میگویند در بیمارستان چند مرد مسلح بالای سر بانو فاطمه سپهری هستند.
فاطمه سپهری فعال سیاسی و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ نفر که خواستار استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی شده بودند، در زندان «وکیل آباد» مشهد محبوس است و اکنون برای سومین بار تحت عمل جراحی دست قرار گرفته. او تحت تدابیر شدید امنیتی به بیمارستان منتقل شده، ممنوع الملاقات بوده و در روزهای گذشته اعضای خانواده نتوانستند با او دیدار داشته یا او را در بیمارستان همراهی کنند.
آخرین گزارشها حاکیست که تمام مدتی که این زندانی سیاسی در بیمارستان بستری بوده، به صورت مداوم چند مامور مسلح مرد و زن در اتاق وی حضور دارند.
کاربران در شبکههای اجتماعی در واکنش به این خبر نوشتهاند که محجبه بودن فاطمه سپهری در حالی که مأموران مرد بطور مداوم در اتاق او هستند، به خاطر شکنجهی بیشتر وی انجام میشود.
یکی از کاربران توئیتر در اینباره نوشته که «میگویند در بیمارستان چند مرد مسلح بالای سر بانو فاطمه سپهری هستند. مدعیان مسلمانی در روزهای بیماری که انسان نیاز به راحت بودن و استراحت دارد، بالای سر یک زن محجبه مأمور مرد فرستادهاند! صدالبته پس از دههها خبر تجاوز و تعرض به زنان زندانی، متعجب نیستیم، خشمگینیم!»
فاطمه سپهری به دلیل وجود تودهای در دست چپ و نیاز فوری به عمل جراحی به بیمارستان منتقل شد. این سومین عمل جراحی بر دست چپ اوست. اصغر سپهری برادر فاطمه سپهری همزمان با انتقال این زندانی سیاسی به بیمارستان با انتشار توئیتی نوشته بود که «خواهرم نیاز به فیزیوتراپی دارد و طبق نظر پزشک نباید زیر فشار روانی و استرس ناشی از زندان باشد. باید به او مرخصی دهند تا دوره نقاهت را در خانه باشد.»
اصغر سپهری افزوده بود که «خواهرم به دلیل بیماری قند نیاز به رژیم غذایی مناسب دارد و همچنین به بیماری فشار خون مبتلاست. پس از بازداشت خواهرم در ۳۰ شهریور سال گذشته، به دلیل درد شدید دستش، چندین بار به او کورتون تزریق شده تا اینکه امروز برای بار سوم مورد جراحی قرار گرفت.»
فاطمه سپهری زاده ۱۳۴۳ و دارای مدرک لیسانس مدیریت بازرگانی از دانشگاه فردوسی مشهد است. او همسرش را در اوایل دهه شصت خورشیدی در جنگ ایران و عراق از دست داده و بر اساس قوانین جمهوری اسلامی جزو «خانواده شهید» به شمار میرود. با وجود تبلیغات سازمانیافته و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی برای بهرهبرداری از جانباختگان و مصدومان جنگ ایران و عراق اما فاطمه سپهری در سالهای گذشته فشارهای زیاد امنیتی و قضایی را از سوی جمهوری اسلامی به دلیل مخالفتاش با حکومت متحمل شده است.
فاطمه سپهری از جمله امضاکنندگان بیانیه معروف به ۱۴ نفر است که در آن بر «گذار از جمهوری اسلامی» و «لزوم استعفای خامنهای از قدرت» تأکید شده بود.
دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی پس از انتشار این نامه، فاطمه سپهری را بازداشت کرد و قوه قضاییه او را به تحمل ۳ سال و شش ماه حبس محکوم کرد. با این حال سپهری پس از تحمل ۹ ماه حبس، به دلیل آنکه همسرش جزو کشتهشدگان جنگ ایران با عراق بود با عفو زندانیان که از سوی علی خامنهای صادر میشود آزاد شد. فاطمه سپهری اما پس از آزادی اعلام کرد که نیازی به عفو خامنهای ندارد چون اساسا «رهبری» جمهوری اسلامی را قبول ندارد.
محمدحسین سپهری برادر دیگر فاطمه سپهری و یکی دیگر از امضاکنندگان بیانیه مشهور به «چهارده امضا» نیز به اتهام درخواست استعفای خامنهای از سال ۹۸ در زندان وکیلآباد مشهد زندانی است.
