به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، مرداد ۲۵، ۱۴۰۳

بایدن: توافق آتش‌بس در غزه به جلوگیری از حمله ایران به اسرائیل کمک می‌کند

 

بی‌بی‌سی: جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا گفته است توافق آتش‌بس در غزه «به بازدارندگی ایران از حمله به اسرائیل کمک می‌کند». همزمان آمریکا می‌گوید دو قایق جنگی حوثی‌های یمن مورد حمایت ایران را در شبانه‌روز گذشته در دریای سرخ هدف قرار داده است.


آقای بایدن پس از ورود به ایالت نیواورلئان در پاسخ به این سوال که آیا انتظار دارد ایران در صورت دستیابی به آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها از انجام حمله تلافی‌جویانه علیه اسرائیل خودداری کند، گفت: «من چنین انتظاری دارم.»


گزارش‌ها از افزایش تلاش دولت آمریکا برای دستیابی به آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در غزه حکایت دارد.


ایران اسرائیل را مسئول ترور اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس در تهران می‌داند و گفته است که انتقام آن را خواهد گرفت.


شست آمریکا و مصر و قطر با هدف نهایی کردن توافق بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها قرار است پنجشنبه (۱۵ اوت) برگزار شود.


آقای بایدن همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شانس دستیابی به آتش‌بس در حال کاهش است، گفت: «رسیدن به توافق در حال سخت‌تر شدن است.» او در عین حال تاکید کرد که «ما به تلاش‌هایمان ادامه می‌دهیم.»


حماس تاکنون اعلام کرده است که در این نشست شرکت نخواهد کرد و پاسخ آنها همان چیزی است که حدود یک ماه و نیم پیش به طرح آتش‌بس جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا داده بودند.


اسرائیل اما گفته است که هیاتی را به این نشست اعزام خواهد کرد با این حال بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر به علت افزودن خواسته‌های جدید به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان می‌گویند که آقای نتانیاهو با هدف از بین بردن امید برای توافق دست به این کار زده است.


لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت گفت که «هدف کلی کشورش در خاورمیانه کاهش تنش است.»


روز گذشته جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد که ایران ممکن است در این هفته حمله بزرگی به اسرائیل انجام دهد و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران درخواست کشورهای غربی برای پرهیز از حمله به اسرائیل را «وقیحانه» خوانده است.


در همین حال، فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) با انتشار پستی با تاکید «بر پشتیبانی ایران از حوثی‌ها» و رویکرد «خطرناک» آنها، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این قایق‌ها «تهدیدی آشکار و قریب‌الوقوع برای ایالات متحده آمریکا و ائتلاف و کشتی‌های تجاری» در منطقه است.


آمریکا فروش ۲۰ میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل را تایید کرد


در همین حال، در میانه تلاش‌های آمریکا برای آتش‌بس در غزه، خبرها حاکی از آن است که واشنگتن فروش تسلیحات به ارزش ۲۰ میلیارد دلار به اسرائیل را تایید کرده است.


پنتاگون می‌گوید تحویل این تجهیزات چند سال دیگر آغاز خواهد شد.


بر اساس بیانیه پنتاگون، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا فروش هواپیماها و تجهیزات جنگنده پیشرفته اف‌۱۵ به ارزش تقریبی ۱۹ میلیارد دلار، مهمات تانک به ارزش ۷۷۴ میلیون دلار، مهمات خمپاره‌ای انفجاری به ارزش بیش از ۶۰ میلیون دلار، و خودروهای نظامی به ارزش ۵۸۳ میلیون دلار را تایید کرد.


انتظار می‌رود تولید جت‌های جنگنده اف‌۱۵ بوئینگ سال‌ها طول بکشد و تحویل آن از سال ۲۰۲۹ آغاز شود. طبق گفته پنتاگون، تحویل سایر تجهیزات برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است.


پنتاگون نوشته است: «آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است و این در جهت منافع ملی آمریکا است که به اسرائیل کمک کند تا توانایی‌های دفاع از خود را حفظ کند.»


یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل در پستی در پلتفرم ایکس از مقامات آمریکایی برای کمک به اسرائیل در حفظ «برتری نظامی» کیفی خود در منطقه و تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل تشکر کرد.


این در حالی است که حماس از شلیک دو راکت به شهر تل‌آویو اسرائیل در روز سه‌شنبه خبر داد و گفت که این اقدام در پاسخ به حملات اخیر اسرائیل و کشتن غیرنظامیان بود.


پس از چند ماه، این اولین بار است که چنین خبری - حمله راکتی حماس به داخل اسرائیل - منتشر می‌شود.


گزارشی از خسارت در اسرائیل منتشر نشده است.


ارتش اسرائیل می‌گوید دو راکت از غزه شلیک شد که یکی از آنها در دریا سقوط کرد و دیگری به خاک اسرائیل نرسید.