به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، شهریور ۰۵، ۱۴۰۲

ترانه جدید مهدی یراحی، قوه قضائیه پرونده ی قضایی تشکیل داد!

خبرگزاری میزان، از تشکیل پرونده قضایی از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای مهدی یراحی، خواننده و آهنگساز، به دلیل انتشار «ترانه غیرقانونی و خلاف عرف جامعه اسلامی» خبر داد. مهدی یراحی، به تازگی ترانه‌ای در اعتراض به حجاب اجباری، با عنوان «روسریتو» منتشر کرده بود.


قوه قضائیه جمهوری اسلامی هشدار داد: «با تشکیل پرونده قضایی برای (مهدی) یراحی، برخورد مقتضی قضایی با وی صورت خواهد گرفت». خبرگزاری میزان، با اشاره به تشکیل پرونده قضایی برای مهدی یراحی، یادآوری کرده است: این خواننده و آهنگساز، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، «ترانه پر حاشیه دیگری» منتشر کرده بود. مهدی یراحی، خواننده و آهنگساز، که پیش از این نیز ترانه‌ و نماهنگ‌های انتقادی منتشر کرده بود، در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی»، ترانه «سرود زن» را در حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، منتشر کرد. مهدی یراحی، دو اثر دیگر، از جمله «قفس بس» با ترانه‌ای از شهیار قنبری و «سرود زندگی» را نیز در حمایت از خیزش «زن، زندگی،‌ آزادی» منتشر کرده است. در پی پخش اعترافات اجباری سپیده رشنو، از تلویزیون دولتی ایران، مهدی یراحی اعلام کرد که صدا و سیما دیگر اجازه پخش آثار او را ندارد.
مهدی یراحی ترانه تازه خود را تقدیم به زنان سرزمینش کرده که در خط اول جنبش «زن، زندگی، آزادی» دلیرانه می درخشند.

مادر مهسا امینی تصاویر جدیدی از دخترش منتشر کرد

مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی، روز شنبه ۴ شهریور، تصاویر تازه‌ای از مهسا/ژینا امینی، در حساب کاربری شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: ژینای دل و جانم، یک سال از آسمانی شدنت گذشت، سالی که در غم و فراق حسرت دیدنت، هر لحظه‌اش در دلم دوزخی بر پا بود. مادر مهسا امینی در این متن کوتاه، به یادگارهای باقی‌مانده از دخترش که یادآور خاطرات اوست، اشاره کرده و افزوده است: کتابی که داشتی می‌خواندی، دفترچه یادداشت‌هایت، حتی پنجره اتاقت که در سکوت و تاریکی شب از آنجا به آسمان می‌نگریستی و با خدایت راز و نیاز می‌کردی و … همه چشم به راه پایان سفرت هستند تا بار دیگر با همان چهره شاداب و سرشاز از شور زندگی، از در وارد شوی و دوباره طنین صدای گرم و عطر گیسوانت در جای جای این خانه بپیچد.

تداوم بازداشت جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات

یازده روز از بازداشت گسترده‌ی فعالان حقوق زنان و دیگر کنشگران مدنی در گیلان می‌گذرد. طی سه روز گذشته، واحده خوش‌سیرت، نگین رضایی و شیوا شاه‌سیاه با قرار وثیقه و به‌صورت موقت، از زندان لاکان رشت آزاد شدند. صبح امروز چهارم شهریورماه، خانواده‌های بازداشت‌شدگان با حضور در دادسرای عمومی و انقلاب رشت، پیگیر وضعیت عزیزان خود شدند، پیگیری‌ای که با اعلام عدم حضور دادستان طی ۱۰‌ روز آینده و بی‌پاسخ گذاشتن خانواده‌ها همراه بوده است. طبق گزارش‌های ارسالی به بیدارزنی، بازداشت‌شدگان اخیر در ساختمان وزارت اطلاعات رشت موسوم به «بازداشتگاه شهدای گمنام» هستند و تنها نام و هویت آنان در زندان لاکان به‌ثبت رسیده است. این بدان معناست که اعزام آنان به زندان، متوقف شده است و بازجویی و حضور شبانه‌روزی آنان در ساختمان وزارت اطلاعات برقرار است. از سوی دیگر در خلال پیگیری‌های خانواده‌ها، معاون دادستانی به‌صورت شفاهی از صدور قرار بازداشت یک‌ماهه تا ۲۵ شهریورماه برای مابقی بازداشت‌شدگان این پرونده، خبر داده است. این در حالی است که عدم بهره‌مندی از حق تماس تلفنی، به‌عنوان فشاری امنیتی علیه بازداشت‌شدگان و خانواده‌های آنان، اعمال می‌شود.

