به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۴۰۴

افزایش شمار کشته‌شدگان انفجار بندر رجایی به ۴۶ نفر

 

مهرداد حسن‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، از افزایش شمار فوتی‌های سانحه انفجار و آتش‌سوزی در بندر رجایی به ۴۶ نفر خبر داد.

به گفته حسن‌زاده، هزار و ۷۲ نفر از مصدومان این حادثه نیز پس از دریافت خدمات درمانی مرخص شده‌اند و ۱۳۸ نفر بستری هستند.


خبرگزاری ایلنا خبر وجود «محموله بسیار خطرناک» منفجر شده در بندر رجایی را حذف کرد

خبرگزاری ایلنا ساعاتی پس از انتشار گفت‌وگو با سعید جعفری، مدیرعامل شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا که انفجار بندر رجایی در محوطه اختصاصی آن رخ داده، اقدام به حذف این خبر کرد.

مدیر این شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان در خصوص انفجار در بندر رجایی به این خبرگزاری گفته بود: «این سانحه در پی اظهار خلاف محموله‌های وارداتی رخ داده و محموله‌های بسیار خطرناک تحت عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود.»

به گفته جعفری، قدرت و موج انفجار و شعاع تخریب و سایر مشخصه‌های انفجار بیانگر محموله‌های به شدت خطرناکی است که باید به عنوان کالای خطرناک به بندر اظهار شود اما به عنوان محموله معمولی و غیرخطرناک اظهار و بسته‌بندی و تحویل بندر شده بود.

خبرگزاری ایلنا توضیحی در خصوص علت حذف این خبر ارائه نکرده است.


رییس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی: ایران نیترات آمونیوم وارد نمی‌کند

صیاد فرهادی، رییس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی، به خبرگزاری مهر گفت نیترات آمونیوم به دلیل خاصیت انفجاری که دارد در ایران اجازه استفاده در بخش کشاورزی ندارد.

فرهادی افزود: «این ماده شیمیایی اجازه واردات نداشته و مقدار ناچیزی هم که در داخل تولید می‌شود با نظارت وزارت دفاع است.»

به گفته او، تمام نیاز داخل به نیترات آمونیوم از محل تولید کشور تامین می‌شود.

علت انفجار سال ۲۰۲۰ بندر بیروت که بسیاری از شهروندان آن را با انفجار بندر رجایی مقایسه کردند، ذخیره دو هزار و ۷۵۰ تُن آمونیوم نیترات بود که به مدت شش سال در گمرک بدون ایمنی کافی نگهداری شده بود.

بعد از ظهر شنبه ششم اردیبهشت مدیر روابط عمومی شرکت بناگستر که کانتینرهای منفجر شده مربوط به آن بود، گمانه‌زنی‌ها مبنی بر انفجار مخزن آمونیاک در این شرکت را تکذیب کرد.