ابوالحسن مهدوی، امام جمعه اصفهان و عضو مجلس خبرگان در خطبه نماز جمعه 25 آبان این شهر اعلام کرد که مجلس خبرگان رهبری سه نفر را برای جانشینی علی خامنهای رهبر فعلی جمهوری اسلامی تعیین کرده است.
به گزارش «انتخاب»، ابوالحسن مهدوی گفت پس از توصیه علی خامنهای برای تعیین شخصی برای رهبری حکومت پس از خامنهای، مجلس خبرگان در کمیسیون محرمانهای «سه نفر را شناسایی و اولویتبندی کردهاند، چرا که این امر وظیفه اصلی خبرگان است».
مهدوی همچنین اعلام کرد که خامنهای از دوره سوم به بعد از مجلس خبرگان خواسته بود تا «شخص مناسبی» را شناسایی کنند ولی در «فضای مجازی دشمنان از بیانات» رهبر حکومت ایران «سواستفاده میکنند».
سخنان علی خامنهای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان که از آنها خواسته بود «درصورت نیاز بیدرنگ» رهبر بعدی را مشخص کند بازتاب وسیعی در رسانهها داشت. اعضای دوره ششم مجلس خبرگان پس از پایان اجلاس خود در روز هفدهم آبان ماه به دیدار خامنهای رفتند و رهبر جمهوری اسلامی از آنها خواست تا پس از او کسی را انتخاب کنند به اهداف حکومت «اعتقاد قلبی» داشته و برای «حرکت مستمر و بدون خستگی» در این مسیر آمادگی داشته باشد.
در ماههای اخیر برخی از فعالان سیاسی داخل کشور میگویند مجتبی خامنهای، فرزند علی خامنهای که اخیرا به درجه اجتهاد رسیده است ممکن است یکی از افراد مورد نظر مجلس خبرگان باشد.
عباس پالیزدار عضو کمیسیون اصل 90 دوره هفتم مجلس ایران، در مصاحبهای با سایت «دیدهبان» گفته است که مجتبی خامنهای «یک گزینه جدی برای جانشینی رهبری» است با این حال برخی دیگر از فعالان سیاسی میگویند نفوذ مجتبی خامنهای در دفتر خامنهای در سالهای گذشته کمتر شده است و او در فهرست نهایی جانشینهای احتمالی علی خامنهای جایی ندارد. تا پیش از کشته شدن ابراهیم رئیسی برخی از صاحبنظران معتقد بودند ممکن است او یکی از افرادی باشد که مورد نظر مجلس خبرگان باشد اما گروه دیگری نیز میگفتند که میزان نفوذ او در ساختار حکومت و سپاه پاسداران علیرغم پستهایی چون ریاست قوه قضاییه و سپس ریاست جمهوری چندان زیاد نیست.
برمبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی رهبر یا شورای رهبری بایددارای صلاحیت دینی، عدالت، بینش فقهی و مدیریت باشد و « در صورت تعدد واجدین شرایط فوق، شخصی که دارای بینش فقهی و سیاسی قوی تر باشد مقدم است ». اما علی خامنهای رهبر 85 ساله جمهوری اسلامی در زمان انتخاب به این سمت بنا بر صورت جلسات مجلس خبرگان پس از مرگ روحالله خمینی به نظر خودش و برخی از مخالفان فاقد شرایط رهبری بود. ولی با اصرار و مدیریت علیاکبر رفسنجانی، نایب رئیس وقت مجلس خبرگان و اکثریت نمایندگان مجلس خبرگان روز چهاردهم خرداد 1368 پس از عزل رسمی حسینعلی منتظری از جانشینی رهبری، خامنهای به عنوان رهبر موقت تعیین شد و دو ماه بعد مجلس خبرگان در یک رایگیری مجدد پس از همهپرسی اصلاح قانون اساسی او را به عنوان رهبر حکومت ایران برگزید.
العربیه فارسی