تجمع مردم در اطراف ساختمان سفارت حوالی ساعت ۱ بامداد به وقت محلی آغاز شد؛ سپس شماری از معترضان از دیوار سفارت بالا رفتند و داخل آن شدند و اقدام به آتشسوزی کردند.
گزارش شاهدان حادثه حاکی از آن است که در حالی که همچنان دهها تظاهرکننده در منطقه حضور دارند، از پشت بام ساختمان سفارت دود ناشی از این آتش سوزی بلند است و شماری از معترضان نیز روی پشت بام سفارت ایستادهاند. همزمان شمار قابل توجهی از نیروهای ضد شورش عراق نیز در منطقه مستقر شدند.
واکنش دولت سوئد
وزارت خارجه سوئد اعلام کرد که کارکنان سفارتش در «امنیت» هستند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما از وضعیت آگاه هستیم. کارکنان سفارت ما در امنیت هستند و ما به طور منظم با آنها در تماس هستیم.»
بیانیه میافزاید: «حمله به سفارتخانهها و دیپلماتها نقض جدی کنوانسیون وین است. مقامات عراقی مسئولیت حفاظت از ماموریتهای دیپلماتیک و کارکنان دیپلماتیک را دارند.»
گزارشهای شاهدان حادثه همچنین حاکی از آن است که خودروهای آتش نشانی برای خاموش کردن حریق به محل سفارتخانه آمدهاند و میان نیروهای امنیتی عراق و دیگر معترضانی که سعی دارند وارد محوطه سفارت شوند نیز درگیری روی داده است.
در جریان این اعتراضات که از شب گذشته آغاز شد، برخی از تظاهرکنندگان نسخههایی از قرآن و برخی نیز تصاویری از محمد صدر، روحانی مذهبی بانفوذ شیعه و پدر مقتدی صدر را در دست داشتند.
دولت سوئد سوزاندن قرآن در مقابل مسجدی در استکهلم را محکوم کرد
آتش زدن قرآن در سوئد؛ کمسیرعالی حقوق بشر سازمان ملل «هر نوع نفرتپراکنی در جهان» را محکوم کرد
درخواستهای تازه برای سوزاندن قرآن، تورات و انجیل تسلیم پلیس سوئد شد
واکنش دولت عراق
وزارت خارجه عراق نیز با انتشار بیانیهای حمله و ایجاد آتش سوزی در سفارت سوئد در بغداد را «به شدیدترین لحن» محکوم کرد و از نیروهای امنیتی خواست در این زمینه «فورا تحقیقات لازم» را آغاز کنند.
در این بیانیه آمده است: «دولت عراق به سرویسهای امنیتی دستور داده تا تحقیقات فوری را آغاز کنند و تمام اقدامات لازم را برای روشن شدن ابعاد این حادثه و شناسایی عاملان آن انجام دهند و آنها را مقابل قانون پاسخگو نگه دارند».
سلوان مومیکا پیش از این در روز ۲۸ ژوئن مقابل بزرگترین مسجد شهر استکهلم چند صفحه از قرآن را سوزانده بود. پس از اولین قرآنسوزی نیز حامیان مقتدی صدر در ۲۹ ژوئن به سفارت سوئد در بغداد حمله کردند و داخل شدند و برای مدتی در آنجا ماندند.
قرآنسوزی پیش از این نیز در سوئد همچنین دیگر کشورهای اروپایی انجام شده و عمدتا گروههای راست افراطی دست به این کار میزدند. این اقدام بارها منجر به برگزاری تظاهرات در کشورهای اسلامی و ایجاد تنشهای دیپلماتیک شده است.
یورونیوزفارسی