پایتخت بستری شده اند. استاندار تهران نیز با اشاره به شرایط فراتر از قرمز کرونا در این استان، از تشدید نظارت ها و اجباری شدن استفاده از ماسک از روز شنبه ١۹ مهر خبر داد.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه ۱۶ مهر، اعلام کرد: «بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ۴۰١۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ۱۸٢۰ نفر از آنها بستری شده اند و تعداد ۴۲۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ۴۸۳ هزار و ۸۴۴ مورد رسیده است».
وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۲٣۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ٢٧ هزار و ۶۵۸ نفر رسیده است».
وی گفت: «۲۶ استان تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و همچنین استان های هرمزگان، کردستان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند».
گفتنی است پیش از این بیشترین موارد فوتی روزانۀ کرونا در کشور، ۲۳۵ مورد اعلام شده بود.
علیرضا زالی: تهران تلخ ترین روزهای کرونایی خود را می گذراند؛ بستری ۸۲۸ بیمار جدید در شبانه روز گذشته
علیرضا زالی فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، روز چهارشنبه با بیان اینکه با توجه به شرایط اخیر کماکان شهر و استان تهران در شرایط قرمز به سر میبرد، گفت: «در طول ۱۰ روز اخیر، آثاری از بهبودی شاخصهای مربوط به بستری، مراجعات سرپایی و مرگ و میر در تهران مشاهده نشده است».
وی با اشاره به آخرین آمار ثبت شدۀ بیماران کرونایی در استان تهران، گفت: «طی ۲۴ ساعت گذشته، بالغ بر ۸۲۸ بیمار جدید در بیمارستانهای تهران بستری شدند که از این تعداد، ۱۱۳ بیمار در بخش مراقبت های ویژه و ۷۱۵ نفر در بخشهای عادی بستری شده اند».
او با بیان اینکه آخرین آمار در تهران نشان دهندۀ آن است که حدود ۱۱.۵ درصد مراجعه کنندگان به بخشهای سرپایی مراکز درمانی نیاز به بستری شدن دارند، ادامه داد: «بر اساس بررسیها، طی ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۶۳۴ نفر ترخیص شدهاند، به عبارت دیگر هنوز تعداد موارد بستری جدید از ترخیصها بالاتر بوده و لذا بهبود این روند افزایشی نیازمند اقدامات جدیدتری است».
فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در تهران، با اشاره به سرعت بالای انتقال پذیری این بیماری و احتمال آلودگی در فضاهای عمومی از جمله وسایل حمل و نقل عمومی، تأکید کرد: «در این شرایط، به هیچ عنوان خروج افراد در شرایطی که ضرورتی وجود ندارد، توصیه نمیشود. همچنین توصیه میشود که گروههای سنی پرریسک و سایر گروههای پرمخاطره، ماندن در منزل را در اولویت اول خود قرار دهند و از شرکت در میهمانیها و سایر تجمعات خودداری کنند، همچنین افراد دارای علایم و کسانی که احتمال ناقل بودن دارند، از ویزیت و ملاقات با این عزیزان خودداری کنند».
وی با اشاره به اینکه تهران تلخترین روزهای کرونایی خود را میگذراند، بر ضرورت نظارت مدیران ارشد فرودگاهها در کنترل این بیماری و رعایت پروتکل های بهداشتی، تأکید کرد و گفت: «در شرایط فعلی صنعت هوانوردی میتواند به عنوان یک گلوگاه حساس عمل کند».
استاندار تهران: استفاده از ماسک از شنبه اجباری می شود
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، در مورد اعمال محدودیت ها کرونایی و بررسی میزان انجام آن گفت: «از روز ۱۲ مهر ماه، کمیته نظارت به شدت موضوع رعایت محدودیت های اعلام شده را در دستور کار قرار داده که در این زمینه دستگاههای دولتی به خوبی پروتکل ها را اجرا میکنند همچنانکه آموزش و پرورش و دانشگاهها به صورت ۱۰۰ درصدی در فضای مجازی آموزش دارند و موزه ها تعطیل هستند».
وی ادامه داد: «آرایشگاههای زنانه در ۱۳ و ۱۴ مهر ماه، ۲۴ درصد و قهوهخانهها ۳۵ درصد محدودیت های کرونایی را رعایت کردند که تا رسیدن به بالای ۸۰ درصد فاصله داریم و بر این اساس نظارتها باید تشدید شود».
استاندار تهران با اشاره به اینکه اجباری شدن استفاده از ماسک از شنبه در تهران اجرایی می شود عنوان کرد: «در مورد کسانی که مبتلا به کرونا هستند و با آگاهی از ابتلا، در جامعه حضور پیدا میکنند و از وسایل حفاظتی استفاده نمیکنند یا کسی که مبتلا و بیمار است اما کتمان میکند نیز پیشنهاد شده که جرایمی در نظر گرفته شود.»
