به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، تیر ۲۷، ۱۴۰۴

موج انتقادها به حضور دوباره کاظم صدیقی در نمازجمعه تهران؛ «ضربه‌زدن به اتحاد ملی»

حضور دوباره کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، در نمازجمعه (۲۷ تیر ۱۴۰۴)، پس از ماه‌ها جنجال بر سر اتهامات فساد مالی، واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی و میان فعالان سیاسی برانگیخت.

این مراسم که قرار است فردا در مصلای امام خمینی تهران برگزار شود، با انتقادات تندی همراه شد که برخی آن را «دهن‌کجی به افکار عمومی» توصیف کردند.

این واکنش‌ها پس از افشای پرونده زمین‌خواری باغ ازگل و بازداشت پسر و عروس صدیقی در خرداد ۱۴۰۴ ، از سوی بسیاری به عنوان «لجاجت نظام» تعبیر شد.

جلال رشیدی کوچی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در واکنش به این انتخاب گفت «احسنت بر آقای حاج علی‌اکبری! احسنت بر همه اعضای شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه! چه انتخاب دقیقی. آفرین! به لجبازی خود با مردم ادامه دهید. حتماً در ضربه زدن به اتحاد ملی موفق خواهید شد.»

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی، در واکنش به حضور کاظم صدیقی در نمازجمعه فردا در کانال تلگرامی خود نوشت: «این کار معنایی جز اصرار بر لجاجت با بخش بزرگی از افکار عمومی و نتیجه‌ای جز واکنش طعن‌آمیز و همراه با سرخوردگی آنها در بر دارد؟» او ضمن تأکید بر اصل «مسئولیت فردی» و عدم نسبت دادن اتهامات فرزندان صدیقی به او، مواضع سیاسی و رفتار عمومی صدیقی را «نادرست و زیان‌آور» خواند و گفت حضور او در تریبون نماز جمعه با وجود حساسیت

End of پربیننده‌ترین‌ها

برخی کاربران، از جمله یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار، حضور آقای صدیقی را با توجه به تأکید مقامات بلندپایه ایران بر وحدت ملی، نشانه بی‌توجهی زیرمجموعه‌های رهبری دانست و خواستار تذکر به آنها شد.


محسن مقصودی، مجری صداوسیما، نیز در شبکه ایکس نوشت: «حضور صدیقی در نمازجمعه، لجاجت بخشی از نظام با افکار عمومی است.»

محمد مهاجری، روزنامه‌نگار، با کنایه نوشت: «می‌شد لااقل چند روز پس از سخنان رهبری درباره وحدت، صدیقی را به تریبون نفرستاد.»

محمدهادی جعفرپور(رامین)، عضو کانون وکلا نیز با اشاره به آیه‌ی ««يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا...» گفته است «قبل از رفتن به نماز جمعه مرور بفرمایید و قبل از خطبه‌ به معنای آن خوب فکر کنید.»

علی جعفری حقوق‌دان هم در یک واکنش انتقادآمیز به حضور دوباره آقای صدیقی، نوشت «مهم‌ترین دستاورد جنگ، افزایش سرمایه اجتماعی و وحدت مردم بود که ستاد نماز جمعه تهران با اقدامی دقیق و به هنگام اجازه نخواهد داد این دستاورد مهم پایدار بماند.»

روز گذشته فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: «در خبرها آمده نماز جمعه این هفته به امامت کاظم صدیقی است. چرا به ذهن‌ دبیر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه نمی‌رسد که این کاردرست نیست؟ آقای صدیقی در ذهن جامعه در مظان اتهام است. چرا با دین خدا بازی می‌کنید؟ قداست نماز جمعه را با خط بازی‌های سیاسی مخدوش نسازید. انتظاردارید جوانان شرکت کنند؟»

حداقل سه پست در شبکه اجتماعی ایکس هم مستقیماً به «نفوذ» اشاره داشتند و این واژه را در ارتباط با ادامه حضور صدیقی به کار بردند.

در مقابل، برخی حامیان صدیقی این حضور را نشانه «قاطعیت نظام در مبارزه با فساد» دانستند، اما این دیدگاه با استقبال چندانی مواجه نشد.

کاظم صدیقی از سال ۱۴۰۲ به دلیل افشای پرونده زمین‌خواری ۴۲۰۰ متری باغ ازگل و بازداشت پسر و عروسش در خرداد ۱۴۰۴ به اتهام فساد مالی، زیر ذره‌بین انتقادات قرار دارد.

با وجود عذرخواهی او، تداوم حضورش در تریبون نمازجمعه خشم بسیاری را برانگیخته است.

این در حالی است که پنج‌شنبه ۱۹ تیر، قوه قضاییه اعلام کرد که کاظم صدیقی در پرونده مذکور نقشی نداشته و مقصر شناخته نمی‌شود.

آقای صدیقی هم‌چنین دیروز در نشست مسئولان قضایی با آیت‌الله علی خامنه‌ای، حضور داشت.

بی بی سی