وزارت بهداشت ایران، روز سه شنبه ٢٤ تیر، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته، ٢٥٢١ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ١٧٩ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. در حالیکه ٢٥ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند، ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت هشدار داد که یک پنجم مرگ و میر روزانه در کشور مربوط به بیماران کرونایی است. از سوی دیگر، استاندار تهران اعلام کرد از آنجا که موج بیماری مجدداً به پایتخت بازگشته است، فعالیت برخی مشاغل در تهران به مدت یک هفته تعطیل میشود.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز سه شنبه ٢٤ تیر، اعلام کرد:«بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ٢٥٢١ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ١٨٢٠ نفر از آنها بستری شده اند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ٢٦٢ هزار و ١٧٣ مورد رسیده است».
وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ١٧٩ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ١٣ هزار و ٢١١ نفر رسیده است».
سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفت: «تا کنون تعداد ٢٢٥ هزار و ٢٧٠ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا، بهبود یافته و ترخیص شده اند و تعداد ٣٣٨٩ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند».
وی افزود: «استانهای آذربایجان شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند».
فعالیت برخی مشاغل در تهران برای مدت یک هفته تعطیل شد
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، اعلام کرد که با هدف جلوگیری از شیوع ویروس جدید کرونا، فعالیت برخی مشاغل در پایتخت به مدت یک هفته تعطیل میشود. وی افزود: «تمامی کافهها، قهوه خانهها، باغ وحش ها، چایخانه ها، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، موزه و باغ موزهها، سینما، تئاتر، تالارهای پذیرایی، دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، مدارس شبانه روزی، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبان سراها، کتابخانهها و سایر آموزشگاهها به مدت یک هفته تعطیل میشوند».
حمیدرضا گودرزی معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران نیز روز سه شنبه ٢٤ تیر با اشاره به محدودیتهای جدید که قرار است در تهران برای پیشگیری از انتقال کرونا اتخاذ شود، گفت: «متاسفانه موج بیماری مجدداً به تهران بازگشته است و روز گذشته تصمیماتی اتخاذ و اعلام شد که باشگاههای ورزشی، ورزشهای پر مواجهه مانند کشتی، مراکز تفریحی، مراکز آبی، باغوحشها، شهربازی ها و استخرهای سرپوشیده، باشگاههای بدنسازی، کافیشاپها، کافهها، چایخانهها و تالارهای پذیرایی حق فعالیت ندارند و برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی و همایشها از تاریخ ابلاغ مصوبه که امروز است، به مدت یک هفته ممنوع است».
وی افزود: «روز گذشته به ۱۰ مرکز تذکر شفاهی و کتبی داده شد که برخی از آنها فروشندگان لوازم موبایل، لوازم خانگی، فرودگاهها و مراکز دولتی بودند. به این مراکز تذکر جدی داده شده که اگر ظرف مدت ۲۴ ساعت پروتکلهای بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت ارائه شده را رعایت نکنند، بعد از ۲۴ ساعت پلمب خواهند شد و تمامی تبعات برعهده مدیرعامل و هیئت مدیره آن مراکز و مجتمعها خواهد بود».
ایرج حریرچی: یک پنجم مرگ و میر روزانه در کشور ناشی از کرونا است
ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت، در جریان سفر به همدان در روز سه شنبه گفت: «یک پنجم فوتی های روزانۀ کشور مربوط به بیماران کرونایی است که این زنگ خطری جدی و نگران کننده است». وی افزود: «روزانه حدود ١٠٥٠ نفر در کشور جان خود را از دست می دهند که بیش از ۲۰۰ تن از آنها بیماران کرونایی هستند.»
وی درباره عوامل موثر در بروز کرونا گفت: «یکی از عوامل ابتلا به کرونا مسافرت ها است که طبق بررسی های صورت گرفته ساکنان استان های قرمز کرونایی برای دوری از این بیماری بیشتر سفر می روند».
