به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، بهمن ۱۷، ۱۴۰۲

کاخ باکینگهام: پادشاه بریتانیا به سرطان مبتلا است

درمان پادشاه بریتانیا آغاز شده است  

کاخ باکینگهام در بیانیه‌ای اعلام کرد که چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، به یک نوع سرطان مبتلا است.

براساس این بیانیه پادشاه بریتانیا به وظایف مملکتی خود ادامه می‌دهد اما حضور او در مجامع عمومی کمتر می‌شود.

در این بیانیه آمده است هفته پیش که چارلز سوم در بیمارستان برای جراحی بزرگ شدن پروستات خوش‌خیم، بستری شد پزشکان متوجه بیماری دیگری شدند.

آزمایش‌های بعدی نشان دادند که او به نوعی سرطان مبتلا است. درمان پادشاه بریتانیا آغاز شده است و پزشکان به اوتوصیه کرده‌اند حضورش در مجامع عمومی را به تعویق بیندازد.

کاخ باکینگهام گفته است که «پادشاه به روند درمان خود کاملا خوشبین و بی‌صبرانه منتظر است که هر چه سریع‌تر به وظایف عمومی خود بازگردد.»

پادشاه ۷۵ ساله بریتانیا امروز، دوشنبه، از اقامتگاه سلطنتی سندرینگهام در نورفک به کاخ باکینگهام در لندن بازگشت. به گفته کاخ باکینگهام، پادشاه روند درمان سرپایی را شروع کرده است.

جزئیات بیشتری درباره پیش‌آگهی و پیشرفت سرطان منتشر نشده است.

او روز یکشنبه در مراسم نیایش در کلیسای سندرینگهام حضور داشت و برای جمعیت دست تکان ‌داد.

واکنش‌ها به بیماری پادشاه بریتانیا
ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر و لیندزی هویل، رئیس مجلس عوام «آرزوی بهبود سریع برای پادشاه» کرده‌اند.

دیگر رهبران سابق سیاسی بریتانیا مانند بوریس جانسون، لیز تراس و تونی بلر، نخست وزیران سابق این کشور برای پادشاه آرزوی بهبودی کرده‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته است از تشخیص سرطان پادشاه بریتانیا نگران شده است و امیدوار است خیلی زود بتواند با او صحبت کند.

هنوز مشخص نیست پادشاه بریتانیا به چه سرطانی مبتلا شده است.

وزارت خارجه آمریکا نیز خبر بیماری چارلز سوم را خبری به شدت ناراحت کننده خوانده است.

وندت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه این کشور در کنفرانس خبری روزانه در واشنگتن گفت: «ما پادشاه و خانواده‌اش در خاطر ما خواهند بود.»

دونالد ترامپ رئيس جمهوری سابق آمریکا نیز در شبکه اجتماعی خود پادشاه بریتانیا را «مردی فوق‌العاده» خوانده و برای او آرزوی بهبودی سریع کرده است.

بی‌بی‌سی دریافته است که شاهزاده هری و همسرش مگان مرکل که در کالیفرنیا زندگی می کنند قرار است برای دیدار با پادشاه به بریتانیا سفر کنند.

برنامه کاری روزانه پادشاه چه تغییری خواهد کرد؟
تنها ساعاتی پس از علنی شدن بیماری چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، سوالات متعددی طرح شده است مانند این که آیا کسی می‌تواند جای پادشاه را در برخی کارها و وظایف روزانه پر کند؟

آن طور که گزارش شده چارلز سوم به توصیه پزشکان حضور در مراسم‌های عمومی را فعلا متوقف خواهد کرد اما قرار است به امور مکتوب و همچنین جلسات خصوصی خود ادامه دهد.

به نظر می‌رسد دیدار هفتگی پادشاه با نخست‌وزیر، ریشی سوناک، همچنان ادامه یابد و چارلز سوم شخصا در این جلسه هفتگی حاضر شود مگر این که پزشکان توصیه خاصی در این باره کنند.

گزارشگر سلطنتی بی‌بی‌سی می‌گوید مطابق قانون اساسی مکانیسم خاصی وجود دارد که برای وضعیتی که در آن پادشاه قادر به انجام وظایف رسمی خود نیست پیش‌بینی شده است؛ مطابق این تمهیدات قانونی و بسته به شرایط «مشاوران پادشاه» برای انجام این امور منصوب می‌شوند.

در حال حاضر ملکه کامیلا، شاهزاده ویلیام، پرنسس رویال (شاهدخت آن) و پرنس ادوارد از اعضای خانواده سلطنتی هستند که می‌توانند بنابر شرایط برخی از وظایف پادشاه را بر عهده گیرند.

شاهزاده هری و همسر او، واجد این شرایط نیستند چرا که خود را از مسئولیت‌های رسمی خانواده سلطنتی خلع کرده‌اند.
بی بی سی  فارسی