چراغهای تحریریه «نشاط» خاموش شد
روزنامهی «نشاط» که از شهریورماه امسال فعالیتهایش را برای انتشار مستمر آغاز کرده بود، عصر امروز تحریریهی خود را تعطیل کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، روزنامهی «نشاط» به مدیرمسوولی لطیف صفری و سردبیری ماشاءالله شمسالواعظین شهریورماه امسال اعلام کرد که انتشار خود را در دههی اول آبانماه از سر میگیرد. این روزنامه حتی برای انتشار دوبارهاش مرامنامهای هم تعیین کرد که در آن بر پرداختن به موضوعات اجتماعی تأکید ویژهای شده بود.
اما در حالی که آبانماه بسیاری منتظر بازگشت «نشاط» به دکهها بودند مدیران این روزنامه، انتشار آن را به تاریخ دیگری موکول کردند که بعد از آن مشخص شد مراجع قضایی در حالی که مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار «نشاط» را بدون مانع دانسته بود اجازهی انتشار این روزنامه را صادر نکردند و اینگونه شد که سرنوشت روزنامهی «نشاط» در هالهای از ابهام قرار گرفت.
دربارهی این روزنامه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - علی جنتی - نیز اظهار نظر و در گفتگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد که وضعیت روزنامهی «نشاط» را پیگیری میکند؛ اما امروز (11 آذرماه) مدیران این روزنامه چراغهای تحریریه را پس از نزدیک به چهارماه فعالیت با هدف انتشار مستمر آن، خاموش کردند.
اعضای تحریریهی روزنامهی «نشاط» در این ماهها، هر روز مطالب و اخبار را تهیه و پیگیری میکردند و کارها را تا مرحلهی صفحهبندی پیش میبردند. در واقع، این روزنامه فقط روی دکهها نمیآمد. البته روزنامهی «نشاط» چندی پیش اقدام به انتشار یک پیششماره کرد که توزیع بیرونی نداشت.
روزنامهی «نشاط» در سال 1377 با مدیرمسوولی لطیف صفری و به سردبیری ماشاءالله شمسالواعظین نخستین شمارهاش را منتشر کرد؛ اما در سال 1378 با شکایت مدعیالعموم، نیروی انتظامی و سه نفر از نمایندگان وقت مجلس به اتهام توهین به مقدسات، تحریک مردم و دانشجویان به اغتشاش و اهانت به نمایندگان مجلس، پروندهای برای این روزنامه و موجب توقیف آن شد. پس از پیگیریها، سرانجام هیئت منصفهی مطبوعات دیماه 1389 انتشار روزنامهی «نشاط» را بدون مانع اعلام کرد.
ناگفتههای تعلیق انتشار «نشاط» از زبان شمسالواعظین
ماشاءالله شمسالواعظین در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، با بیان اینکه مسوولان روزنامهی نشاط گمان میکردند که پروندهی این روزنامه از نظر حقوقی تمام مراحل اداری خود را در دیوان عالی کشور گذرانده است و منعی برای انتشار روزنامه بهلحاظ قانونی وجود ندارد تصریح کرد: با اعلام رسمی شروع فعالیت بهمنظور انتشار روزنامهی نشاط، دادیار دادسرای رسانه طی نامهای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دادنامهای استناد کرد که قبلا بهدلیل ورود ریاست محترم قوهی قضاییه در شکل اعمال مادهی 18 صادر شده بود و انتشار روزنامهی نشاط را همچنان با مشکل حقوقی مواجه میکرد.
او ادامه داد: با صبوری و گفتوگوهای فراوان با نهادهای مربوط، بویژه استعلامهایی که از واحدهای فرهنگی مسوول گرفته شد مانعی بر سر راه ازسرگیری فعالیت مطبوعاتی ما مشاهده نشد و تقریبا همهی مسوولان از ورود یک تیم مطبوعاتی پرسابقه به فضای رسانهیی کشور استقبال نشان دادند و این کار را برای بالا بردن تراز روزنامهنگاری ایرانی مفید دانستند.
سردبیر روزنامهی نشاط با بیان اینکه «متأسفانه باخبر شدیم که روزنامهی نشاط تا روشن شدن تکلیف پروندهی قضاییاش غیرقابل انتشار است» گفت: اگرچه مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بلامانع بودن انتشار این روزنامه سخن به میان آورده بودند انتظار بدیهی گردانندگان روزنامه این بود که در فضای امید و تدبیر و وعدههای انتخاباتی ریاست محترم جمهوری، روزنامهنگاران حرفهیی و پرسابقهی کشور از حق طبیعیشان برای اشتغال در حرفهی مورد علاقهی خود بهرهمند شوند؛ اما با کمال تأسف موضوع انتشار روزنامه فقط دو روز پس از انتشار «منشور حقوق شهروندی» توسط رییسجمهور که در آن بر ضرورت آزادی بیان و مطبوعات تأکید شده است در ابهام عمیقی فرو رفت.
شمسالواعظین اظهار کرد: گردانندگان این روزنامه که هر لحظه برای انتشار دکهیی آن آماده بودند با جمعبندی وضعیت بهوجود آمده و بررسی هزینههای سرسامآور به کار رفته، به این نتیجه رسیدند که فعالیت خود را بهطور موقت به حالت تعلیق درآورند تا وعدهی مسوولان محترم فرهنگی و قضایی کشور، بویژه اظهار نظرهای اخیر دادستان محترم کشور و سخنگوی قوهی قضاییه جامهی عمل بپوشد و این گروه حرفهیی در قالب یک رسانهی مستقل و مسوول، فعالیت خود را از سر گیرد.
این روزنامهنگار در پایان افزود: از همهی مسوولان که تا این نقطه به مجموعهی روزنامهی نشاط کمک کردند تشکر میکنیم و از همه بالاتر از همهی مخاطبان آشنای روزنامه بهطور موقت خداحافظی میکنیم. به امید سلامی دوباره و فشردن دست یکایک مخاطبان روزنامهی نشاط.