به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، تیر ۲۴، ۱۴۰۲

#ماه_منیر_کجاست؟

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲، پیکر «پویا مولایی‌راد» در فضایی به شدت امنیتی و در آرامستان روستای «اکبرآباد» ایذه به خاک سپرده شد. «ماه‌منیر مولایی‌راد»، مادر «کیان پیرفلک» در مراسم یادبود پسرعموی خود که اول تیر ۱۴۰۲ در آرامستان روستای اکبرآباد شهر ایذه در فضایی به شدت امنیتی برگزار شد، حضور داشت. 


این حضور با یک عکس علنی شد؛ عکسی که در آن ماه‌منیر در خود فرو رفته و دست‌ها را محکم گره کرده بود. 


او پیش از این، در مراسم تولد ۱۰ سالگی کیان در روز ۲۱ خرداد دیده شده بود؛ همان روزی که پسرعموی ۲۱ ساله‌اش کشته شد. 


منابع «ایران‌وایر» می‌گویند پس از مرگ پویا، ماه‌منیر مولایی‌راد از سوی نهادهای امنیتی بک بازجویی سه ساعته شده است و تحویل پیکر پویا را به سکوت ماه‌منیر و عدم فعالیت او در فضای مجازی مشروط کرده‌ بودند. پیکر پویا ۱۰ روز پس از کشته شدن او به خاک سپرده شد. 


تلاش «ایران‌وایر» برای مصاحبه با «عبدالله ایزدپناه»، نماینده ایذه در مجلس شورای اسلامی به نتیجه نرسید ولی «یوسفعلی سواری»، ريیس سابق شورای شهر ایذه که پیش‌تر سابقه تدریس در مقطع ابتدایی در آموزش و پرورش این شهر را داشته و گفته می‌شود خانواده مولایی‌راد و پیرفلک را می‌شناخته است، در پاسخ به سوال «ایران‌وایر» در مورد اطلاع از شرایط ماه‌منیر گفت: «این از موضوعاتی است که ربطی به ما ندارد. زندگی ما در نظام شکل گرفته است.» 


او در میانه مکالمه و پس از تاکید بر این که از سرنوشت ماه‌منیر و خانواده‌اش اطلاعی ندارد و این موضوع را پی‌گیری نمی‌کند و از این خانواده نیز حمایت نخواهد کرد، تلفن را قطع کرد. 


ماه‌منیر کجا است؟ در این روزها چه بر سر خانواده مولایی‌راد و پیرفلک آمده است؟


****


آیا ماه منیر در حبس خانگی است؟

پس از کشته شدن پویا مولایی‌راد، پسر عمومی ماه‌منیر در مراسم تولد ۱۰ سالگی کیان، برخی منابع از حبس خانگی ماه‌منیر و «میثم پیرفلک»، پدر کیان و نیز «رادین»، فرزند دیگر این زوج در منزل مادر میثم خبر دادند. اهالی روستای محل زندگی خانواده ماه‌منیر هم از جو به شدت امنیتی روستا خبر داده‌اند. 


یک فرد نزدیک به خانواده پیرفلک و مولایی‌راد درباره شرایط ماه‌منیر و خانواده‌اش در آن روزها به «ایران‌وایر» می‌گوید: «بعد از حادثه تلخی که برای پویا مولایی‌راد رخ داد، ماه‌منیر با حجمه‌ای از فشار که بیشتر از ناحیه تشکیلات امنیتی بود، مواجه شد. به نوعی دست‌اندرکاران تلاش کردند چه در شهرستان (محل زندگی ماه‌منیر) و چه در فضای مجازی ( باز سوی کاربران امنیتی)، او را مسبب واقعه تلخ مرگ پویا نشان دهند. موقعیت بسیار بدی در فضای مجازی ایجاد شد که نمود و نماد آن بیشتر در شهرستان بود تا او را مسبب کشته شدن پویا نشان دهند، در صورتی که واقعیت نداشت.»


به گفته این فرد، پس از کشته شدن پویا مولایی‌راد در غروب روز تولد کیان، ماه‌منیر به اداره اطلاعات ایذه احضار شده بود: «دو تا سه ساعت بازجویی شد. در این بازجویی اینستاگرام او را از دسترس خارج کردند. بسیار غیراخلاقی یکی از شروط تحویل جنازه پویا مولایی‌راد به خانواده این بود که ماه‌منیر دیگر در فضای مجازی فعالیت نداشته باشد و دادخواهی نکند. ضمن این که بگوید ماموران انتظامی کیان را نکشته‌اند که ماه‌منیر این مورد را قبول نکرده بود.» 


روز شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲، منابع مطلع از بازداشت «سجاد پیرفلک»، عموی دادخواه کیان خبر دادند. فرد مطلعی که با «ایران‌وایر» گفت‌وگو کرده است، بازداشت سجاد پیرفلک را تشدید فشار نیروهای امنیتی بر خانواده پیرفلک و مولایی‌راد قبل از تحویل پیکر پویا عنوان می‌کند و می‌گوید: «خانواده در شرایط بسیار بدی بودند؛ سردرگم و بلاتکلیف تا این که به صورت بسیار غیرمعمول در شهر چندین نیروی امنیتی به سجاد پیرفلک، عموی کیان پیرفلک حمله کردند و او را در ماشینی انداخته و بردند. این در حالی بود که پیش‌تر به دفعات سجاد را به همراه وکیل‌ او احضار کرده بودند. در نهایت هم سجاد را با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد کردند. به قدری فشار بر خانواده پیرفلک و مولایی‌راد زیاد شده است که سجاد پیرفلک هم دیگر در فضای مجازی فعال نیست. وثیقه سنگین که برای سجاد در نظر گرفته‌اند، اهرم فشاری است بر او که خودسانسوری کند و فعالیتی هم نداشته باشد.»  


