صفحات

سه‌شنبه، آبان ۰۸، ۱۴۰۳

وزیرخارجه آلمان: در ایران هیچ‌کس در امان نیست

  

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، به دنبال خبر اعدام جمشید شارمهد، بیانیه‌ای انتشار داد. در این بیانیه آمده است: «قتل جمشید شارمهد توسط رژیم ایران را به شدت محکوم می‌کنم. جمشید شارمهد از دوبی به ایران ربوده شد، بدون محاکمه عادلانه سال‌ها در حبس نگه داشته شد و اکنون به قتل رسیده است. امروز برای خانواده او بدترین اتفاق ممکن رخ داده است. همدردی عمیق خود را به خانواده‌اش ابراز می‌کنم؛ خانواده‌ای که همواره در تماس نزدیک با ما بوده‌اند و هستند، و این فقدان وحشتناک را تجربه می‌کنند.

سفارت ما در تهران به طور خستگی‌ناپذیر برای جمشید شارمهد تلاش کرده است. همچنین، ما در برلین هر روز روی این پرونده کار کرده‌ایم. به همین منظور، چندین بار تیمی عالی‌رتبه از وزارت خارجه را به تهران اعزام کردیم و به‌طور واضح به مقامات تهران اعلام کردیم که اعدام یک شهروند آلمانی پیامدهای سنگینی خواهد داشت.

بربوک در ادامه بیانیه خود می‌گوید: «قتل جمشید شارمهد بار دیگر نشان می‌دهد که در تهران چه رژیم بی‌رحمی حاکم است؛ رژیمی که علیه جوانان خود، علیه مردم خود و علیه اتباع خارجی با مرگ برخورد می‌کند. این امر نشان می‌دهد که حتی تحت حاکمیت دولت جدید نیز هیچ‌کس در امان نیست.»

جمشید شارمهد که در رسانه‌ها و نهادهای رسمی جمهوری اسلامی عنوان رئیس گروه تندر (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی شده به اتهام “افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی” به اعدام محکوم شد. او در مردادماه سال ۱۳۹۹ زمانی که در دبی بسر می‌برد، توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

یکی از اتهاماتی که به او نسبت داده شده، انفجار در حسینیه “سیدالشهدای شیراز” است که ۱۴ کشته و ۲۱۵ مجروح بر جای گذاشت. شارمهد در جلسات دادگاه این اتهام را رد کرد و گفت که “طراح و دستوردهنده اجرای عملیات‌ انفجاری نبوده است”. خانواده شارمهد اتهاماتی که به او وارد آمده را “ساختگی” و دادگاهش را “نمایشی” خوانده‌اند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و شماری از مقام‌های ارشد این کشور و همچنین اتحادیه اروپا و سازمان عفو بین‌الملل صدور حکم اعدام برای شارمهد را محکوم کرده و خواستار لغو آن شده بودند.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان از تهران خواسته بود که این حکم “کاملا غیرقابل قبول و خودسرانه” را لغو کند.

غزاله شارمهد روز دوم ماه مه سال جاری (۱۲ اردیبهشت) در گفت‌وگو با رادیو دویچلند فونک خواستار تشدید فشارها شد، زیرا “بدون آن شما به ایران نشان می‌دهید که ما خط قرمز نداریم”. به گزارش خبرگزاری آلمان، او افزود، هنوز هیچ واکنش جدی دولت آلمان که “به هر نحوی رهبری تهران را از اعدام پدرم منع یا منصرف کند” وجود ندارد. دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید امید می‌رفت که جمشید شارمهد یکی از چندین زندانیانی باشد که میان کشورهای غربی و جمهوری اسلامی مبادله شدند، اما چنین نبود. این امر باعث سرخوردگی خانواده آقای شارمهد از دولت آلمان و کشورهای غربی شد.