بیبیسی: صندوق کودکان سازمان ملل متحد - یونیسف - میگوید از زمان آغاز مجدد حملات اسرائیل به غزه (از دو هفته پیش) دست کم ۳۲۲ کودک در این نوار باریکه ساحلی کشته و ۶۰۹ کودک دیگر هم طی این حملات مجروح و معلول شدهاند.
کاترین راسل، دبیرکل یونیسف گفته: «آتشبس در غزه امکان کمکرسانی بسیار ضروری به کودکان و امید به ایجاد راهی برای نجات آنها را فراهم کرده بود... اما اکنون دوباره بچهها در دایره مرگبار خشونت و محرومیت از امکانات اولیه گرفتار شدند».
آتشبس در غزه که از ۱۹ ژانویه گذشته آغاز شده بود پس از پایان فازنخست دوام نیاورد و اسرائیل از ۱۸ مارس (دو هفته پیش) پس از آن که مذاکرات میان نمایندگان این کشور و حماس برای ادامه آتشبس و جزییات فاز دوم آن به نتیجه نرسید، حملات خود به غزه را از سر گرفت.
در جریان فاز نخست آتشبس دهها گروگان اسرائیل در برابر صدها زندانی فلسطینی مبادله شدند و نهادهای امدادرسان چون سازمان ملل متحد فرصت یافتند به حدود دو میلیون جنگ زده در غزه کمکرسانی بهتری کنند.
اما اکنون جنگ در غزه در حالی از سر گرفته شده که هنوز ۵۹ گروگان اسرائیلی در دست حماس گرفتارند و صدها هزار سکنه غزه هم دوباره خانه به دوش و آواره شدهاند.
یونیسف میگوید از زمان از سرگیری درگیری در غزه و در حد فاصل ۱۰ روز تا ۳۱ ماه مارس (دیروز) «بمبارانهای بدون وقفه و بدونتمایز» روزانه ۱۰۰ کودک را به کام مرگ یا معلولیت کشانده است.
این نهاد سازمان ملل متحد میگوید اکثر کودکان کشته شده از جنگزدگان غزه بودهاند که در سرپناههای موقتی یا خانههای تخریب شده زندگی میکردند.
یونیسف به آمارهای اداره بهداشت غزه که توسط حماس کنترل میشود استناد میکند؛ آمارهایی که اسرائیل بارها آن را تکذیب و مورد تردید قرار داده است. با این حال این آمارها توسط سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بینالمللی به عنوان گزارشهای معتبر مورد استفاده قرار میگیرد.
اسرائیل به روزنامهنگاران بینالمللی چون خبرنگاران بیبیسی اجازه دسترسی مستقل به غزه را نمیدهد و به همین دلیل آنها قادر به بررسی و صحتسنجی آمارهای دو طرف مخاصمه نیستند.
همزمان ارتش اسرائیل به بیبیسی گفته که نیروهای آن «متعهد به نهایت دقت برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان در حین عملیات» هستند و «به تمامی تعهدات بینالمللی پایبندند از جمله معاهدات جهانی زمان جنگ».
با این حال، یونیسف میگوید «بدون دسترسی به اقلام ضروری و در سایه سوء تغذیه و کمبود امکانات اولیه بهداشتی، احتمال وقوع همهگیری بیماریهای قابل پیشگیری در میان کودکان غزه بالا خواهد رفت و این به آمار مرگ و میر قابل پیشگیری کودکان خواهد افزود».