به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، تیر ۲۲، ۱۳۹۴

رهبران منطقه یورو درباره بحران بدهی‌های یونان به توافق رسیدند

پس از هفده ساعت مذاکرات سخت، رهبران منطقه یورو صبح امروز دوشنبه، به اتفاق آرا درباره برنامه سوم کمک مالی به یونان به توافق رسیدند و طرح پیشنهادی چهارجانبه را که توسط رهبران فرانسه، آلمان، یونان و رئیس شورای اتحادیۀ اروپا تدوین شده بود، تصویب کردند. دونالد توسک، رئیس شورای اروپا با اعلام این خبر گفت: "ما در زمینه کمک به یونان از طریق "برنامه اروپایی ثبات" آماده‌ایم؛ برنامه‌ای که همراه با اصلاحات جدی و حمایت مالی است." پس از اعلام این توافق، ارزش یورو در برابر دلار افزایش یافت و هر یورو به ۱.۱۱۹۴ دلار رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، رهبران نوزده کشور عضو حوزه پولی یورو، سراسر اوقات شب گذشته را به مذاکره برای پایان دادن به بحران بدهی‌های یونان و جلوگیری از خروج این کشور از منطقه یورو گذراندند.
 آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، امروز صبح در یک کنفرانس خبری گفت که مسیر یونان برای رسیدن به رشد اقتصادی "طولانی" و "سخت" است.
مرکل اضافه کرد که توافق حاصل شده شامل "طیف گسترده ای از اصلاحات است که من فکر می کنم یونان از طریق این اصلاحات بخت رسیدن به رشد اقتصادی را دارد."
صدر اعظم آلمان گفت: منطقۀ پولی یورو آماده است، در صورت لزوم، بازپرداخت بدهی‌های یونان را به عقب اندازد و نیز دورۀ طولانی تر و اقساط سبک تری بر قرار نماید.
همچنین فرانسوا هولاند، امروز از توافق با یونان استقبال کرد و در کنفرانس خبری بروکسل گفت: "این توافق اجازه می دهد که یونان در منطقه یورو باقی بماند، هدف این بود."
به گفتۀ هولاند این توافق منافع اروپا و فرانسه را نیز حفظ می‌کند.
پیشتر مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، صبح امروز در گفت‌وگو با "فرانس انتر" یک شبکه خبری این کشور، از نقش فرانسوا هولاند، رئیس جمهوری فرانسه در زمینه دستیابی اروپا به توافق درباره یونان قدردانی کرد و گفت: "من به بودن در کنار فرانسوا هولاند و پیروزی امروز که به نظر غیرممکن می رسید، افتخار می کنم."
نخست وزیر فرانسه تأکید کرد که اگر یونان در منطقه مالی یورو باقی ماند، به لطف تلاش‌های دولت فرانسه در مذاکرات رهبران منطقه یورو است.
همچنین پس از توافق درباره بحران مالی یونان، الکسیس سیپراس، نخست وزیر این کشور توافق حاصل شده را "سخت" توصیف کرد و گفت که این توافق "ثبات مالی" و احیای اقتصادی یونان را تضمین می کند.
نخست وزیر یونان گفت که اکثریت مردم این کشور از این توافق حمایت می‌کنند.
وی اضافه کرد: ما به مبارزه برای"اصلاحات اساسی که یونان به آن نیاز دارد" ادامه می دهیم.
سومین طرح نجات مالی یونان چیست؟
سومین طرح نجات مالی یونان، به این کشور اجازه می دهد در پایان طرح کنونی، مجددا از صندوق بین المللی پول اخذ وام کند.
دورۀ برنامۀ جاری کمک به یونان در مارس ۲۰۱۶ به پایان می رسد.
بر اساس این طرح، سه نهاد وام دهنده به یونان، بانک مرکزی اروپا، اتحادیۀ اروپا و صندوق بین المللی پول، کنترل روزمرۀ اجرای طرح را بر عهده خواهند داشت.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت که آماده است تصویب طرح کمک مالی به یونان را از پارلمان آلمان بخواهد. همچنین مجلس ملی فرانسه، به گفتۀ رئیس جمهوری این کشور، روز چهارشنبه برنامۀ مزبور را مورد بررسی قرار می دهد.
این طرح باید به سرعت به تصویب پارلمان یونان نیز برسد.

رادیو فرانسه