به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، بهمن ۲۲، ۱۴۰۲

بالا گرفتن هشدارها در مورد عملیات تهاجمی اسرائیل در رفح

 عربستان همچنین «درخواست برای آتش‌بس فوری» را تکرار کرد.

فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل در ارتباط با طرح عملیات نظامی در رفح، شهری در جنوب نوار غزه که شمار بزرگی از پناهندگان فلسطینی در آن زندگی می‎‌کنند، درحال افزایش است.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، گفت «بیش از نیمی از جمعیت غزه در این ناحیه پناه گرفته‌اند»، و هانکه بران اشلوت وزیر خارجه هلند گفت چنین عملیاتی می‌تواند «به کشته و زخمی‌ شدن شمار زیادی غیرنظامی» منجر شود و آن را «غیرقابل توجیه» خواند.

عربستان سعودی نسبت به «پیامدهای خیلی جدی» در صورت یورش به رفح هشدار داد. حماس که حاکم غزه است هم گفت چنین عملیاتی ممکن است «ده‌ها هزار نفر کشته و زخمی» به جا بگذارد.

اسرائیل عملیات در غزه را بعد از آنکه بیش از ۱۲۰۰ نفر در حمله روز ۷ اکتبر مردان مسلح حماس به جنوب اسرائیل کشته شدند شروع کرد.

به گفته وزارت بهداشت حماس در غزه بیش از ۲۷ هزار و ۹۰۰ نفر در عملیات اسرائیل کشته و حداقل ۶۷ هزار نفر هم مجروح شده‌اند.

بسیاری از اهالی غزه که مجبور به فرار از خانه‌های خود شدند نهایتا در رفح سکونت کرده‌اند.

هشدارهای روز شنبه یک روز بعد از آن است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به ارتش دستور داد برای خارج کردن غیرنظامیان از این شهر پیش از شروع عملیات آماده شود.

او گفت: «بدون از بین بردن حماس و با به جا گذاشتن چهار گردان حماس در رفح، دستیابی به اهداف جنگ غیرممکن است. برعکس واضح است که فعالیت شدید در رفح مستلزم آن است که غیرنظامیان از مناطق جنگی خارج شوند.»

او به تازگی آخرین شروط پیشنهادی حماس برای آتش‌بس را رد کرده است.

آمریکا هم به اسرائیل هشدار داد که حمله به رفح «فاجعه» خواهد بود، در حالی که اتحادیه اروپا و سازمان ملل هر دو ابراز نگرانی کردند.

گروه‌های امدادرسانی می‌گویند که امکان تخلیه همه ساکنان این شهر در مرز مصر وجود ندارد.

اکثر ساکنان کنونی رفح - حدود یک و نیم میلیون نفر - کسانی هستند که به دلیل جنگ در دیگر مناطق غزه به آنجا گریخته‌اند و بیشتر آنها در چادر زندگی می‌کنند.

آقای کامرون در پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت که او «عمیقا نگران چشم‌انداز یک تهاجم نظامی در رفح است.»

او گفت: «وقفه فوری در نبرد برای ورود کمک‌ها و خروج گروگان‌ها باید در اولویت باشد، بعد باید به سوی یک آتش‌بس قابل دوام و دایمی حرکت کرد.»

همزمان خانم بران اشلوت وضعیت در غزه را «خیلی نگران‌کننده» توصیف کرد. او اضافه کرد: «بسیاری از غیرنظامیان در غزه به جنوب فرار کرده‌اند. مشکل بتوان تصور کرد که عملیات نظامی در مقیاس بزرگ در ناحیه‌ای که جمعیت در آن موج می‌زند به کشته و زخمی شدن غیرنظامیان و یک فاجعه بزرگتر انسانی منجر نشود. این غیرقابل توجیه است.»

وزیر خارجه عربستان روز شنبه بیانیه‌ای صادر کرد و در آن علیه «هدف گرفتن شهر رفح در نوار غزه، که آخرین پناهگاه صدها هزار غیرنظامی است که مجبور به فرار از تجاوز بی‌رحمانه اسرائیل شده‌اند» هشدار داد.

عربستان همچنین «درخواست برای آتش‌بس فوری» را تکرار کرد.

در سایر تحولات :

  • به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا حداقل پنج فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل به رفح کشته شدند
  • ارتش اسرائیل گفت که نیروی هوایی آن دو عامل حماس را در این شهر کشته است
  • ارتش اسرائیل همچنین گفت که یک دالان عمودی ورود به یک تونل را در نزدیکی مدرسه‌ای که اونروا (سازمان پناهندگان فلسطینی سازمان ملل) اداره می‌کند یافته است. به گفته ارتش اسرائیل این دالان به یک «تونل زیرزمینی تروریست‌ها در زیر دفتر مرکزی اونروا» ختم می‌شود
  • فیلیپ لازارینی، مدیر اونروا، هرگونه آگاهی از وجود یک تونل حماس در نزدیکی دفتر این سازمان را رد کرد و گفت که کارکنان او این ساختمان را مدت‌ها پیش ترک کردند
  • جسد یک دختربچه شش ساله فلسطینی که از ماه گذشته خبری از او نبود، به همراه اجساد چند نفر از بستگان و دو امدادگری که تلاش کردند او را نجات دهند، در شهر غزه پیدا شده است

بی‌بی‌سی قادر به تایید مستقل بسیاری از ادعاهایی که در جنگ مطرح می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود نیست.

بی بی سی  فارسی