یک مقام سازمان راهداری و حملونقل جادهای ایران میگوید: بهدنبال لغو مکرر پروازها، سفرهای زمینی به خارج از کشور تا «۱۸ درصد» افزایش داشته است.
حمید محمدی، معاون دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری، میگوید: تعداد مسافران زمینی به مقاصد خارج از کشور در هفت ماهه امسال به یک میلیون و ۳۴۰ هزار نفر رسیده و این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و ۸۰ هزار نفر از مرزهای زمینی سفر کرده بودند.
پس از افزایش تنشهای نظامی میان ایران و اسرائیل اکثر شرکتهای هواپیمایی پروازهای خود به ایران را به حالت تعلیق در آوردند. شرکتهای هواپیمایی ترکیه (ترکیش ایرلاین)، قطر، لوفتهانزا و امارات از جمله معدود ایرلاینهایی بودند که تا پیش از آغاز درگیری نظامی ایران و اسرائیل به ایران پرواز داشتند.
همزمان، تحریم ایرانایر، ماهان و ساها توسط اتحادیه اروپا باعث قطع کامل ارتباط مستقیم ایران با اروپا از مسیرهای هوایی شده است.
با تعلیق بینالمللی به ایران، بسیاری از مسافران پروازهای اروپایی مجبور شدند عازم ترکیه یا یکی از کشورهای همسایه ایران شوند و سپس با استفاده از شرکتهای هواپیمایی ایرانی خود را به کشور برسانند. همین امر موجب شد تا قیمت بلیط پروازهای ایرانی به بیش از دو برابر افزایش یابد.
سازمان راهداری ایران میگوید که بهدنبال افزایش تقاضا برای سفرهای زمینی به ترکیه، «سرویسهای دربستی» راهاندازی کرده است.
به گفته معاون این سازمان، در مدت زمانی که با لغو پروازها مواجه بودیم فورا نسبت به راهاندازی سرویسهای دربستی به مقاصد خارجی اقدام کردیم و تنها در مهرماه در مرزهای ترکیه (بازرگان) ۴۳ هزار ایرانی از مرزها خارج و ۴۶ هزار ایرانی از این مرزها وارد شدند.
آقای محمدی گفته است که برخی با خودروی شخصی به منطقه مرزی میرسند و خودروی خود را پارک و به صورت پباده از مرز عبور میکند و گروه دیگر با حمل یکسره و به صورت مستقیم از مبدا تا مقصد از مرز زمینی عبور میکنند.
رسانههای داخلی ایران همزمان از افزایش قیمت بلیت سفرهای جادهای به خارج از کشور بهدلیل افزایش تقاضا پس از شرایط امنیتی کشور خبر دادهاند.
بر اساس گزارش وبسایت «صنعت حملونقل»، قیمت بلیت اتوبوس در مسیر تهران-استانبول و تهران-آنکارا که در خرداد امسال، دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود، با رشد حداقل ۳۰ درصدی به سه میلیون و ۵۰۰ هزارتومان افزایش یافته است.
رادیو فردا