پژوهشی جدید توسط دانشمندان چینی نشان داد که چای غنی از برخی ترکیبات تقویتکننده سلامتی است که روند پیری بیولوژیکی را به تاخیر میاندازد، و نوشیدن سه فنجان چای در روز عمر انسان را طولانی میکند.
چای سیاه از دیرباز به دلیل فواید بالقوه آن برای سلامتی، به ویژه تقویت سلامت قلب، روده و مغز شناختهشده است. علاوه بر این، تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که فلاونوئیدها که به وفور در چای یافت میشوند، به طور بالقوه میتوانند طول عمر موجودات مختلف از کرم و مگس گرفته تا موش را افزایش دهند.
اخیرا پژوهشی جامع توسط کارشناسان دانشگاه سیچوان انجام شد که دادههای چاینوشی دو گروه عمده، شامل 5998 بریتانیایی بین 37 تا 73 سال، و 7931 چینی بین 30 تا 79 سال، را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
شرکتکنندگان در این پژوهش اطلاعات دقیقی درباره عادات مصرف چای خود، از جمله نوع چایی که ترجیح میدادند (سبز، سیاه، زرد، یا اولانگ)، و میانگین تعداد فنجان چایی که در روز مصرف میکردند، ارائه دادند.
محققان با نظر به دادههای چای، نشانگرهای مختلف پیری مانند فشار خون، کلسترول و درصد چربی بدن را برای تعیین سن بیولوژیکی شرکتکنندگان ارزیابی کردند. یافتهها مشخص کرد افرادی که چای مینوشند، علائم پیری بیولوژیکی کُندتری نشان میدهند.
بر اساس این تحقیق، نوشیدن حدود سه فنجان چای، یا شش تا هشت گرم برگ چای، در طول روز بیشترین فواید ضد پیری را دارد. نکته جالب توجه این بود که کسانی که چای را کنار گذاشته بودند، روند پیری بیولوژیکیشان تسریع شده بود.
به گفته محققان، فواید ضد پیری چای به خاطر وجود «پُلیفنول»هاست. اینها مواد فعال زیستی اولیه در چای هستند که ظاهرا به میزان زیادی روی میکروبیوت روده تأثیر میگذارند، و از آن طریق تغییرات مرتبط با سن در ایمنی، متابولیسم و عملکرد شناختی انسان را تحت تأثیر قرار میدهند.