به گفته این فرد، اتهامات وارد شده به سجاد پیرفلک اتهاماتی است که نهادهای امنیتی به طور کلی در پرونده‌‌سازی برای افراد به کار می‌برند و گستره بزرگی از فعالیت‌ها را در بر می‌گیرند: «اتهامات سجاد پیرفلک مثل فعالیت و تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی هستند که اتهامات باز و کلی محسوب می‌شوند. این موارد اتهامی شامل یک لایک در فضای مجازی،‌ یک توییت، استوری ساده یا پست بسیار پیش‌پا افتاده هم می‌شوند.»


دو اتهام وارده به سجاد پیرفلک به گفته کارشناسان حقوقی که با این خانواده در ارتباط هستند، در تشکیلات قضایی اتهاماتی دم‌دستی به شمار می‌روند و هر زمانی که حکومت بخواهد شخصی را در رابطه با مسایل امنیتی متهم کند، این ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین اتهامات را به راحتی به افراد نسبت می‌دهد.


 حال روحی میثم پیرفلک خوب نیست

به گفته نزدیکان ماه‌منیر که برای این گزارش با آن‌ها صحبت شده است، او محور اصلی تهدیدهای نهادهای امنیتی بوده است. بعد از او، سجاد عموی کیان، دکتر «مهرداد پیرفلک» عموی دیگر کیان و نیز وکیل خانوادگی آن‌ها مورد تهدید شدید نهادهای امنیتی قرار گرفته‌اند. این افراد احضار و برای آن‌ها پرونده در نهادهای امنیتی تشکیل شده است. 


حتی برای «داوود شاه‌ولی»، وکیل خانواده مولایی‌راد و پیر فلک نیز پرونده قضایی با اتهاماتی چون «تشویش اذهان عمومی» و «نشر اکاذیب در فضای مجازی» باز شده است. 


با فشار و تهدیدهای نهادهای امنیتی، سجاد و ماه‌منیر از فعالیت در فضای مجازی منع شده‌اند و صفحه‌های کاربری آن‌ها دیگر قابلیت دسترسی ندارند. 


به گفته افراد مطلع، حال روحی میثم پیرفلک پس از این فشارها رو به وخامت گذاشته است: «میثم پیرفلک بعد از بازداشت سجاد برادرش و قتل پویا مولایی‌راد، تحت فشار روحی بسیار شدیدی قرار گرفت و حال روحی او رو به وخامت گذاشت. هرچند سجاد آزاد شد ولی میثم فشار زیادی تحمل کرد.»


 ماه‌منیر از لحظه قتل کیان در مرکز تهدید نیروهای امنیتی است

نزدیکان ماه‌منیر می‌گویند تهدیدهای نیروهای امنیتی علیه او از لحظه کشته شدن کیان آغاز و از زمان کشته شدن پویا افزایش یافته، تندتر شده و با خشونت بیشتری ادامه پیدا کرده‌اند. 


یکی از نزدیکان به خانواده می‌گوید:‌ «این مادر از روزی که فرزند خود را از دست داده، هیچ زمانی از تهدیدهای نیروهای امنیتی فراغت نداشته است. تهدیدها زمانی جدی‌تر و شدید‌تر شده‌اند که پی‌گیری قضایی ماه‌منیر آغاز و زمانی که پویا کشته شد، فشارها و حساسیت‌ها بیشتر شدند. تلاش کردند که جریان تشییع پیکر پویا تبدیل به تشییع عظیم پیکر کیان نشود و موفق هم شدند. با چاشنی تهدید، تشییع پیکر پویا را کنترل کردند. ابتدا پیکر پویا را گروگان گرفته و تحول خانواده نمی‌دادند. به خانواده مولایی‌راد گفته شد که اگر ماه‌منیر صراحتا اعلام کند کیان توسط نیروهای ضابط نیروی انتظامی کشته نشده است، پیکر پویا را تحویل می‌دهند.» 


به گفته این فرد، در حال حاضر تهدیدها را کمتر کرده‌اند: «چون می‌دانند سجاد پیرفلک با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد است. ماه‌‌منیر را هم با فشارهای جانبی کنترل کرده‌اند.»


 مردم ایذه مجسمه کیان را در مرکز شهر خواهند ساخت

نزدیکان ماه‌منیر اما تاکید می‌کنند که مردم ایذه خانواده پیرفلک و مولایی‌راد  را تنها نمی‌گذارند: «مردم ایذه سلحشور هستند و زیر بار ظلم نمی‌روند. آن‌ها قسم خورده‌اند تا جایی ادامه می‌دهند که یک روزی مجسمه کیان را در میدان اصلی شهر نصب کنند.» 

 ایران‌وایر