به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، خرداد ۰۷، ۱۴۰۲

تشدید فشارهای امنیتی بر خانواده مجید کاظمی متهم اعدام شده مرتبط با پرونده «خانه اصفهان»

مجید کاظمی متهم پرونده معروف به «خانه اصفهان» که به اتهام واهی «محاربه» ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ همراه با سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی اعدام شد

- مجید کاظمی همراه با سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی سه متهم پرونده «خانه اصفهان» مرتبط با اعتراضات جنبش ملی، به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم و حکم اعدام آنها سحرگاه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در زندان دستگرد اصفهان اجرا شد.

- پسرخاله مجید کاظمی خبر داده است که نه تنها مهدی و حسین، برادران مجید پس از یک هفته بازداشت هنوز آزاد نشده‌اند بلکه حقوق بازنشستگی پدرش را قطع کرده و خواهرش نیز از کار اخراج شده است!


محمد هاشمی پسرخاله مجید کاظمی در توییتی نوشته است که پس از اعدام مجید، حقوق بازنشستگی پدرش در ۲۹ اردیبهشت‌ماه قطع شده و سمیه خواهر او نیز از کار اخراج شده است.


‏این عضو خانواده مجید کاظمی  نوشت که مهدی و حسین، برادران مجید، نیز پس از یک هفته بازداشت هنوز آزاد نشده‌اند.

مجید کاظمی همراه با سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی سه متهم پرونده «خانه اصفهان» مرتبط با اعتراضات جنبش ملی، به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم و حکم اعدام آنها سحرگاه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در زندان دستگرد اصفهان اجرا شد.

از سوی دیگر در پی ادامه فشارهای امنیتی بر خانواده اعدام‌شدگان پرونده «خانه اصفهان» و برگزاری اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف ایران، یکی از اقوام نزدیک مجید کاظمی گزارش داد، ماموران امنیتی شامگاه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حمله به خانه این معترض اعدام‌شده، پدر و مادر و دو برادر او را به شدت مورد ضرب و جرح قرار دادند و سپس دو برادر مجید کاظمی را بازداشت کرده و با خود بردند. ساعتی بعد به دلیل پیگیری خواهر مجید کاظمی درباره بازداشت برادرانش، مأموران بار دیگر به خانه آمده و خواهر مجید کاظمی را نیز بازداشت کردند.

بر اساس گزارش منابع نزدیک به خانواده کاظمی، روز جمعه ۲۹ اردیبهشت و دقایقی پس از اعدام مجید مأموران امنیتی با برادرش تماس گرفته و گفتند بیا زندان و به کسی هم چیزی نگو! بعد او را به همراه پیکر برادر تازه اعدام‌شده‌اش به آرامستان حبیب آباد در نزدیکی اصفهان برده و مجید را غریبانه به خاک سپردند.


این منبع نزدیک به خانواده کاظمی گفته که «برادر مجید کاظمی را بردند یک جای پرت، یه چاله کوچک کندند، پیکر برادرش را به زور کردند تو قبری که برایش کوچک بوده است. بعد گوشی را به برادرش دادند که به خانواده‌اش بگوید که به محل خاکسپاری بیایند.»


همچنین فایلی صوتی از مادر صالح میرهاشمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که می‌گوید که به پدر صالح میرهاشمی دستبند زدند و به آنها گفته شده اجازه برگزاری مراسم ندارند‫. ‬ مادر صالح گفت: «خودشان بچه‌ام را بردند در یک ده‌کوره خاک کردند. قسم خورده بودند کاری با بچه‌ام ندارند بعد یک شب سوت و کور برداشتند بچه‌ام را اعدام کردند.»


مریم میرهاشمی عمه صالح میرهاشمی هم با انتشار یک استوری اینستاگرامی از آتش زدن یادبود برادرزاده‌اش خبر داد و نوشت: «ننگ به شما که آمدید عکس و یادبود صالح [را] آتش زدید و رفتید. ترسوها، از چی می‌ترسید؟ خشم هیچوقت خاموش نمی‌شود، حالا نگذارید سر خاکش برویم و عزاداری کنیم.»


گزارش‌ها حاکی از آنست که صالح میرهاشمی یک روز پیش از اعدام در تماس با خانواده خود گفته بود: «نگران نباشید همه چیز خوبه، امروز خیلی بِهِم رسیدن و گفتن از شنبه قراره بری باشگاه. هفته دیگه هم یه ملاقات حضوری برات ترتیب میدیم.»


پس از اعدام معترضان «خانه اصفهان» از بامداد جمعه ۲۹ اردیبهشت اعتراضاتی از سوی شهروندان در شهرهای مختلف شکل گرفت. بامداد جمعه و ساعتی پس از اعلام خبر اعدام این سه جوان، مردم در چند محله تهران از جمله اکباتان و چیتگر از روی پشت‌بام علیه جمهوری اسلامی شعار سر دادند.


از عصر جمعه در چند شهر ایران از جمله تهران، مشهد، اصفهان، بندرعباس، کرمانشاه و ملایر تجمعات اعتراضی و تظاهرات شکل گرفت.


در پایتخت مردم در چند منطقه مختلف از جمله تهران پارس، ستارخان، صادقیه، اکباتان، نارمک، شهرک آپادانا، منطقه پونک و بلوار فردوس به خیابان آمدند و علیه جمهوری اسلامی شعار سر دادند.


در مشهد نیز شهروندان در چند محله مختلف از جمله وکیل آباد تجمع و تظاهرات برپا کردند و شعارهایی چون «تا دیکتاتور رو کاره، قیام ادامه داره» و «سکوت شما مقابل اعدام، یعنی حمایت از ظلم و ظالم» سر دادند.


ایرانیان خارج کشور نیز در چند کشور از جمله بریتانیا، هلند، آمریکا و کانادا تجمعاتی در اعتراض به «اعدام» برگزار کردند.


واشنگتن و سن دیه‌گو در ایالات متحده، تورنتو و اتاوا و ونکوو و مونترال در کانادا، کپنهاگ در دانمارک، گوتنبرگ در سوئد، برلین، فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ آلمان، لندن در بریتانیا، آمستردام در هلند از جمله شهرهایی بودند که تجمعات ایرانیان در اعتراض به اعدام شهروندان ایرانی در آن برگزار شد.


با اینهمه جمهوری اسلامی علاوه بر اینکه معترضان را زندانی کرده و با شکنجه از آنها اعترافات اجباری می‌گیرد و سپس حکم اعدام صادر کرده و آنها را به قتل می‌رساند، در ادامه به آزار و اذیت خانواده‌ها که عزیزان خود را از دست داده‌اند نیز می‌پردازد. موج دادخواهی که در سال‌های اخیر و به ویژه پس از کشتار فجیع آبان ۹۸ به راه افتاده سبب شده تا دستگاه شکنجه و سرکوب حکومت معترضان را به صورت خانوادگی تحت پیگرد قضائی قرار داده و آنها را به زندان بیندازد. هم‌اکنون شماری از اعضای خانواده‌های جانباختگان جنبش آزادیخواهی ایران در زندان بسر می‌برند از جمله منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه پدر و مادر پویا از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ که بنیانگذار کارزار دادخواهی نیز به شمار می‌روند.

کیهان لندن