وی افزود: «در محیطهایی مثل پاساژها، مراکز تجاری و جاهایی که افراد مراجعه میکنند مقرر شده در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی با متولیان آن مراکز برخورد شود و برای مردم عادی نیز سعی شده که با اقناعسازی، توصیه و تذکر، اقدامات پیگیری شود و حتی بسیجیان نیز اعلام آمادگی کردند که گشت بزنند و به افرادی که دلیل عدم رعایت آنها نداشتن ماسک می باشد، ماسک در اختیار آنها قرار دهند».
وی تاکید کرد: «مردم هر گونه شکایت درباره عدم رعایت پروتکل های بهداشتی را می توانند به سامانه۱۹۰ و همچنین معاونتهای سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران اعلام کنند».
عضو کمیتۀ ستاد مقابله با کرونا: قدرت سرایت کرونا، ۹ برابر شده است؛ وضعیت تهران فراتر از قرمز است
دکتر مسعود مردانی عضو کمیتۀ علمی ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، با اشاره به عوارض سفر رفتن مردم در شرایط فعلی کرونا و تعطیلات پیش رو، گفت: «قدرت سرایت ویروس بین ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است، اگر مردم به سفر روند و مبتلا شوند، دیگر تخت خالی برای درمانشان نخواهیم داشت و بعید نیست که مجبور به بازگشایی نقاهتگاهها شویم».
وی با اشاره به تعطیلات پیش رو، گفت: «توصیه میکنم آنهایی که قصد سفر دارند آمار دو روز اخیر مبتلایان و جانباختگان کرونا را مرور کنند تا متوجه شوند در هر دو مورد ابتلا و فوتی رکورد زدهایم».
او با تاکید بر اینکه اغلب بیمارستانها تخت خالی برای بستری بیمار مبتلا به کرونا ندارند، اظهار کرد: «۱۰۵ بیمارستان در تهران، بیماران کووید۱۹ را بستری میکنند؛ این در حالیست که وضعیت سایر نقاط کشور از تهران هم بدتر است. طی روزهای اخیر یکی از مسئولین از استان مازندران با من تماس گرفت و التماس و تمنا میکرد هنگام صحبت با رسانهها از مردم خواهش کنیم به شمال نروند. از سوی دیگر امیدوار هستیم محدودیتهایی در ورود خودروها به استانهای شمالی اعمال شود تا کسانی هم که به توصیهها گوش نمیکنند، نتوانند به سفر بروند».
این متخصص بیماریهای عفونی، درباره وضعیت کووید۱۹ در استان تهران، تصریح کرد: «وضعیت در استان تهران از حالت قرمز هم فراتر رفته است و تصور هم نمیکنم محدودیتهایی که اعمال شده است بتواند تاثیر قابل توجهی در کاهش موارد ابتلا و قطع زنجیره انتقال ویروس داشته باشد.»
وی اجباری شدن زدن ماسک از شنبه در پایتخت را عملی بسیار موثر خواند و با اشاره به جهش کروموزومی در ویروس کرونا، گفت: «این جهش، انتقال ویروس از فرد بیمار به سایرین را تسهیل کرده است؛ به طوری که میران انتقال ویروس از یک فرد به فرد دیگر بین ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است. معمولا دیگر بیماران تک نفره مراجعه نمیکنند و در یک خانواده ۳ یا ۴ مبتلا داریم».
شمار جان باختگان کرونا در البرز، به ۱۲۴۹ نفر رسید
محمد فتحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز، روز چهارشنبه گفت: «متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به ۱۲۴۹ نفر رسیده است».
وی در خصوص آخرین وضعیت کرونا در البرز گفت: «از دیروز تا امروز ۱۶ مهرماه، ۱۴۴ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شدهاند».
وی افزود: «مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک، از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز ۱۸ هزارو ۹۴۲ نفر است».
او با بیان اینکه در حال حاضر، تعداد ۶۴۶ نفر در مراکز درمانی بستری هستند، گفت: «از این تعداد ، ابتلای ۲۷۳ نفر به بیماری کووید ۱۹، تا این تاریخ قطعی شده است.»
صعود نگران کنندۀ کرونا در آذربایجان شرقی
سخنگوی وزارت بهداشت، دربارۀ وضعیت ویروس کرونا در استان آذربایجان غربی، گفت: «پس از گذشت از خیز اول بیماری در فروردینماه و یک خیز جدیتر از نیمه خرداد تا اواسط تیرماه در این استان، نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در این استان از نیمه دوم شهریور ماه مجددا روند صعودی به خود گرفته است که به شکلی نگران کننده در حال امتداد است».
