به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، آبان ۰۴، ۱۴۰۲

مهاجرت اجباری آتنا دائمی به دلیل پیشرفت بیماری و نیاز به درمان

 

«آتنا دائمی»، فعال حقوق بشری که نزدیک به هفت سال را در زندان سپری کرده، در رشته توییتی با اشاره به سختی‌های این سال‌ها، اعلام کرد که بر اثر عدم رسیدگی در زندان به «بیماری ام‌اس پیشرفته» مبتلا شده و به دلیل پیشرفت بیماری و نیاز به درمان ناچار شده مهاجرت کند.

این فعال حقوق بشری روز چهارشنبه در شبکه ایکس نوشت: «از مهر ۱۳۹۳ تا بهمن ۱۴۰۰ تنها ۹ ماه از زندان آزاد بودم. به دلیل فعالیت مدنی در راستای دفاع از حقوق بشر و مخالفت با اعدام در مجموع در ۹ پرونده به بیش از ۱۹ سال حبس محکوم شده بودم که هفت سال آن لازم الاجرا بود و در نهایت در بهمن ۱۴۰۰ پس از ۶سال و ۷ ماه حبس، که پنج سال و نیم آن بدون مرخصی سپری شده بود از تبعید و از زندان آزاد شدم. در زندان به دلیل اعمال فشارهای نهادهای امنیتی و عوارضی که بر جسمم داشت بارها به بیماری ام‌اس مشکوک شدم اما سپاه و اطلاعات ج.اسلامی مانع تشخیص و درمان بیماری شدند و مدام برای من و خانواده‌ام پرونده‌سازی کردند. وقتی از زندان آزاد شدم پس از آزمایشات پزشکی متوجه شدم به ام‌اس مبتلا هستم که در طول حبس به دلیل عدم رسیدگی پزشکی،پیشرفت قابل توجهی داشته. دارو و درمان بسیار پر هزینه بود و برخی داروها در ایران نبود».

خانم دائمی افزوده که «بسیاری گفتند برای تامین امنیت و برای درمانت از ایران برو اما همچون همیشه خواستم بمانم و در صحنه مبارزه حضور فیزیکی داشته باشم تا بتوانم نقش خود را در آن ایفا کنم. اهداف و برنامه های سیاسی و ‌شخصیِ زیادی داشتم که علیرغم اعمال فشارها و سرکوب‌ها می‌خواستم برای رسیدن به آنها تلاش کنم و هرگز به رفتن فکر نمی‌کردم.»

او با اشاره به اینکه به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش «بارها مورد تهدید» قرار گرفته  نوشته که از روزهای اول اعتراضات مهسا «از همان روزهایی که او در بیمارستان بود متوجه شدم که اگر بخواهم بمانم و ادامه دهم باید مانع بازداشتم شوم.»

این زندانی سیاسی سابق در ادامه رشته توییتش نوشته«با یک ساک لباس و یک گوشی بدون سیم کارت ۸ ماه مخفیانه از شهری به شهر دیگر رفتم می‌دانستم که ج.ا دشمن آزادی ست و اگر به خانه برگردم قطعا به واسطه فعالیت هایم علیه رژیم بازداشت خواهم شد بارها از طریق بازداشتی ها پیام تهدید برایم فرستادند.»

خانم دائمی افزوده که درمان بیماری‌اش «به دلیل مخفیانه زیستن» متوقف شد و حال جسمانی‌اش طی یکسال گذشته هر روز بدتر شده است.  او نوشته در نهایت به دلیل پیشرفت بیماری و نیاز به درمان پس از ۸ ماه در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به همراه خواهر بزرگترش مجبور شده به سختی از ایران خارج و به کردستان عراق برود.

آتنا دائمی نوشته پس از شش ماه اقامت غیرقانونی در کردستان عراق، از طریق سازمان‌های حقوق بشری توانسته به کانادا برود.

او ضمن تشکر از کسانی که در یک سال گذشته به او کمک رسانی کردند، نوشت: «در اتاق های بازجویی، در محوطه زندان اوین، قرچک و لاکان بارها مرگ بر ج.اسلامی را فریاد زده‌ام و امروز هم تنها وظیفه‌ام این است که کمک کنم نابودی آن فرا رسد تا آزادی، عدالت و احقاق حقوق همه ما را به ارمغان آورد.»

ایران وایر