وی با اشاره به اینکه ۴۴۶ نفر از کارکنان بهداشت و درمان استان همدان به کرونا مبتلا شدند، وضعیت کنونی دورهمی ها را یک زنگ خطر دانست و گفت: «عروسی و مجالس دورهمی هیچگونه اثر اقتصادی ندارند ولی بالاترین میزان ابتلا را به خود اختصاص دادند که موجب مواجهه خانگی و ورود ویروس به درون خانه می شود».
مرگ ٥٠ نفر از شهروندان البرز طی دو روز بر اثر کرونا
عزیزاله شهبازی استاندار البرز روز سه شنبه گفت: «باید سری به بیمارستان ها بزنید تا متوجه بشوید اوضاع چگونه است، روز یکشنبه ۱۰۸۳ نفر و دیروز ۸۰۰ نفر مراجعه کننده مشکوک به کرونا در بیمارستانها داشتیم».
وی با اشاره به اینکه در ۷۲ ساعت اخیر بسیاری از البرزی ها، عزیزان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده اند، گفت: «این سوگواری بسیار دردناک است و حرفها و گفتگوهای کلیشهای، تکراری و شعاری فایده ای ندارد».وی افزود: «در ۴۸ ساعت گذشته، بیش از ۵۰ نفر جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده اند و راه اندازی تختهای نقاهتگاهی در سریعترین زمان ممکن ضرورت دارد».
استاندار البرز تأکید کرد: «ما مسئول هستیم و باید در نظر داشته باشیم که تمامی کسانی که بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند، مانند اقوام درجه یک ما هستند».
وی تاکید کرد: «سن ابتلا و تلفات کرونا کاهش یافته است، اما چرا هنوز سینماها و باغ موزه ها در البرز فعالیت می کنند؟ مدیرکل ارشاد البرز باید این روند را مورد نظارت قرار دهد.
وی افزود: «چرا شهرستانهای کوچک البرز به وضعیت قرمز رسیده است در صورتی که فرمانداران برای مقابله با کرونا دارای اختیارات بسیاری هستند. اینکه مدیران در دفاتر کار خود حضور داشته باشند و خبری از بطن جامعه نداشته باشند به هیچ عنوان قابل قبول نیست».
ابتلای ٢٥٠ پرستار همدانی به کرونا
هادی زرینی رئیس نظام پرستاری استان همدان، روز سه شنبه با بیان اینکه ۲۵۰ نفر از پرستاران همدانی به کرونا مبتلا شدند، گفت: «نسبت پرستار به تخت در استان همدان به حالت استاندارد نرسیده و همدان با کمبود پرستار مواجه است».
وی افزود: «حدود ۱۵ نفر از پرستاران مبتلا به کرونا در استراحت پزشکی هستند و متأسفانه یکی از پرستاران درICU بیمارستان قلب بستری است». وی در ادامه گفت: « مراجعات بیش از حد و روز افزون مردم، کادر درمان و پرستاران را خسته و فرسوده کرده است؛ مردم به درستی پروتکلها و نکات بهداشتی اعلام شده از طرف وزارت بهداشت را رعایت نمیکنند و این امر باعث افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا شده است».
وی تأکید کرد: «هنگامی که پرستاران به کرونا مبتلا شده و از استراحت پزشکی استفاده میکنند، نیروی جدید جایگزین آنها نمیشود بلکه کار سایر پرستاران افزایش مییابد».
وی تصریح کرد: «با ادامه این روند و افزایش روزافزون مبتلایان و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی، شاهد درگیر شدن کادر درمان و پرستاران با این بیماری خواهیم بود و مقابله با کرونا در صورت کاهش توان بخش درمان سخت تر شده و به یک فاجعه منجر میشود».
استان فارس در وضعیت هشدار قرار دارد؛ افزایش ٤ برابری ابتلای مادران باردار به کرونا
مهرزاد لطفی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، روز سه شنبه گفت: «استان فارس همچنان در وضعیت هشدار کرونا قرار دارد و برخی از شهرستان های این استان در وضعیت قرمز و بیشتر مناطق در وضعیت زرد هستند». همچنین مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش ٤ برابری آمار ابتلای مادران باردار به کرونا در روزهای اخیر در استان فارس خبر داده اند.
