با حکم جدید، مجموع مجازاتهای قوه قضاییه علیه نرگس محمدی به ۱۰ سال و ۹ ماه زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش پیدا میکند.
حساب اینستاگرامی خانم محمدی نوشته، حکم جدید یکی از پنج پرونده مطروحه علیه او در دادسرای امنیت اوین است که در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مظلوم مورد رسیدگی قرار گرفت و خانممحمدی با اعلام اینکه جمهوری اسلامی و دادگاه های نمایشی و فریبکارانه را به رسمیت نمی شناسد، حاضر به شرکت در آن نشد.
این رای بدوی در بند زنان زندان اوین به او ابلاغ شده و محمدی آنرا امضا نکرده است.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر، ۵۱ ساله، تاکنون بارها زندانی شده است. او مهر ۹۹ پس از پنج سال زندان آزاد شد اما بعد از پرونده جدید در خرداد ۱۴۰۰ به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشهها» و «افترا» به ۸۰ ضربه شلاق تعزیری و ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد. خانم محمدی گفته بود که این حکم را به رسمیت نمیشناسد و از آبان ۱۴۰۰ زندانی شد.
نرگس محمدی در یکسال اخیر از زندان بارها درباره مسایل مختلف اعتراض کرده است. از جمله ماه پیش در گزارشی از وضعیت سلامتی زهره صیادی فعال حقوق کودکان کار نوشت، قضات جمهوری اسلامی در کدام مکتبی آموزش دیدهاند که مرتکب چنین جنایتهایی علیه انسانها میشوند؟
او همچنین در واکنشی به انتخاب جمهوری اسلامی به ریاست مجمع اجتماعی سازمان ملل از سوی شورای حقوق بشر در ماه پیش گفته بود: جمهوری اسلامی ویرانگر جامعهی مدنی ایران است... جمهوری اسلامی یکی از ناقضان فاحش و آشکار حقوق بشر و حکومتی سرکوبگر و خشونتطلب است.
او در مراسم دریافت جایزه بنیاد بین المللی الکساندر لانگر در پیامی گفت زنان به عنوان نیروهای پیشرو و پیشبرنده جنش، مورد خشم و خشونت حکومت قرار گرفتهاند و حجاب اجباری ابزار سرکوب زنان توسط حکومت دینی شده است.
صدای آمریکا: انجمن قلم آمریکا «پن آمریکا» به شدت مقامات قضایی ـ امنیتی جمهوری اسلامی را به دلیل اضافه کردن ناعادلانه یک سال دیگر به زندان «نرگس محمدی»، مدافع و نویسنده برجسته حقوق بشر نکوهش کرده و خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» او شد.
بر اساس بیانیه این انجمن، سازمان «پن آمریکا» اقدام حکومت به افزایش محکومیت نرگس محمدی را به عنوان یک «استراتژی عمدی» برای «خفه کردن صدای شجاعانه و صریح» نماد «فعال حقوق بشر»، محکوم میکند.
همچنین در این بیانیه آمده است که اتهام «تبلیغ علیه نظام» اما ناشی از افشاگریهای اخیر او در مورد «سوء استفاده جنسی» از «زندانیان زن» در زندانهای جمهوری اسلامی است؛ اتهامی که مجموع محکومیت نرگس را به ۱۰ سال و ۹ ماه و ۱۵۴ ضربه شلاق میرساند.
همچنین بیانیه انجمن قلم آمریکا میگوید نرگس محمدی با وجود این که خود در زندان «بدنام اوین» محبوس است، با اینحال به طور مداوم از دیگر زندانیان سیاسی دفاع و درباره شرایط وخیم زندان روشنگری میکند.
این بیانیه همچنین یادآور شده است که جمهوری اسلامی به عنوان یکی از «ناقضان اصلی آزادی بیان»، دارای بالاترین تعداد «نویسندگان زن زندانی» در جهان است.
پیشتر انجمن قلم آمریکا جایزه «آزادی نگارش» را غیابی به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران اهدا کرد.
سوزان ناسل، مدیرعامل انجمن قلم آمریکا در بیانیهای گفت: «نرگس محمدی به دلیل شجاعت و مقاومت تسلیمناپذیرش در برابر تلاش مصمم دولت جمهوری اسلامی برای ساکت کردن او، برای سراسر جهان الهامبخش است.»