بازداشت آخر فاطمه سپهری که به صدور حکم زندان علیه وی انجامیده، در نخستین روزهای جنبش انقلابی علیه جمهوری اسلامی و در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ با یورش مأموران امنیتی به خانهاش انجام شد.
فاطمه سپهری دیماه ۱۴۰۱ با حکم شعبه ۱۴۲ دادگاه مشهد، به یک سال زندان و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم گشت. بر اساس این رأی اتهامات فاطمه سپهری «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به واسطه فعالیت در فضای مجازی و مصاحبه با رسانههای فارسی زبان خارج از ایران» بوده است.
در حکم صادره علیه فاطمه سپهری آمده که «تحقیقات اخیر از ایشان در دادسرا، نحوه اظهارات و دفاعیات وکیل وی در جلسه دادگاه، سوابق محکومیت وی و سایر محتویات پرونده که در مجموع برای دادگاه علم به ارتکاب بزه از سوی متهم حاصل و در نتیجه بزهکاری وی محرز تشخیص [داده شد] … و نامبرده را به تحمل یک سال حبس و پرداخت دویست میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم مینماید.»
فاطمه سپهری سیزدهم آذرماه گذشته در پیامی از زندان وکیل آباد از مردم خواست نگذارند «خون ژیناها، کیانها، خدانورها و ابوالفضلها» فراموش شود. او تأکید کرد که «تا جمهوری اسلامی از بین نرود، ما روز خوش نداشته و نخواهیم داشت.»
پیشتر اصغر سپهری متن دفاعیه خواهرش در دادگاه را در توئیتر منتشر کرده بود. در این دفاعیه گفته شده که «من فاطمه سپهری که در سال ۶۰ با شهادت همسرم مورد خصومت گماشتگان خمینی در بنیاد شهید قرار گرفته و تا فرش زیر پای من و فرزندم را کشیدند و به هیچکس نیز پاسخگو نبودند تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ که توسط گماشتگان خامنهای در وزارت اطلاعات در منزل دستگیر شدم و حقوقم را به دستور شخص خامنهای قطع نمودند. ۳۱ شبانه روز در سلول انفرادی اطلاعات بودم که به علت وخیم شدن حالم به بیمارستان امام رضا منتقل و ۴ صبح ۲ آبان تحویل زندان وکیل آباد شدم و به بند ۵ نسوان منتقل و فعلا در شبانه روز ۱ساعت هواخوری داشته و تلفن کوتاه و شدیدا کنترل میشود.»
در ادامه آمده بود که «ناراحتی و درد شدید دستم که مورد تأیید پزشک زندان قرار گرفته و چندین بار کورتون تزریق شده به دستور قاضی پرونده از پیگیری درمان محروم شدهام. ۳ بار بازداشت موقت من جهت تراشیدن اتهامات تمدید شد تا در ۲۸ دیماه در شعبه ۱۴۲ به ریاست قاضی عرب به جرم نشر اکاذیبی مانند تقلب در انتخابات سال ۸۸، کشته شدن ۱۵۰۰ نفر در آبان ۹۸، بخشیدن ایران به روس و چین، بدون حضور خودم در دادگاه به ۱ سال حبس و ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدم. در جلسه دوم در تاریخ ۱۷ بهمن در شعبه ۱دادگاه انقلاب به ریاست قاضی سرشناس مشهدی هادی منصوری بدون ابلاغ قبلی به خودم یا وکیلم به صورت بسیار ناگهانی و مخفیانه و مزورانه محاکمه شدم و متهم به توهین به رهبر فقید و حاضر، همکاری با دول متخاصم و مصاحبه با شبکههای معاند شدم که همه از طرف من رد شد.»
فاطمه سپهری در پایان افزوده بود که «من در اینجا به مسئولین بیمسئولیت کشور هشدار میدهم که من و میلیونها نفر دیگر قبل از اینکه مخالف این نظام محسوب شویم حاصل عملکرد شما هستیم که ۴۴ سال در رنج و غم و اندوه و عملکرد ظالمانه شما از قبیل اختلاس، تجاوز، حیف و میل بیتالمال، سوء مدیریتهای متعدد، جنگافروزی و ناآرامی در جهان و کشور و هزاران جنایت دیگر به ستوه آمده و دیگر تاب تحمل هیچکدامتان را نداریم و تا پس گرفتن کشور و سرزمینمان از پای نخواهیم نشست.»
کیهان لندن