او در مصاحبه با شبکه «فاکس بیزینس» گفت که احتمالاً سازمان ملل در طول آتشبس در توزیع کمکها مشارکت خواهد داشت. او افزود: «اجازه نخواهیم داد که نظام توزیع کمکها تحت کنترل حماس قرار گیرد.»
آتشبس دائمی
از سوی دیگر، گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، گفت: «برای رسیدن به آتشبس در غزه جدی هستیم و این موضوع قابل تحقق است.»
او ادامه داد: «اگر به توافقی برای آتشبس موقت برسیم، درباره آتشبس دائمی در غزه مذاکره خواهیم کرد.»
پیامی به حماس
سایت آکسیوس به نقل از منبعی آگاه گزارش داد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، پیامی را از طریق بشاره بحبح، استاد دانشگاه فلسطینی-آمریکایی، به حماس فرستاده که در آن آمده است که آتشبس پس از وقفه 60 روزه ادامه خواهد یافت و دولت ترامپ متعهد به تضمین آن است.
همچنین ویتکاف گفته که اسرائیل و حماس توانستهاند سه مورد از چهار مسئلهٔ مورد اختلاف را در مذاکرات غیرمستقیم اخیر در دوحه حل کنند و ابراز امیدواری کرد که تا پایان هفته به توافق برسیم.
نقطه اختلاف: کمکها و عقبنشینی
اختلاف اصلی باقیمانده، مربوط به خروج نیروهای ارتش اسرائیل از غزه است. حماس خواستار عقبنشینی به مواضع پیش از فروپاشی آتشبس قبلی در ماه مارس است، اما اسرائیل با این درخواست مخالف است.
در مقابل، توافق شده که سازمان ملل یا نهادهای بینالمللی مستقل از اسرائیل و حماس مسئول توزیع کمکها در مناطقی شوند که ارتش اسرائیل از آنها عقبنشینی میکند.
این به معنای آن است که «نهاد بشردوستانه غزه» که از سوی اسرائیل و آمریکا حمایت میشود، نمیتواند عملیات خود را گسترش دهد و احتمالاً مجبور به کاهش فعالیتهایش خواهد شد.
حماس خواستار دریافت تضمینهایی برای عقبنشینی اسرائیل و عدم ازسرگیری درگیریها در طول مذاکرات است. حماس همچنین تأکید دارد که توزیع کمکها طبق نظام سابق و تحت نظارت سازمان ملل انجام شود.
آتس بس 60 روزه در ازای آزادی 10 گروگان
دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم بین حماس و اسرائیل از شامگاه یکشنبه در قطر آغاز شده است، با هدف رسیدن به توافقی برای آتشبس دوماهه که در آن، حماس ده نفر از گروگانهای زنده را که در جریان حمله 7 اکتبر 2023 به غزه منتقل کرده بود، آزاد خواهد کرد و در مقابل، اسرائیل نیز تعدادی از زندانیان فلسطینی را آزاد خواهد کرد.