به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، بهمن ۰۶، ۱۴۰۳

گوترش: حوثی‌ها کارمندان سازمان ملل را فورا آزاد کنند

 حوثی‌های تحت حمایت ایران هفت نفر دیگر از کارکنان سازمان ملل را بازداشت کردند. 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای خواستار "آزادی فوری و بدون قید و شرط" تمامی امدادرسانان بازادشتی سازمان ملل در یمن شد.

گوترش اظهار داشت که یمن با یکی از بدترین بحران‌های انسانی در جهان دست و پنجه نرم می‌کند. او در ادامه تاکید کرد "ادامه بازداشت‌های خودسرانه کارکنان سازمان ملل غیرقابل قبول است" و سازمان ملل برای تأمین آزادی افراد بازداشت شده خود تلاش می‌کند.

حوثی‌های یمن که از سوی ایران حمایت می‌شوند، در ظرف شش ماه گذشته ده‌ها نفر از کارکنان سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی بشردوستانه را بازداشت کرده‌اند.

گوترش تاکید کرد: «هدف قرار دادن مداوم کارکنان سازمان ملل و شرکای آن تأثیر منفی بر توانایی ما در کمک‌رسانی به میلیون‌ها نفر نیازمند در یمن دارد.»

طبق داده‌های سازمان ملل بیش از ۱۸ میلیون نفر در یمن تحت تاثیر جنگ قرار گرفته‌اند و در یک فاجعه انسانی گرفتار شده‌اند و به کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل به شدت نیاز دارند.

دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل برای یمن پس از دستگیری اعضای خود اعلام کرد برای تضمین امنیت و ایمنی همه کارکنان خود تمامی نقل و انتقالات رسمی را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها را به حالت تعلیق درآورده است.

این بازداشت‌ها پس از آن انجام شده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه ۲۲ ژانویه دستور داد تا حوثی‌ها دوباره در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی ایالات متحده قرار گیرند. 

در بیانیه کاخ سفید آمده است که حوثی‌های یمن با کمک نیروی قدس سپاه پاسداران که وظیفه‌ آن "آموزش و مسلح کردن سازمان‌های تروریستی در سراسر جهان" است، از سال ۲۰۲۳ ده‌ها بار به سوی کشتی‌های جنگی نیروی دریایی ایالات متحده آتش گشوده‌اند و جان نیروهای نظامی آمریکایی را به مخاطره انداخته‌اند.

واکنش حوثی‌ها به تروریستی اعلام شدن این گروه در آمریکا
محمد ال‌باشا، تحلیل‌گر مستقل امور یمن و خاورمیانه بازداشت‌های کارکنان سازمان ملل را "یک واکنش پیش‌بینی‌شده" و "تروریستی" توصیف کرد. ال‌باشا گفت: «حوثی‌ها گمان می‌کنند که با بازداشت کارکنان سازمان ملل، خواهند توانست بر جامعه بین‌المللی فشار وارد کنند تا دولت ترامپ را تحت فشار قرار دهند.»

حوثی‌های یمن و جمهوری اسلامی ایران درباره انتشار خبر بازداشت کارکنان سازمان ملل تا کنون واکنشی نشان نداده‌اند.

حوثی‌ها از سال ۲۰۱۴ پایتخت صنعا را تصرف کردند و بخش وسیعی از کشور فقیر یمن را در اختیار دارند. 

این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی از زمان آغاز جنگ غزه کشتیرانی در دریای سرخ را به خطر انداخته‌اند و با پهپاد و موشک‌های بالستیک به اسرائیل حمله کرده‌اند که منجر به حملات تلافی‌جویانه از سوی نیروهای ایالات متحده، اسرائیل و بریتانیا شده است.

حوثی‌ها با شروع آتش‌بس در غزه اقدامات آشتی‌جویانه‌ای از جمله آزادی خدمه کشتی "گالکسی لیدر" Galaxy Leader یک کشتی باری که در نوامبر ۲۰۲۳ در دریای سرخ توسط حوثی‌ها تصرف شده بود، انجام داده‌اند.

این گروه همچنین اعلام کردند قصد دارند به حملات خود در دریای سرخ کاهش دهند و گفتند که اگر اسرائیل به آتش‌بس پایبند باشد، هدف قرار دادن این کشور را نیز متوقف خواهند کرد.
 دویچه‌ وله