به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، بهمن ۱۸، ۱۴۰۲

بلینکن: نیابتی‌های ایران‌ مخالف صلح هستند

  

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه هفدهم بهمن در کنفرانس خبری در دوحه تأکید کرد گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی ایران سعی می‌کنند جلوی هر تلاشی برای ایجاد صلح در منطقه را بگیرند.

او افزود حملات اخیر از جمله حمله به اسرائیل از لبنان، حمله به کشتی‌رانی تجاری در دریای سرخ، حمله در اردن و حمللات پانزدهم مهر به اسرائیل همه توسط گروه‌هایی انجام شده است که توسط جمهوری اسلامی ایران تأمین مالی، حمایت و آموزش می‌شوند.

آقای بلینکن افزود بر خلاف ادعای این گروه‌ها که این اقدامات برای حمایت از فلسطینی‌ها بوده است، تک‌تک حملات تنها برای ماجراجویی جمهوری اسلامی با هدف ماندن آنها در قدرت صورت گرفته است.

وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا گفت: «هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از افزایش و گسترش تنش‌ها در منطقه انجام می‌دهیم ولی هر کجا و هر زمان که نیروهایمان در خطر باشند، جلوی آن نیز خواهیم ایستاد.»

آقای بلینکن تأکید کرد که واکنش آمریکا ا‌دامه خواهد داشت و گفت: «بسیار مهم است که گروه‌هایی که در این حملات دست داشته‌اند پیام را دریافت کنند و حملاتشان را متوقف کنند.»

آقای بلینکن در پاسخ به پرسش خبرنگار «سی بی اس» در مورد اینکه بازداردنگی انجام شده است یا خیر و اینکه آیا در مهار رفتار تهران حمایتی از شرکای عرب دیده‌‌اند یا نه گفت که تمامی شرکای آمریکا مخالف حملاتی هستند که توسط گروه‌های مختلف علیه آمریکا انجام می‌شود چرا که این حملات همه جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به صلحی «منصفانه و پایدار» برای منطقه و اسرائیل و اطمینان حاصل کردن از اینکه پانزدهم مهر تکرار نشود تأکید کرد.

آقای بلینکن گفت که آمریکا برای رسیدن به مسیری روشن، زمان‌بندی شده و غیرقابل بازگشت به منظور داشتن کشوری فلسطینی در‌کنار اسرائیل و تأمین امنیت برای هر دو با شرکای خود همکاری خواهد کرد.

او در‌ پاسخ به پرسشی در مورد تمایل عربستان سعودی به عادی‌سازی روابط با اسرائیل گفت که آنها تمایل نشان داده‌اند ولی این کار، نیازمند پایان دادن به درگیری‌ها در غزه و همچنین داشتن مسیری مطمئن و معلوم برای دستیابی به کشوری فلسطینی است.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که اسرائیلی‌ها باید در این مورد تصمیم بگیرند و شرکای آمریکا نیز باید در این مورد پاسخ بدهند.

او گفت: «ما می‌توانیم تمرکز خود را بر آنچه به آن باور داریم قرار دهیم و [راه‌حل دوکشوری] بهترین راه‌حل است و اگر قدم در این مسیر برداریم، گروه‌های مخالف به ویژه جمهوری اسلامی ایران منزوی خواهند شد و از اسرائیل از این لحاظ برای برخورد با شماری از عمیق‌ترین چالش‌های امنیتی پیش روی خود از موقعیت بهتری برخوردار خواهد بود.»

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت که آمریکا از هر ابزاری برای آزادی گروگان‌ها و ایجاد وقفه‌ای طولانی‌مدت در درگیری‌ها به منظور رساندن کمک‌های بشردوستانه بهره خواهد برد.

همتای قطری آقای بلینکن در این رابطه گفت که قطر، هرگونه حمله که حاکمیت ملی کشورهای دیگر را نقض کند و جان شهروندان آنها را به خطر بیاندازد محکوم کرده و با توجه به اتفاق‌های منطقه تلاش خواهد کرد تا جلوی هر اقدام تنش‌زایی را بگیرد.

آقای بلینکن، روز دوشنبه، ۱۶ بهمن، در اولین توقف سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد و سپس به مصر و قطر رفت.

این سفر منطقه‌ای بلینکن، که پنجمین دیدار عالی‌رتبه‌ترین دیپلمات آمریکا از منطقه از زمان حمله تروریستی مرگبار ۱۵ مهر حماس به اسرائیل است، در میانه حملات تلافی‌جویانه ایالات متحده به شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی در سوریه و عراق انجام می‌شود.

آمریکا از بامداد شنبه به وقت محلی، مجموعه‌ای از حملات هوایی را به مراکز و پایگاه‌های گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در سوریه و عراق انجام داد. به گفته رئیس جمهوری ایالات متحده این اولین مرحله از مجموعه حملاتی است که در پی کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی‌شدن بیش از ۴۰ تن دیگر در اردن انجام خواهد شد.

بلینکن در ادامه سفرش به اسرائیل نیز خواهد رفت و برای پیشبرد مذاکرات مصر و قطر با حماس برای تضمین آزادی گروگان‌‌هایی که هنوز در اسارت حماس هستند، تلاش می‌کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که وزیر امور خارجه در دیدارش با شیخ تمیم بن حمد ‌آل ثانی در دوحه در مورد تلاش‌های جاری برای آزادی گروگان‌های حماس و ایجاد وقفه‌ بشردوستانه طولانی‌مدت در درگیری‌ها در غزه گفتگو کرد.

این دو نفر توافق کرده‌اند که به مشارکت نزدیک با یکدیگر برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه ادامه دهند.

وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر احتمال هرگونه جابجایی اجباری فلسطینی‌ها از غزه را رد کرد و بر تعهد ایالات متحده آمریکا به برقراری صلح پایدار در خاورمیانه، از جمله ایجاد یک کشور فلسطینی که امنیت را به صورت یکسان برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تضمین کند نیز تأکید کرد.

صدای آمریکا