به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۰۱، ۱۴۰۳

واکنش‌ها به «مشت محکم» پزشکیان

  

مسعود پزشکیان روز یکشنبه ۳۱ تیرماه در سخنانی در مجلس از ایرانیانی که در انتخابات شرکت کردند تشکر کرد و گفت مردم با شرکت در انتخابات «مشت محکمی به دهان آدم‌هایی که از خارج و داخل نشسته بودند و تبلیغ می‌کردند، زدند».

این گفته آقای پزشکیان با واکنش‌های عمدتا منفی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مواجه شده و حتی شماری از حامیان و افرادی که در انتخابات به او رای داده بودند هم خواهان «عذرخواهی» او شده‌اند.

کیوان صمیمی، فعال سیاسی منتقد حکومت که در دور دوم انتخابات اخیر از رای دادن به مسعود پزشکیان حمایت کرده بود، در واکنش به این سخنان در کانال تلگرام خود نوشت: «چیزهایی که پیش از انتخابات می‌شنیدم، با بعضی از چیزهایی که حالا می‌شنوم فرق دارد. پزشکیان با خشونت مخالف بود و حتی در خیزش زن، ‌زندگی، ‌آزادی، خشونت‌ورزی علیه مردم را شجاعانه زیر سؤال برد. امروز اما در مجلس شورا از ادبیات خشونت‌آمیز و عبارت مشت محکم بر دهان... استفاده کرد. [...] لازم است فوری از مخالفان رأی‌ دادن عذرخواهی کند و حق اعتراض مدنی را به‌رسمیت بشناسد.»

احسان بداغی، روزنامه‌نگار و از چهره‌های رسانه‌ای حامی پزشکیان هم در حساب خود در شبکه ایکس نوشت: «من نه تنها با رای دادن دنبال مشت زدن به دهان کسانی که رای ندادند نبودم، بلکه اتفاقا بخش زیادی از استدلال‌های آنها را منطقی و صحیح می‌دانستم. مهمترین وظیفه‌ این را دولت هم به رسمیت شناختن حقوق و مطالبات و شنیدن صدای این بخش جامعه می‌دانم. آقای پزشکیان، اصلاح و عذرخواهی کنید.»

مجتبی نجفی، جامعه‌شناس مقیم فرانسه هم در حساب خود در شبکه ایکس نوشته: «ر‌ئیس‌جمهور باید تلاش کند عدم شرکتی‌ها و تحریمی‌ها را با دفاع از حقوق شهروندی جذب کند نه اینکه از مشت محکم بر دهان‌شان سخن بگوید. فراموش کرده‌اید در مناظرات گفتید پدر مردم را در آورده‌ایم؟ انتظار نداشته باشید همه در تایید کسانی که پدرشان را در آورده‌اند به صف شوند.»

بهرام پارسایی، نماینده پیشین شیراز در مجلس هم در شبکه ایکس نوشته: «تقسیم جامعه به آمده‌ها و نیامده‌ها نشانه خوبی نیست. می‌دانید طبق قانون شما فقط رئیس‌جمهور آمده‌ها نیستید؟»

مهدی محمودیان، فعال سیاسی نیز در شبکه ایکس نوشت: «آقای پزشکیان مرد صادقی است. خیلی شفاف و صادقانه گفت هر کاری که می‌کند برای کسب رای است و از فردای پیروزی صرفا منویات آقای خامنه‌ای را دنبال خواهد کرد. تا قبل از انتخابات از دوستی و اتحاد و همدلی می‌گفت و امروز از همان مشتهای رهبرش در برابر مردم سخن می‌گوید. برای همدلی با ۲۰درصد حامیان حکومت هر شب از این هیات به آن هیات می‌دود اما در برابر ۶۰درصد مردمی که رای ندادند مشت آهنین نشان می‌دهد. باید به ایشان یادآوری کنند که اگر مشت‌های‌ تو و بزرگ‌ترهایت درمانگر بود، امروز با همه رویافروشی‌های فریب‌کارانه، ترساندن‌های مهندسی شده و دوپینگ‌های حکومتی، اقلیت‌ترین دولت ۵ دهه اخیر را تشکیل نمی‌دادی.»

محمد آقازاده، روزنامه‌نگار نیز در حساب ایکس خود خطاب به کسانی که مشروط و از ترس سعید جلیلی به پزشکیان رای دادند، نوشت که آن‌ها «وظیفه اخلاقی دارند» تا درباره اظهارات پزشکیان «موضع انتقادی بگیرند».

ناصر دانشفر نیز در کانال تگام خود با مرور صحبت‌های پزشکیان در مجلس نوشت: «جناب پزشکیان، نمی‌دانم چرا به این زودی از یاد برده‌اید که اولاً مردم نیامدند، ثانیاً آنکه مشت خورد دشمنان داخلی و خارجی نبودند که نظام‌مقدس بود و ثالثاً شما آمده‌اید که سخن تازه با جهان بزنید. با این نگاه و با همین ادبیات بنا دارید با جهان تعامل کنید. ما پیش خود گفتیم که شما حتماً معنای آلترناتیو را می‌دانید و نمی‌خواهید با سبک و سیاق پیشین با جهانیان از جمله مردم خود مواجهه نمایید.»

دانشفر اضافه کرده: «اگر خیلی خوش‌بینانه به این موضوع نگاه کنم، باید به خودم دلداری بدهم که آب و هوای بهارستان مدتهاست که آنقدر مسموم شده که هرکس از کنار دیوار آن هم بگذرد، رنگ و روی بیاناتش تغییر می‌کند و یا حداقل باید تغییر کند تا اعوان و انصار میرباقری و طالبانیان مقیم این سرا از او دلگیر نشوند و بنای نابودیش را در سر نپرورانند.»

هرمز شریفیان، روزنامه‌نگار نیز در یک رشته‌پست در ایکس با اشاره به چهره‌های سرشناسی که در این انتخابات شرکت نکردند، تاکید کرد «کنشگران پیشینه‌دار سیاسی» حق دارند از مردم بخواهند تا در انتخابات شرکت نکنند. او نوشت: «ما در روزنامه‌نگاری قاعده و وظیفه‌ای داریم به‌نام اصلاح‌ و پوزش.»

منابع گزارش: بی‌بی‌سی، شبکه‌های اجتماعی