وزیر نفت ایران: "ایران تضییع حقوق خود را بر نمیتابد".
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان در این بیانیه که روز پنجشنبه (سوم اوت / ۱۲ مرداد) منتشر شده، عربستان و کویت بار دیگر دعوت پیشین خود از جمهوری اسلامی برای مذاکره بر سر تعیین مرزهای دریایی در این منطقه از خلیجفارس را برای حل این مناقشه تکرار کردهاند.
ایران و کویت طی سالهای گذشته مذاکراتی را در مورد این منطقه مرزی انجام دادهاند که هیچکدام به نتیجه نرسیده است. دور تازه تلاشها برای احیای این مذاکرات در ماههای اخیر با شکست مواجه شد و جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی روز یکشنبه (هشتم مرداد) تهدید کرد چنانچه "تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران تضییع حقوق خود را بر نمیتابد".
کویت و عربستان در بیانیه مشترک خود تأکید کردهاند که مذاکرات با جمهوری اسلامی در مورد این میدان گازی مطابق با "مقررات حقوق بینالملل و اصل حسن همجواری" خواهد بود.
بخوانید: جوانب و علل مناقشه بر سر میدان گازی آرش
میدان گازی آرش در شمال خلیج فارس قرار دارد. کویت با کمک شرکت چندملیتی "شل"، مستقر در بریتانیا، عملیات لرزهنگاری برای مشخص کردن شکل و فرم مخزن گازی را انجام داده و بر اساس آن اعلام کرده است که این میدان بهصورت کامل در آبهای سرزمینی این کشور و عربستان قرار دارد.
مقامات جمهوری اسلامی با امتناع از دعوت شرکتهای بینالمللی برای انجام عملیات لرزهنگاری، مدعی هستند که شرکت نفت فلاتقاره ایران عملیات لرزهنگاری در این میدان را قبلا انجام داده است و ۴۰ درصد مخزن در آبهای ایران قرار دارد.
تا لحظه تنظیم این گزارش واکنشی از سوی مقامات جمهوری اسلامی به بیانیه مشترک روز پنجشنبه عربستان و کویت مخابره نشده است.
عربستان و کویت سال گذشته توافقنامهای را برای توسعه میدان آرش امضا کردند. این اقدام با واکنش شدید جمهوری اسلامی روبرو شد و تهران این توافقنامه را "غیرقانونی" خواند.