علی اکبری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت : «در پی بی توجهی های عمومی نسبت به رعایت اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، آمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است و قربانیان این بیماری نیز در استان فارس روندی فزاینده یافته است».
وی افزود: «بر اساس آخرین آمار و اطلاعات ارسالی از بیمارستان های سراسر استان فارس، در حال حاضر ۷۰۰بیمار مشکوک در بیمارستان ها بستری شده اند که ۹۱ نفر از این افراد به دلیل وخامت شرایط بالینی در بخش های مراقبت های ویژه بستری و نیازمند ارائۀ خدمات ویژه هستند».
مازندران در وضعیت قرمز قرار دارد؛ موارد بستری ٤ برابر شده است
وزارت بهداشت اعلام کرد که وضعیت مازندران به لحاظ شیوع کرونا قرمز است و بر اساس تازه ترین گزارش شبکه بهداشت آمل، ٣٣٠ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های این شهرستان بستری هستند که برابر یک سوم بستری های کرونایی در مازندران است.
بنابر آخرین گزارش رسمی، در ۲۴ ساعت گذشته با بستری شدن ۲۶۴ بیمار دارای علائم ابتلا به ویروس کووید-۱۹ ، در مجموع ١٠٨١ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند هستند که دست کم چهار برابر ماه خرداد و اوایل ماه تیر است.
رئیس شبکه بهداشت آمل، با بیان اینکه هر پنج بیمارستان این شهرستان درگیر بیماران کرونایی هستند ، گفت: چهار بیمارستان از این تعداد در شرف تکمیل ظرفیت قرار دارند و شمار بیماران کرونایی مراجعه کننده به مراکز درمانی آمل رو به افزایش است و رفته رفته از توان مراکز درمانی شهرستان خارج می شود.»
وی بزرگ ترین مشکل پیش آمده در شرایط فعلی را کمبود نیروی انسانی و پرستار عنوان کرد و افزود : «کادر درمانی شهرستان به شدت خسته هستند و به دلیل عبور از پیک نخست فرسوده شدند و به همین دلیل هم این شهرستان نیاز فوری به نیروی انسانی دارد .»
٦ شهرستان لرستان در وضعیت قرمز قرار دارند
دکتر محمد رضا نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، روز سه شنبه گفت: «روند ابتلا به کرونا در استان صعودی است و اکنون ٦ شهر استان در وضعیت قرمز شیوع این بیماری قرار دارند و روند افزایشی ابتلا به بیماری در استان همچنان ادامه دارد».
وی افزود: «طبق آمارهای موجود، رنگبندی شهرستان های ازنا، الیگودرز، بروجرد، خرم آباد، دورود و الشتر، قرمز است و مابقی شهرها زرد می باشند که برای عبور از این شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به همه افراد توصیه می شود».
وضعیت خوزستان همچنان قرمز است
سیدمحمد علوی سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه همچنان خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارد، گفت: «کاهش موارد ابتلا، در حد خارج شدن از وضعیت قرمز نیست».
وی افزود: «همچنان ۱۲ شهر خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارند، چهار شهر نارنجی و ۱۱ شهر نیز زرد هستند؛ اما ما وضعیت شهرهای نارنجی را نیز مانند وضعیت قرمز میدانیم زیرا کاهش موارد ابتلا در این مناطق، در حد خارج شدن از وضعیت قرمز نیست».
وی تأکید کرد: «نمیتوان وضعیت آینده را پیشبینی کرد و زمان خارج شدن از وضعیت قرمز، قابل پیشبینی نیست.پس از عید فطر وضعیت تغییر کرد و خوزستان، قرمز شد و همچنان این وضعیت ادامه دارد. وضعیت شیوع کرونا در آینده بستگی به رفتار مردم دارد؛ اگر به عنوان مثال ناگهان جمعیت زیادی در مراسمی شرکت کنند یا دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند، شرایط تغییر میکند».
