به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، فروردین ۲۰، ۱۴۰۴

با خروج میلیونرها؛ لندن دیگر یکی از پنج شهر ثروتمند جهان نیست

با خروج میلیونرها به دلیل بحران اقتصادی بریتانیا از لندن، این شهر که سالها یکی از پنج شهر ثروتمند جهان به شمار می‌رفت اکنون به رده ششم سقوط کرده است.

به نوشته «تایمز»، پایتخت بریتانیا در سال گذشته ۱۱۳۰۰ میلیونر را از دست داده است، درحالی که لندن یکی از شهرهایی بود که به غیر از مسکو بیشترین میلیونرها را درخود جای داده بود. در گزارش سالیانه «هنلی» درباره ثروت جهانی آمده است که هزاران سرمایه‌دار در یک سال گذشته لندن را ترک کرده‌اند از جمله ۱۸ نفر با ثروت بالای ۱۰۰ میلیون دلار و ۲ میلیاردر.

در این گزارش دارایی‌های منقول افراد ملاک قرار گرفته و شامل سایر دارایی‌ها از جمله املاک نمی‌شود و پیش از اعلام تعرفه‌های جدید ترامپ تهیه شده است. گزارش ثروت جهانی (نیو ورلد ولث) نشان می‌دهد که اکنون لندن محل اقامت ۲۱۵ هزار و هفتصد میلیونر است و یکی از دو شهر در میان پنجاه شهر برتر در کره زمین است که نسبت به ده سال پیش جمعیت میلیونرهایش کاهش یافته است، مسکو نیز ۲۵ درصد میلیونرهای خود را از دست داده، اما حتی پاریس هم در طول این مدت با رشد ۵ درصدی جمعیت میلیونرها روبرو بوده است.

از سال ۲۰۱۴، لندن ۱۲ درصد از جمعیت پولدارهای خود را از دست داده که به کاهش ارزش پوند، افزایش مالیات‌ها و همچنین برگزیت مربوط می‌شود. حمله پوتین به اوکراین نیز سبب شده است که یک چهارم ثروتمندان از مسکو فراری شوند با این حال وضع لندن حتی از مسکوی درحال جنگ نیز بدتر است و با آن‌که ۱۰ هزار میلیونر از پایتخت روسیه گریخته‌اند، پایتخت بریتانیا ۳۰ هزار میلیونر را در ده سال گذشته فراری داده است.

به نوشته «تایمز» سیاست‌های مالیاتی جدید حزب کارگر همچنین به خروج بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی از بریتانیا منجر شده است. از روز دوشنبه تغییر نظام مالیاتی بریتانیا که قرن‌ها ثابت باقی مانده بود و به سرمایه‌گذاران خارجی اجازه می‌داد تا از برخی معافیت‌های مالیاتی برخوردار باشند با قوانین جدیدی جایگزین شده که جذابیت‌های کمتری برای سرمایه‌گذاران خارجی دارد. براساس این مقررات، همه سرمایه‌گذاران خارجی که بیش از چهارسال در بریتانیا زندگی می‌کنند باید مالیات درآمد و سود دارایی‌های خود در سراسر جهان را به دولت بریتانیا پرداخت کنند. اما اگر آنها در بریتانیا مقیم باشند مشمول مالیات ۴۰ درصدی بر درآمد می‌شوند که یکی از بالاترین میزان مالیات بردرآمد در جهان است.

کارشناسان مالیاتی می‌گویند این نظام مالیاتی، سرمایه‌گذاران خارجی که اقامت دائمی در بریتانیا ندارند را از این کشور به سوی پرتغال، جزایر سنت کیتس و نویس، اسپانیا، یونان و امارات متحده عربی فراری می‌دهد که مالیات‌ها کمتر است و یا مالیات ثابت سالیانه پرداخت می‌کنند.
ایتالیا از جمله کشورهایی است که از سرمایه‌گذاران خارجی سالیانه ۲۰۰ هزار یورو به جای محاسبه مالیات دریافت می‌کند. اندرو آمویلیس رئیس مرکز تحقیقات «نیو ورلد ولث» می‌گوید مالیات‌های بالا در بریتانیا، از جمله مالیات بر سود سرمایه و ارث سبب فراری دادن سرمایه‌گذاران و بازنشستگان شده است.