وی افزود: «هم اکنون شهرستانهای ارومیه، اشنویه، پلدشت، چالدران، خوی، سردشت، سلماس، شاهین دژ، ماکو، مهاباد و میاندوآب در این استان، در وضعیت قرمز و مابقی شهرستانها در وضعیت هشدار بیماری هستند».
او دربارۀ میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان آذربایجان غربی، گفت: «این میزان، ۵۴.۷ درصد گزارش شده است که پایینتر از میانگین کشوری است. بر اساس بررسیهای صورت گرفته میزان استفا ه از ماسک توسط مردم استان در مراکز عمومی ۴۵ درصد و در وسایل نقلیه عمومی ۴۴ درصد است. همچنین میزان استفاده از ماسک توسط کارمندان ادارات و بانکهای استان ۷۹ درصد و توسط شاغلین صنوف و صنایع ۶۴ درصد گزارش شده است».
او ادامه داد: «بروز موارد مثبت بستری و موارد مرگ و میر در این استان، بالاتر از متوسط کشوری است. در حال حاضر، تعداد ۴۶۲ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که ۱۳۱ نفر از آنها شرایط بالینی نامناسبی دارند و در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند».
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: «افزایش تردد وسایل نقلیه در جاده های کشور، با شروع پیک های بیماری رابطۀ معناداری دارد بنابراین از مردم می خواهیم از اقدام به سفرهای غیرضروری خودداری کنند».
وضعیت قرمز استان مرکزی
استان مرکزی در حال حاضر در وضعیت قرمز قرار دارد، به گفته دکتر جمالیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، «طی دو هفته ابتدایی پاییز ۲۱۶۸ نفر در استان مرکزی کرونا گرفتهاند و ۶۴ نفر جان باختهاند و در حال حاضر ۳۹۳ بیمار کرونایی در بیمارستانها بستری هستند که از این تعداد ۷۴ بیمار بدحالند و ۳۵ بیمار با دستگاه نفس می کشند و در مجموع از ابتدای شیوع این بیماری تا امروز کرونا ۵۶۶ را در استان مرکزی از دم تیغ گذرانده است».
وی افزود: «استان ما وضعیت خوبی را پشت سر نمیگذارد، گلایهها از رعایت نشدن پروتکلها توسط مردم، اصناف و ... زیاد است و قطعاً ادامه دار بودن این شرایط باعث میشود که کنترل از دست خارج شود و آن موقع است که با توجه به محدودیتهای موجود در امکانات و تجهیزات بخش بهداشت و درمان، باید نشست و شاهد افزایش غیرقابل کنترل تلفات بود».
او با ابراز نگرانی از بی توجهی به قوانین و پروتکل های بهداشتی و بی اعتبار کردن هر آنچه تاکنون برای مهار ویروس انجام شده توسط کسانی که سفر را بر ماندن و تحمل کردن ترجیح می دهند، گفت: «این رفتار خودخواهانه، مرگ را هر روز به ما و عزیزان مان نزدیک تر و این روزهای قرمز را برایمان سیاه تر می کند».
درخواست نمایندۀ آمل و نمایندۀ ساری از مردم جهت خودداری از سفر به شمال ایران
علی بابایی کارنامی نمایندۀ مردم ساری در مجلس، مدعیست که محدودیتهای شهر تهران، مسافرتها به شمال کشور را تشدید کرده و این امر موجب شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا میشود.
وی در مورد وضعیت کرونا در شهرهای شمالی گفت: «از ابتدای بیماری کرونا مردم شمال کشور تاوان این بیماری را دادهاند. مگر مردم شمال کشور چه گناهی کردند که باید تاوان سوءتدبیرها را بدهند؟»
وی افزود: «اگر چند روز بعد به آمار مازندران نگاه کنیم از قبل بیشتر است. ما نگران پیک سوم کرونا هستیم. این روزها بسیاری از سرماخوردگیها و همچنین بیماری آنفلوآنزا با کرونا همزمان شده است».
رضا حاجیپور نمایندۀ آمل در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه نباید مردم ویروس کرونا را شوخی بگیرند، گفت: «از مردم میخواهیم در شرایط فعلی و به خاطر سلامتی خود و همنوعانشان از سفر به استانهای شمالی کشور پرهیز کنند».
وی ادامه داد: «این روزها دوباره شاهد موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا هستیم باید تلاش کنیم که آمار مبتلایان کاهش پیدا کند، پزشکان و پرستاران بسیار به زحمت افتادهاند، شاید دلیلش این باشد که ما کرونا را شوخی گرفته و آن را جدی نگرفتهایم. هیچ اتفاقی نمیافتد که یکسال سفر نرویم تا بحران کرونا سپری شود».
رادیو فرانسه