ادامه اعتصاب و ناآرامی در بازار تهران
کشته شدن یکی از بازاریان معترض به دست لباس شخصی ها
بازار پارچه فروشان و بخشي از بازار فرش فروشان تهران روز يكشنبه در اعتراض به کشته شدن یکی از بازاریان بدست لباس شخصی ها در حالت نیمه تعطیل بود.
به گزارش خبرنگار جرس از تهران، طرح ماليات بر ارزش افزوده، در هفته گذشته موجب ناآرامي و اعتصاب در بازار تهران شد و باعث شد تا از روز سه شنبه هفته گذشته بازار تهران در اعتصاب بسر برد و اين اعتصاب هنوز هم ادامه داشته باشد.
اعتصاب از بازار پارچه فروشان شروع شد و به بازار فرش فروشان و سپس طلافروشان سرايت كرد.
عده اي از بازاريان تهران معتقدند كه پس از مدتها اين اولين بار بود كه در ميان بازاريان چنين اتحادي اتفاق افتاد كه منجر به تعطيلي كامل بازار در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه شد. حتي روساي صنوف بازار در مذاكره با يكديگر به اين نتيجه رسيده اند كه همگي در اعتراض به اين طرح استعفا بدهند.
گزارش خبرنگار جرس حاکی است: تعطيلي بازار تهران باعث شد تا نيروهاي نظامي و لباس شخصي ها به بازار حمله كنند و كسبه را وادار كنند تا مغازه هاي خود را باز كنند. گفته مي شود يكي از بازاريان به نام و معروف صنف پارچه فروشان كه معروف به حاجي كاشاني است در اين درگيري ها به ضرب چاقوي يك لباس شخصي از پا در آمده است.
بازار تهران در بايكوت خبري از طرف دولت قرار دارد، عكاسان اجازه عكسبرداري ندارند و خبرنگاران در محل بازداشت مي شوند. اما يكي از بازاريان معروف تهران كه بنا به دلایل امنیتی از ذكر نامش خودداری می شود، خبر كشته شدن حاجي كاشاني را تائيد كرد.
وي گفت كه روز يكشنبه قرار بود در بازار مراسمي به مناسبت درگذشت وي برگذار شود و شايد به همين دليل دولت اين دو روز را تعطيل اعلام كرده است. وي اضافه كرد كه حاجي كاشاني آدم كوچكي نيست و دولت نمي تواند اين خبر را براي مدت زيادي مخفي نگاهدارد.
در عين حال به نظر مي رسد تعطيلي كامل صنف پارچه فروشان در روز يكشنبه به دليل اعتراض به قتل حاجي كاشاني و ممنوعيت برگذاري مراسم براي اين كاسب معروف بازار بوده است.
همچنین روز چهارشنبه نماینده صنف پارچه فروشان نیز از سوی لباس شخصی ها دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.
بحران روابط دولت و بازار هنوز پايان نيافته است. با اينهمه به نظر مي رسد دولت عقب نشيني از اجراي طرح ماليات بر ارزش افزوده را آغاز كرده است. سال گذشته نيز در پي اعتراض به اين طرح، دولت ناگزير از تعويق يك ساله اين طرح شد.
از سوی دیگر خبرهای دیگر حاکی است که تعداد زیادی لباس شخصیها با بیسیم و دوربین در اطراف سبزه میدان تردد میکنند.
طبق خبرهای رسیده از تهران به "ایرانپرسنیوز" روی پشت بام بانک ملی، مشرف به سبزه میدان، نیز تعدادی لباس شخصی با بیسیم و دوربین ایستادهاند.
علاوه بر این، چهار مینیبوس نیروی پلیس ضد شورش از سمت میدان ارک به محوطه پشت بانک ملی (سبزه میدان) وارد و در آنجا مستقر شدند.
بر اساس این گزارش، از صبح امروز در بازار بزرگ تهران رفت و آمدهای مشکوکی از لباس شخصیها دیده شده است و بیم آن میرود حکومت برای ضربه زدن یا تهدید بازاریان توسط اوباش حکومتی دست به خرابکاری بزند.
اعتصاب و تنش در بخشهایی از بازار تهران از ۱۵ تیر ماه، درپی بالا گرفتن اختلاف میان سازمان امور مالیاتی و اصناف در خصوص تعیین مالیات سال ٨٨، آغاز شد.
سرای پارچهفروشان، پاساژ قائم، بازار قماش و پرده، بازار عباسآباد و حمام چال از جمله بازارهایی بود که با نا آرامی و اعتراض بازاریان همراه بود. همچنین بازار طلا و پارچه با هدف عقب انداختن مجدد مالیات بر اصناف دست به اعتصاب زدند.
گفته میشود تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه به بهانه "گرمای هوا" به دلیل نمایش کمتر اعتصاب بازاریان در سطح عمومی جامعه بوده است.
گفتنی است گرچه یک روز پس از اعتصاب در بازار تهران، معاون وزیر بازرگانی ایران در مصاحبه با خبرگزاری فارس مدعی شد افزایش ۷۰ درصدی مالیات از ابتدا نیز مطرح نبوده که منتفی شود، اما روز گذشته رییس سازمان امور مالیاتی درباره منتفی شدن مالیات 70 درصدی اصناف گفت: بنده درباره چنین درصدی تا زمانی که تعیین تکلیف منابع بین اتحادیهها و توزیعش بین اعضا انجام نشود، چیزی نمیتوانم بگویم.