او می‌افزاید از دست دادن صاحبان شرکت‌هایی که در بازار بورس لندن نقش دارند و با شاخص اف تی اس ای ۱۰۰ (شاخص بازار بورس فایننشیال تایمز که به اختصار فوتسی خوانده می‌شود) شناخته می‌شوند تاثیر بسیاری بر اقتصاد دارد.

به گفته آمویلیس تسلط آمریکا بر بازار فناوری پیشرفته جهان سبب شده که کارآفرینان ثروتمند فناوری، به ویژه پس از برگزیت درباره سکونت در بریتانیا تجدید نظر کنند. این درحالی است که بریتانیا هنوز از پس بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ برنیامده و لندن همچنان در زمینه توسعه کارآفرینی مرتبط با فناوری‌های نوین از رقبا عقب مانده است.

کارت اقامت طلایی سه میلیون پوندی برای ثروتمندان شاید راه‌حلی برای جذب ثروتمندان باشد آن هم در وضعیتی که بورس لندن که زمانی بزرگترین بازار بورس جهان بود، همچنان از دوران رونق خود فاصله دارد و به رتبه یازدهم سقوط کرده است.

این درحالی است که بازار مالی رقبا در ژنو، پاریس، دوبی، فرانکفورت و آمستردام رو به توسعه هستند. در میان پنجاه شهری که پایتخت ثروتمندان جهان هستند یازده شهر در ایالات متحده آمریکا واقع شده است.

ده شهری که بیشترین ثروتمندان جهان اکنون ساکن آنها هستند عبارتند از:
1-نیویورک با رشد ۴۵ درصد (نسبت به ۱۰ سال قبل)
2-سانفرانسیسکو (منطقه خلیج) با رشد ۹۸ درصد
3-توکیو با رشد ۴ درصد
4-سنگاپور با رشد ۶۲ درصد
5-لس‌آنجلس با رشد ۳۵ درصد
6-لندن با رشد ۱۲ درصد
7-پاریس با رشد ۵ درصد
8-هنگ‌کنگ با رشد ۳ درصد
9- سیدنی با رشد ۲۸ درصد
10-شیکاگو با رشد ۲۴ درصد
در نیویورک ۳۸۴ هزار و پانصد میلیونر زندگی می‌کنند که پایتخت پولداران جهان به حساب می‌آید. با این‌که لندن یکی از بدترین شهرها در زمینه فراری دادن پولدارها بوده همچنان چهارمین شهر گران در جهان است و قیمت هر متر مربع ملک در آن از همه شهرهایی که بیشترین میلیونرها را در خود جای داده، به جز موناکو، نیویورک و هنگ‌کنگ گران‌تر است. منچستر تنها شهر دیگر بریتانیا است که در فهرست پنجاه شهر محل اقامت ثروتمندان در جهان در رتبه ۴۶ قرار گرفته است.

استرالیا چهار شهر، چین پنج شهر و آلمان سه شهر در بین ۵۰ شهر پولداران در جهان دارند. مطابق انتظار هر دو شهر بزرگ سوئیس در فهرست شهرهای محبوب ثروتمندان هستند؛ زوریخ (شهر و کانتون) در جایگاه بیستم و ژنو(شهر و کانتون) در جایگاه بیست و دوم قرار گرفته‌اند که در مجموع ۲۴ میلیاردر، نزدیک به ۴۰۰ سرمایه‌دار صاحب بیش از ۱۰۰ میلیون دلار و ۱۴۸ هزار میلیونر را پذیرا شده‌اند.