صفحات

جمعه، آبان ۱۱، ۱۴۰۳

"قتل" شارمهد؛ بربوک از اقدامات بیشتر علیه ایران خبر داد

وزارت امورخارجه آلمان در باره قتل جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی بیانیه‌ای در ۳۱ اکتبر منتشر کرد. آنالنا بربوک در این بیانیه به بستن سه کنسولگری ایران در آلمان اشاره کرده و از اقدامات بیشتر خبر داده است.

 

وزیر امورخارجه آلمان در آغاز بیانیه "قتل" شارمهد را تسلیت گفته و همدردی عمیق خود را به خانواده جمشید ابراز داشته است.

در این بیانیه تصریح شده است که آقای شارمهد ربوده و به ایران منتقل شد و بدون محاکمه‌ای منصفانه سال‌ها در زندان نگاه داشته شد. او به اعدام محکوم شد و سرانجام کشته شد. "قتل" او توسط رژیم ایران آشکارا نشان داد که رژیمی که به قانون گردن نمی‌گذارد به رغم تغییرات جدید در راس حکومت همچنان با بیرحمی کامل عمل می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «سفارت ما در تهران و همچنین ما در برلین بطور خستگی‌ناپذیری کوشیدیم که از ‌آقای شارمهد حمایت کنیم.»


برای خانواده جمشید شارمهد هم اکنون مهم است که بتوانند با او وداع کنند. "قتل شارمهد بار دیگر سنگدلی هولناکی رژیمی در ایران را نشان داد که متکی به قانون نیست."

بنا به این بیانیه "قتل" شارمهد نشان می‌دهد که رژیم ایران تنها با"زبان تهدید، اخاذی و خشونت" کار می‌کند. اظهارات اخیر وزیر امورخارجه ایران "قتل بیرحمانه" شارمهد را در ارتباط با حمایت‌های آلمان از اسرائیل قرار داد و این اظهارات خود گویا همه چیز است.

بستن سرکنسول‌گری‌های ایران در آلمان

در بیانیه آمده است: «ما بارها به تهران به روشنی گفتیم که اعدام یک شهروند آلمانی پیامدهای سنگینی در پی خواهد داشت. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که سرکنسولگری‌های ایران در فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ را ببندیم»


به گفته وزارت امورخارجه آلمان حکومت ایران از اهمیت سرنوشت آلمانی‌های در حبس آگاه بوده است . بربوک می‌نویسد که در ماه گذشته بخش مرکزی گفت‌وگوی او با عراقچی در نیویورک حول این محور بوده است. اما تحولات اخیر در خاورمیانه سبب قتل شارمهد شد و این بیانگر رژیم بی‌قانون و مستبد است. "رژیم ملاها نشان داد که خارج از منطق متعارف دیپلماتیک عمل می‌کنند."

بنا به ارزیابی بربوک به همین دلیل روابط آلمان و ایران به نازل‌ترین سطح خود رسیده است. به گفته او دولت کنونی آلمان بیش از هر دولت دیگر در سال‌های گذشته نقض حقوق بشر را به رژیم ایران گوشزد کرده است.

در این بیانیه آمده است: «ما به روشنی به نقش مخرب و بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، ارسال موشک به روسیه، حمایت از گروه‌های تروریستی حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها، حمله مستقیم موشکی و پهپادی به اسرائیل، برنامه غیرشفات اتمی و سرانجام سرکوب ملت خود دراعتراضات "زن زندگی آزادی" اشاره کرده‌ایم.»

بربوک در این بیانیه یاد‌آور می‌شود که شخصا به عنوان وزیر امورخارجه آلمان خواهان رسیدگی به جنایت رژیم جمهوری اسلامی و ثبت آن علیه مردم خود به‌ویژه زنان در شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است.

تلاش آلمان برای افزودن سپاه پاسداران به لیست گروه‌های تروریستی

آلمان و اتحادیه اروپا تا کنون علیه صدها نفر از مسئولان ایرانی در مقام‌های متفاوت تحریم‌هایی را مقرر داشته‌اند. بربوک در این بیانیه به تحریم‌هایی علیه وابستگان به سپاه پاسداران، شرکت هواپیمایی ایران‌ایر اشاره کرده است.

او در این بیانیه می‌نویسد که پس از حکم دادگاهی در دوسلدورف فشار می‌آوریم که سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی گنجانده شود. "ما مقدمات حقوقی این کار را فراهم کرده‌ایم." او می‌افزاید نباید فراموش کنیم که ما با رژیمی بی‌قانون سروکار داریم و باید همواره از خود به پرسیم :«اقدامات ما چگونه باید  علیه رژیم باشد و نه علیه مردم ایران.»

به گفته بربوک نه تنها شارمهد بلکه شهروندان دیگر آلمان نیز در زندان‌های رژیم ایران به سر می‌برند و دولت آلمان برای آزادی آنان تمام امکانات خود را به کار خواهد گرفت.

در پایان بیانیه آمده است: «دولت جدید ایران همواره مدعی شده که می‌خواهد مناسبات خود را با غرب بهبود بخشد، ایران می‌داند کدام گام‌های مشخص در زمینه ضروری هستند.»

دویچه وله فارسی