به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، آبان ۲۰، ۱۴۰۳

نقش حفاظتی سطوح بالای امگا ۳ و امگا ۶ در برابر سرطان

 

اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌توانند نقش پیشگیری‌‌کننده از انواع سرطان‌ها را داشته باشند
 تازه‌های پزشکی هفته نگاهی دارد به این عناوین: نقش حفاظتی سطوح بالای امگا ۳ و امگا ۶ در برابر سرطان، نشستن طولانی‌مدت در افراد فعال هم خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، خوردن روزانه یک مشت پسته و بهبود سلامت چشم.

علاوه بر کاهش کلسترول، حفظ سلامت مغز و بهبود سلامت روان، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ یک تاثیر شگفت‌انگیز دیگر هم دارند: آنها می‌توانند نقش پیشگیری‌‌کننده از انواع سرطان‌ها را داشته باشند.


نتایج این مطالعه در مجله "International Journal of Cancer" منتشر شده است.

این مطالعه با بررسی داده‌های سلامتی ۲۵۰ هزار نفر نشان داد نرخ ابتلا به سرطان‌های ریه، روده بزرگ، معده و سایر سرطان‌های دستگاه گوارش در کسانی که سطوح بالاتری از امگا ۳ در بدن دارند، کمتر است.


همچنین بنا بر نتایج این مطالعه، سطوح بالای امگا ۶ در بدن منجر به کاهش نرخ ابتلا به ۱۴ سرطان مختلف از جمله مغز، ملانوم بدخیم، مثانه و ... می‌شود.


اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که به عنوان "چربی‌های سالم" شناخته می‌شوند، در ماهی‌های چرب، آجیل و حتی برخی روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، بذر کتان، دانه‌های چیا و ... وجود دارند.


تحقیقات قبلی ثابت کرده بود که مکمل‌های امگا ۳ می‌توانند خطر ابتلا به کلسترول بالا و در نتیجه بیماری قلبی را کاهش دهند.

سایر مزایای این اسیدهای چرب از این قرارند:


کاهش فشار خون


کاهش سطح تری‌گلیسیرید


کند کرد رشد پلاک در شریان‌ها


کاهش احتمال ابتلا به آریتمی قلبی


کاهش احتمال مرگ ناگهانی در افراد مبتلا به بیماری قلبی.


فراموش نکنید که بهتر راه برای دریافت اسیدهای چرب امگاه ۳ و امگا ۶ از طریق رژیم غذایی است اما اگر می‌خواهید دوزهای بیشتری از مکمل‌های این اسیدها را مصرف کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.


نشستن طولانی‌مدت حتی در افراد فعال خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد

مطالعه جدید محققان آمریکایی نشان داده که نشستن طولانی‌مدت حتی در کسانی که در طول روز بسیار فعال هستند و ورزش می‌کنند نیز عوارض قلبی‌عروقی به همراه دارد.


کار با لپ تاپکار با لپ تاپ

نشستن طولانی‌مدت حتی در کسانی که ورزش می‌کنند نیز عوارض قلبی‌عروقی به همراه دارد

بر اساس نتایج این مطالعه، حتی انجام ۲۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در طول روز و بر اساس دستورالعمل‌های فعلی، جبران‌کننده عوارض نشستن طولانی‌مدت نیست.


نتایج این تحقیق در مجله "PLOS ONE" منتشر شده است.

در این مطالعه که بر روی بیش از هزار بزرگسال با میانگین سنی ۳۳ سال در شهر کلرادوی آمریکا انجام شد، شرکت کنندگان گزارش دادند که تقریباً ۹ تا ۱۶ ساعت در روز می‌نشینند و به طور متوسط ​​در طول هفته بین ۸۰ تا ۱۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​ و کمتر از ۱۳۵ دقیقه ورزش شدید انجام می‌دهند.


این مطالعه نشان داد که اساساً هر چه فرد بیشتر بنشیند، پیرتر به نظر می‌رسد و افزودن کمی فعالیت بدنی به این عادت نادرست، تأثیر چندانی بر بهبود وضعیت سلامت ندارد.

به گفته نویسندگان این تحقیق، در واقع بزرگسالان جوانی که ۸.۵ ساعت در روز می‌نشینند، حتی اگر هم مطابق با توصیه‌های فعلی کنند، در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی و متابولیک قرار دارند.


آیا خوردن روزانه یک مشت پسته به بهبود سلامت چشم کمک می‌کند؟

بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه تافتس، خوردن ۵۶ گرم پسته بدون نمک در روز به مدت ۱۲ روز به طور قابل توجهی سلامت چشم را بهبود می‌بخشد.

ماکولا ناحیه کوچکی در مرکز شبکیه در پشت چشم است. این ناحیه مسئول دید مرکزی و ثبت جزئیات بصری ظریف است. این بخش مهم از چشم، نور آبی مضر را فیلتر می‌کند و در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن (AMD) که یکی از علل اصلی نابینایی در افراد مسن است، نقش محافظتی دارد.

این عارضه می‌تواند باعث تاری بینایی مرکزی شود. AMD کوری کامل ایجاد نمی‌کند، اما از دست دادن دید مرکزی باعث ایجاد مشکل در دیدن چهره افراد، خواندن، رانندگی یا کارهایی مانند آشپزی یا تعمیر وسایل خانه می‌شود. ماکولا در برخی افراد بسیار کند و در برخی دیگر سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

این مطالعه در مجله "Nutrition" منتشر شده است.

پسته به طور غیرعادی سرشار از لوتئین است؛ رنگدانه گیاهی که از ماکولا در برابر آسیب نور آبی محافظت می‌کند. نتایج این تحقیق نشان داد که سطح لوتئین خون پس از مصرف ۱۲ روز پسته دو برابر می‌شود.

لوتئین همچنین یک آنتی‌اکسیدان محلول در چربی است که تحقیقات نشان می‌دهد به دلیل ماهیت ضد التهابی و توانایی آن در کاهش استرس اکسیداتیو می‌تواند علاوه بر سلامت چشم، از سلامت پوست، مغز و قلب محافظت کند.

یکی دیگر از رنگدانه‌های گیاهی که می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد زآگزانتین است؛ یک آنتی‌اکسیدان محلول در چربی که در فلفل نارنجی، کلم پیچ و نخود سبز یافت می‌شود.

 دویچه‌ وله