به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، آذر ۱۵، ۱۴۰۲

مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده خطر سرطان دهان را افزایش می‌دهد

 

افزایش چربی بدن تنها بخش کوچکی از ارتباط آماری بین مصرف غذای فوق فرآوری‌شده با خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی است

بر اساس پژوهش جدیدی که توسط محققان دانشگاه بریستول و آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان انجام شده است، مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری‌شده می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی شامل دهان، گلو و مری منجر شود.


از آنجایی که بسیاری از غذاهای فوق فرآوری‌شده مشخصات تغذیه‌ای ناسالمی دارند، تیم تحقیقاتی تمرکز خود را روی این موضوع گذاشت تا ارتباط بین مصرف این غذاها با سرطان سر و گردن و مری را کشف کند.


محققان داده‌های رژیم غذایی و شیوه زندگی 450111 فرد بزرگسال را که به مدت تقریبا 14 سال تحت نظر بودند، تجزیه و تحلیل کردند. نتایج حاصل از آنالیزها نشان داد که خوردن 10 درصد غذای فوق فرآوری‌شده بیشتر با افزایش 23 درصدی خطر ابتلا به سرطان سر و گردن و 24 درصدی خطر ابتلا به سرطان مری همراه است.


افزایش چربی بدن تنها بخش کوچکی از ارتباط آماری بین مصرف غذای فوق فرآوری‌شده با خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی است. بر اساس چندین پژوهش میدانی، این غذاها با اضافه وزن و افزایش چربی بدن مرتبط هستند. این منطقی است، زیرا این غذاها به طور کلی خوشمزه، راحت و ارزان هستند، که به مصرف وعده‌های بزرگ و دریافت میزان زیادی کالری از آنها می‌انجامد.


از سوی دیگر، دانشمندان معتقدند که افزودنی‌هایی مثل امولسیفایرها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، به علاوهٔ آلاینده‌های بسته‌بندی مواد غذایی و فرآیند تولید، ممکن است جنبه دیگری از ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده با سرطان دستگاه گوارش فوقانی را توضیح دهند.


با این حال، به گفته دانشمندان، تحقیقات بیشتری برای شناسایی مکانیسم‌های دیگری مانند افزودنی‌های غذایی و آلاینده‌ها مورد نیاز است تا ارتباط آنها با امکان افزایش خطر سرطان را روشن کند.


در نهایت، نتایج این پژوهش نشان داد برای کاهش خطر سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی، لازم است به توصیه‌های پیشگیری معمول سرطان عمل کرد، که داشتن یک رژیم غذایی سالم، غنی از غلات کامل، سبزیجات، میوه و حبوبات است.

العربیه