اشک بیماران کرونایی باعث انتقال بیماری می شود
سعید کریمی جراح و متخصص بیماریهای چشم و رئیس مرکز پزشکی آموزشی درمانی طرفه، با اشاره به مشکلات و عوارضی که ویروس کرونا برای چشم ایجاد میکند، گفت: «مهمترین مشکلی که ویروس کرونا در چشم ایجاد میکند، به وجود آمدن التهاب و ورم ملتحمه (کونژکتیویت) است که در این شرایط چشم بیمار قرمز میشود و باعث اشکریزی و ترشح چرکی چشمی میشود و اگر فردی در چشم خود چنین علائمی دید، حتماً باید به بیمارستان مراجعه کند».
وی ادامه داد: «ما در بین بیمارانی که در بیمارستان بستری بودند یک کار تحقیقاتی انجام دادیم و همزمان تست PCR ویروس کرونا را از حلق بیمار و اشک چشمی انجام دادیم و حتی این تست را از کسانی که فقط مشکل تنفسی داشتند اما مشکل چشمی نداشتند، نیز انجام دادیم و هدف ما این بود تا به نتیجه برسیم که آیا اشک بیماری که به کرونا مبتلاست میتواند باعث سرایت و آلودگی شود یا خیر؟»
وی تصریح کرد: «براساس اطلاعات به دست آمده، ۷ درصد از بیمارانی که هیچ علائم چشمی نداشتند و ابتلای آنها به کرونا تایید شده بود، وقتی اشک آنها را آزمایش کردیم متوجه شدیم که اشک آنها آلوده است و قابلیت سرایت را دارد؛ به همین دلیل اگر بیمار کرونایی مثلا اشک چشم خود را با دستمال کاغذی خشک کند، نباید آن را رها کند و یا در جایی بیندازد که باعث آلودگی میشود و هرگونه ترشحات بیمار کرونایی باید به صورت کاملا بهداشتی دفع شود و باید در کیسه نایلونی قرار داده شود و بعد امحا گردد».
ابلاغ دستور مرخصی مجدد به زندانیان بعد از موج دوم کرونا
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: «متاسفانه کرونا در کشور تداوم یافته و آمار مبتلایان فزونی یافته است و مرخصی مجدد ریاست قوه قضاییه به زندانیان بعد از موج دوم کرونا در چهارشنبۀ گذشته به واحدهای قضایی و زندانها ابلاغ شد تا زندانیان بتوانند از مرخصی استفاده کنند».
وی افزود: «از دیگر تدابیری که اتخاذ شد در بسیاری از جرائم، کاهش میزان مجازات و همچنین استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس بود تا جمعیت کیفری کاهش یابد که روز به روز شاهد افزایش این مجازاتها هستیم که به سلامت زندانیان کمک کرده است».
ابتلای ٤٥٠ راننده تاکسی به کرونا و مرگ ٣٥ نفر
مرتضی ضامنی مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی های شهری کشور، گفت: «تا کنون ٤٥٠ نفر از رانندگان تاکسی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ٣٥ نفر فوت کرده اند». وی افزود: «با وجود اینکه رانندگان تاکسی در بیشتر موارد از ماسک و دستکش استفاده می کنند، اما در صورتیکه از ماسک استفاده نکنند با آنها برخورد خواهد شد و توسط بازرسان تاکسیرانی و کمیته انظباطی به این تخلف رسیدگی می شود».
وی در ادامه گفت: «تاکید بر این است که مسافران تاکسی نیز از ماسک استفاده کنند زیرا رانندگان تاکسی از اقشار در معرض خطر هستند و مسافران برای حفظ سلامتی خود و دیگران باید از ماسک استفاده کنند تا چرخه استفاده از ماسک کامل باشد و شاهد مشکلات کمتری در این خصوص باشیم».
رادیو بین المللی فرانسه