حمله ناگهانی حماس به اسرائیل دقیقا ۵۰ سال پس از جنگ یوم کیپور (در سال ۱۹۷۳) رخ داد. در آن زمان حمله کشورهای عربی به رهبری مصر پس از ۶ روز به شکست مصر و سوریه انجامید اما این جنگ در چنین روزی روحیه ملی و دینی یهودیان را به شدت آزرد. حال نیز ابعاد جنگ و تلفات در اسرائیل و غزه بیسابقه است و دولت اسرائیل گفته که مردم باید خود را برای جنگی طولانیمدت آماده کنند.
اسرائیل میگوید ۳۰۰ موضع حماس را هدف حمله قرار داده است
نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) از درگیریهای شدید در شمال غزه خبر دادند. به گزارش سیانان ارتش اسرائيل شب گذشته شمال غزه را با توپخانه، خمپاره و حملات هوایی بمباران کرد. تیم خبری این شبکه گزارش داد که شاهد انفجارهای بزرگ متعددی در آنجا بوده است. ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش حدود ۳۰۰ هدف، از جمله مجتمعهای نظامی در داخل تونلهای زیرزمینی حماس را در روز گذشته هدف قرار دادهاند.
ویدئوهای منتشر شده توسط ارتش اسرائیل در صبح روز سهشنبه نشان میدهد که سربازان اسرائیلی در غزه با نفرات پیاده و تانکها در مناطق روستایی و همچنین در منطقهای که به نظر میرسد یک منطقه شهری به شدت آسیبدیده از جنگ است، در حال پیشروی هستند.
با وجود تشدید عملیات زمینی ارتش اسرائیل، حماس به شلیک راکت از غزه ادامه داده است. ارتش اسرائيل در بیانیهای اعلام کرد که در جریان عملیات زمینی، سربازان این کشور "درگیریهای متعددی با هستههای تروریستی داشتند که هم با موشکهای ضد تانک و هم با مسلسل به سمت آنها شلیک میکردند."
به گفته ارتش اسرائیل طی عملیات زمینی گسترده این کشور در روزهای اخیر در نوار غزه "تعداد زیادی از تروریستهای حماس" کشته و صدها موضع نظامی هدف قرار گرفتهاند.
حضور سفیر اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل با ستاره زرد داوود
سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در نشست شورای امنیت با یک ستاره زرد داوود روی کت خود حضور یافت. گیلاد اردان و همکارانش ستارههای زرد داوود را با نوشته "دیگر هرگز" روی کت خود سنجاق کرده بودند. این ستاره یادآور علامتی است که نازیها برای شناسایی یهودیان، آنها را ملزم به استفاده از آن بر روی لباسهایشان کردند.
اردان به شورای امنیت گفت که این ستاره را "تا زمانی که جنایات حماس را محکوم نکنید و خواستار آزادی فوری گروگانهایمان نشوید"، به لباس خود سنجاق خواهد کرد. او در سخنرانیاش حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه را با فرود متفقین در سال ۱۹۴۴ در نرماندی مقایسه کرد که توسط آلمان نازی اشغال شده بود.
این مقایسه در واکنش به نگرانیهای جهانی در این باره است که علاوه بر غیرنظامیانی که تاکنون در نوار غزه کشته شدهاند، بازهم تعداد بیشتری از مردم در این باریکه کشته شوند.
اردان گفت که مقایسه کشتههای دو طرف پس از کشتار حماس در هفتم اکتبر "به همان اندازه غیرقابل قبول است که مقایسه قربانیان آلمانی و انگلیسی در جنگ جهانی دوم". اردان تقاضای آتشبس در خاورمیانه را با تقاضای آتشبس قبل از بازپس گیری استالینگراد توسط روسها در سال ۱۹۴۳ مقایسه کرد.
آژانس امداد رسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی خواستار کمک بیشتر به غزه شد
فیلیپ لازارینی رئیس آژانس ویژه امداد رسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بر ضرورت فوری گسترش کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرد. او شامگاه دوشنبه در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که "تعداد انگشت شماری کاروان برای بیش از دو میلیون انسان نیازمند به هیچ وجه کافی نیست."
لازارینی گفت: «مردم نوار غزه این احساس را دارند که مانند غیرنظامیان با آنها رفتار نمیشود. بیشتر آنها احساس میکنند در جنگی گرفتار شدهاند که نمیخواهند درگیر آن باشند. آنها احساس میکنند که جهان همه آنها را با حماس یکسان میداند.»
او این رویکرد را "خطرناک" دانست و افزود: «این افراد معلم، پزشک، مددکار اجتماعی، مهندس و کارمند پشتیبانی و همینطور مادر و پدر هستند... اگر آنها در غزه نبودند، میتوانستند همسایگان و دوستان شما باشند.»
هلال احمر فلسطینی از حملات سنگین به نزدیکی بیمارستان قدس در شمال غزه گزارش داد؛ محلی که حدود ۱۴ هزار غیرنظامی در آن پناه گرفتهاند.
این نهاد امداد رسانی در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد حملات توپخانهای و هوایی به اطراف بیمارستان قدس در منطقه تل الهوا در نوار غزه ادامه دارد و نوشت: «غیرنظامیانی که به این بیمارستان پناه آوردهاند، دچار ترس و وحشت شدهاند.» رئیس بیمارستان به خبرگزاری فرانسه گفت که ارتش اسرائیل به او دستور تخلیه ساختمان را داده است.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت، این هشدار را "عمیقا نگران کننده" دانست و گفت که تخلیه بیمارستان بدون به خطر انداختن جان بیماران غیرممکن است. اسرائیل بارها شبه نظامیان حماس را به استفاده از بیمارستانها به عنوان مکانی برای مخفی کردن تجهیزات نظامی یا اعضای خود متهم کرده است.
ارتش اسرائیل خبر داد که بار دیگر به مواضع حزب الله لبنان حمله کرده است. بنا بر این خبر هواپیماهای جنگی اسرائیل بخشی از زیرساختهای حزب الله در جنوب لبنان را هدف قرار دادند و تسلیحات و امکانات مورد استفاده حزبالله را منهدم کردند.
از زمان حمله سازمان تروریستی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر تقریباً هر روز درگیریهای نظامی در مرز اسرائیل و لبنان رخ داده است. این نگرانی وجود دارد که حزبالله بتواند جبهه جدیدی را برای حمایت از حماس از خاک لبنان باز کند.
دویچه وله فارسی