به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، آبان ۲۶، ۱۴۰۳

صدور حکم ۱۶۱ سال حبس برای ۲۲ متهم سیاسی

  

بیست و دو متهم سیاسی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی محمد توکلی مجموعا به ۱۶۱ سال حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی محمد توکلی صادر و اواسط آبان ماه، به این شهروندان به صورت شفاهی ابلاغ شده، سمانه عموشاهی به ۲۳ سال حبس، مرجان بشتام و مینو حیدری هر کدام به ۱۱ سال حبس، شمیم بهارزاده به هشت سال حبس و مهشاد کشانی، هدی صادقی، عرفان خلیلیان، مهرشاد برجیان، پویا طالبیان، مریم فرهنگ، کیان طالبی، مینا ندایی، روزبه دانا، پویا دانا، بهار سلیمانی، محمدرضا قطبی زاده، سیما ترکیان، زینب (مریم) پرنده، محمد سخنور، امیر عجمیان، پارسا حاجی آقایی و امیر سالاری هر کدام به شش سال حبس محکوم شده اند. همچنین از بابت مجازات های تکمیلی هر یک از این افراد به دو سال منع خروج از کشور و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شدند.

جزییات حکم صادره علیه هر یک از این افراد در ادامه می‌آید:

۱- سمانه (سما) عمو شاهی، متولد ۱۳۷۰ که به بیماری سرطان تیروئید مبتلاست و در طول بازداشت موقت از رسیدگی پزشکی و درمانی محروم مانده بود، از بابت اتهام تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور به ۱۰ سال حبس، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس، از بابت اتهام توهین به رهبری به دو سال حبس، به اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال زندان و از بابت اتهام اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشوربه پنج سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع ۲۳ سال حبس، مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان هشت سال حبس وی به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمده است.

۲- مرجان بشتام، ۴۳ ساله و سرپرست خانواده از بابت اتهام تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور به ۱۰ سال حبس، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع ۱۱ سال حبس، مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان هشت سال حبس وی به مدت پنج سال به تعلیق درآمده است.

۳- مینو حیدری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس، به اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال زندان و از بابت اتهام اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور به پنج سال زندان محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع ۱۱ سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۴- شمیم بهارزاده نیز از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و به اتهام توهین به رهبری به دو سال حبس محکوم شده است.  با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع هشت سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۵- هدی صادقی از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۶- مهشاد کشانی از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۷- عرفان خلیلیان از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۸- مهرشاد برجیان از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۹- پویا طالبیان از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۰- مریم فرهنگ، ۲۷ ساله از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۱- کیان طالبی از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۲- مینا ندایی، ۳۶ ساله از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۲ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۳- روزبه دانا، ۳۸ ساله از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۴- پویا دانا از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۵- بهار سلیمانی، ۲۰ ساله از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۶- محمدرضا قطبی زاده از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۷- سیما ترکیان از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۸- زینب (مریم) پرنده از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۱۹- محمد سخنور از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۲۰- امیر عجمیان از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۲۱- پارسا حاجی آقایی از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

۲۲- امیر سالاری از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از مجموع شش سال حبس، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود که از این میزان چهار سال و شش ماه حبس وی به مدت ۱۰ سال به حالت تعلیق درآمده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد در تاریخ ۱۷ مهرماه، در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی محمد توکلی برگزار شده بود.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این متهمان در رابطه با جریان برگزاری جلسه دادگاه به هرانا گفت: “همه ۲۲ متهم در مجتمع قضایی دادگاه انقلاب اصفهان حاضر شدند. جلسه دادگاه به‌صورت عمومی و هم‌زمان برای تمامی متهمان برگزار شد. به دلیل کمبود فضای کافی، در نمازخانه برای متهمان و وکلای آن‌ها صندلی چیده شده بود.”

مریم پرنده، مینا ندایی و همسرش روزبه دانا، مرجان بشتام، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، بهار سلیمانی، عرفان میرکاظمی، شمیم بهارزاده و امیر سالاری به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲، مریم فرهنگ  و پویا طالبیان در تاریخ ۱۵ مردادماه همان سال، مهرشاد برجیان و پویا دانایی در تاریخ در ۱۱ مردادماه در اصفهان بازداشت شدند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این متهمان ضمن تایید این خبر به هرانا گفته بود: “در زمان بازجویی ها آقایان توسط یک بازجو که به اسم دکتر شناخته میشده، مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند. علاوه بر زنان نیز مورد آزار روانی قرار گرفته اند.”

پرونده این افراد در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان به ریاست بازپرس علی صباغ بررسی شد و چندی بعد به دادگاه انقلاب ارجاع شد.

در نهایت این متهمان سیاسی هر کدام در تاریخ های مختلف با قرار تامین کیفری و وثیقه از زندان های دستگرد و دولت آباد اصفهان، کانون اصلاح و تربیت و بازداشتگاه اداره اطلاعات اصفهان آزاد شدند.

ایران امروز