طبق آخرین آمار مرکز پژوهشهای مجلس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بیش از ۹۰۰ هزار دانشآموز از تحصیل بازماندند. در سال جاری تنها در مقطع ابتدایی ۱۶۰ هزار کودک به مدرسه نرفتند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی تازهترین آمار بازماندگان از تحصیل در مقطع ابتدایی را ۱۶۰ هزار دانشآموز اعلام کرد.
معصومه نجفی پازوکی ضمن اعلام این خبر گفت، روند بازماندگی از تحصیل در پنج سال اخیر یکسان بوده است اما دادههای مرکز آمار ایران این موضوع را تایید نمیکند.
بر اساس این آمار، بازماندگان از تحصیل در مقطع ابتدایی در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵، ۱۶۱ هزار و ۸۶۷ نفر بودند اما این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ۲۱۰ هزار و ۲۲۱ نفر افزایش پیدا کرد.
افزایش آمار بازماندگان از تحصیل در تمامی مقاطع
تجارت نیوز در گزارشی که روز ۲۸ مرداد منتشر شد، به آمار مرکز پژوهشهای مجلس درباره بازماندگان از تحصیل در کلیه مقاطع تحصیلی اشاره کرد و نوشت: «تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر ۸۶۲ هزار و ۷۷۷ نفر است که در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰ با ۲۶ درصد رشد به ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر افزایش یافته است.»
به گفته مسئولان آموزش و پرورش جمعیت کل دانشآموزان در این سال تحصیلی حدود ۱۵ میلیون و ۳۷۶ هزار نفر عنوان شده است. با این حساب، حدودا از هر ۱۶ دانشآموز در این سال تحصیلی یک نفر ترک تحصیل کرده است.
طبق آمار مرکز دادههای باز ایران (IOD) این نسبت در بین دانشآموزان دختر یک به ۱۱ است، یعنی از هر ۱۱ دختر دانشآموز یک نفر مجبور به ترک تحصیل شده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ۷۰ درصد کسانی که مجبور به ترک تحصیل شدهاند مربوط به دهکهای درآمدی یک تا پنج، یعنی پایینترین دهکها هستند.
روزنامه خراسان نوشت، استانهای "سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجانغربی "دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیلاند".
بر اساس این گزارش اسـتانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجانغربی و کرمان به ترتیب دارای بیشترین آمار بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودهاند.
دویچه وله