ممانعت نیروهای امنیتی از تجمع مدیران کانون‌های وکلا در تهران

جمعی از مدیران کانون‌های وکلای سراسر کشور، در ادامه اعتراضات وکلا به مصوبه مجلس شورای اسلامی، روز شنبه پس از تجمع مقابل ساختمان شورای نگهبان قصد تجمع مقابل ساختمان مجلس را داشتند که نیروهای امنیتی به آن‌ها اجازه حضور و تجمع مقابل مجلس را ندادند. اقدام روز شنبه مدیران کانون‌های وکلا و اسکودا (اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران) به منظور اعتراض به مصوبه ۲۹ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی انجام شد که در عمل بخش عمده اختیارات کانون‌های وکلا را با سابقه بیش از ۷۰ سال فعالیت صنفی، از جمله برگزاری آزمون و صدور پروانه وکالت، به وزارت اقتصاد و دارایی واگذار می‌کند. سایت وکلاپرس در همین زمینه گزارش داد که نیروهای امنیتی حتی از ورود اتوبوس حامل مدیران کانون‌های وکلای دادگستری کشور به میدان بهارستان جلوگیری کردند و به آنها اجازه حضور و تجمع در مقابل ساختمان مجلس را نیز ندادند. با این حال در جریان تجمع روز شنبه ۴ شهریور ماه مقابل ساختمان شورای نگهبان «هیات رئیسه اسکودا و روسا و اعضای هیات مدیره کانون‌های وکلای دادگستری ایران و نیز جمعی از وکلای سراسر کشور» حضور داشتند. این سایت که رویدادهای مرتبط به وکالت در ایران را پوشش می‌دهد٬ همچنین از «برخورد عوامل انتظامات ساختمان شورای نگهبان به بهانه ممنوعیت عکس برداری» با وکلا خبر داد و افزود که این نیروها حتی تلفن همراه برخی وکلای حاضر در این تجمع را « توقیف» کرده‌اند.

شریفی‌زارچی از دانشگاه شریف اخراج شد

علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه شریف از دانشگاه اخراج شد. او در توییتر خود این خبر را منتشر کرد و نوشت: امروز نامه اخراج من از دانشگاه شریف دریافت شد.»

حذف ۷ نفر از اساتید دانشکده ادبیات دانشگاه تهران

دانشجویان دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در ترم جدید با انتشار لیست دروس ارائه شده، متوجه حذف نام دست‌کم ۷ تن از اساتید این دانشکده شدند. به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، بسیاری از دروسی که سالها توسط اساتید مشخص و ثابتی ارائه می‌شدند، در این ترم به افراد جدیدی سپرده شده‌اند که به اشکال مختلف از اطرافیان و نزدیکان عبدالرضا سیف، رئیس این دانشکده‌، هستند. این حذف‌ها نه به شکلی قانونی و با ابلاغ رسمی، بلکه بدون اطلاع قبلی و به واسطه‌ی کارشنکنی در تخصیص دروس، صورت گرفته است. همچنین اغلب این اساتید پیش‌تر در هیات جذب و گزینش دانشگاه مورد بازخواست قرار گرفته بودند. حذف اساتید باسابقه و مجرب و کلاس‌های درسی آنان و جایگزینشان با افراد غیرمتخصصی، ضربه‌ی بزرگی بر پیکر این دانشکده مهم و تاریخی کشور، وارد می‌کند.

اخراج اساتید فقط با یک تلفن

صبح روز، ۴ شهریور، ۱۴۰۱ دکتر حمیده خادمی و دکتر آمنه عالی، دو تن از اساتید عضو هیات علمی گروه آموزش و پرورش دانشکده‌ی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، طی تماسی تلفنی از دفتر رئیس دانشکده متوجه لغو شدن قرارداد خود شدند. طی این تماس، منشی دفتر رییس دانشکده به ایشان اطلاع داد که از یک شهریور قردادشان لغو شده است این در حالی است که قطع همکاری با این دو استاد همچنان ابلاغ رسمی نشده است. گفتنی است ایشان در سال گذشته ضمن مخالفت با سرکوب دانشجویان، از دانشجویان بازداشتی و تعلیقی حمایت کرده‌ بودند.

صدور حکم انفصال موقت از خدمت برای بهاره عسکری‌زاده

خانم بهاره عسگری‌زاده، معلم کنشگر صنفی از استان خوزستان منطقه الوار گرمسیری با بیش از ۲۰ سال سابقه تدریس در مناطق محروم استان خوزستان دارد. این فعال صنفی معلمان به جهت شرکت در تجمعات صنفی معلمان در سال ۱۴۰۱, طی حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداره کل آموزش و پرورش استان و با تایید هیات عالی رسیدگی به تخلفات وزارت آموزش و پرورش به ۴ ماه انفصال موقت از خدمت محکوم شده‌است.
صدور احکام هیات تحلفات آموزش و پرورش به رویه ثابت وزارت آموزش و پرورش بدل شده و این وزارت‌خانه عملا به بخشی از ماشین سرکوب حاکمیت بدل شده است.

اخبار روز