به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۸۹

  خسرو شاکری زند
مصدق، دمــوکـراتـی پایدار(بخش دوم) [بخش نخست]
مصدق کمونیست نبود، و چه خوب، چه در آن زمان کمونیستم به معنای پیروی از خط مشی خانمان برانداز استالین بود، و در بهترین حالت به سرنوشت دردناک ایرج اسکندری، نوشین، و رادمنش دچار می آمد. مصدق فئودال هم نبود، چه در ایران پدیده ای به نام فئودالیسم هرگز وجود نداشت. زمینداری خصوصی پدیده ای بود که از عصر ناصری در ایران شکل گرفت و با تجارت کمپرادوری پیوند یافت. این قشر نوزاد اجتماعی از مخالفان نهضت مشروطه و ادامه ی آن، نهضت ملی، بود؛ مصدق نمی توانست آنان و امثال ایشان را نمایندگی کند. به وارونه ی افترا هایی که بر او می بندند، مصدق اشراف زاده ای بود که از محیطی که در آن زاده شده و پرورش یافته بود بریده بود و درویشانه می زیست. او، پس از بازگشت از تحصیلات عالی در فرانسه و سوئیس، از همان آغاز فعالیت های اداری خود در وزارت مالیه کمر به تصفیه آن دستگاه فاسد بست؛ کوشید از سوءاستفاده... 

  سرزمینم، سرزمینم، سرزمین نازنینم
 من تو را با نام ایران می شناسم
 

تمبر یادبود ندا و سهراب در ژاپن

ژاپن به مناسبت نوروز، اقدام به سفارش چاپ تمبرهای جانباختگان جنبش ایران در حوادث اخیر را به اداره پست ژاپن نموده است.
این تمبرها تصویر سهراب اعرابی جوان نوزده ساله و ندا آقا سلطان جوان بیست و هشت ساله از شهیدان رویدادهای پس از انتخابات است.
پیش از این نیز تمبر یادبود جانباختگان جنبش در هلند چاپ شده بود.

 
 
 
عمادالدین باقی شب سال نو را در بیمارستان سپری کرد

 فاطمه کمالی همسر عمادالدین باقی که بالاخره روز دوشنبه ۹ فرودین ۸۹ موفق به ملاقات با همسرش شد با ابراز نگرانی از وضع جسمی باقی اعلام کرد حمله تنفسی باقی که در دوره قبلی بازداشتش در بند ۲۰۹ به آن دچار شده بود، تشدید و تکرار شده و منجر به بیهوشی باقی شد و او دوباره در آخرین روز سال ۸۸ از زندان به بیمارستان قمر بنی هاشم منتقل شده است و پس از مدتی بستری، دوباره به سلول خود در بند ۲۴۰ زندان اوین بازگردانده شده است.
همسر عمادالدین باقی با اعلام اینکه مسوولان زندان و بند از پرونده پزشکی باقی و خطراتی که برای جسم و جان او می رود آگاه هستند اما درعین حال به نگهداری او در این وضعیت ادامه می دهند، گفت:"قاعدتا طبق قانون هرگونه مسولیت سلامت جسمی باقی به عهده مقامات نگه دارنده اوست." به گفته همسر باقی وی همچنین از دیسک کمر شدید وگرفتگی عصب سیاتیک رنج می برد.
فاطمه کمالی همچنین از بلاتکلیفی محض در پرونده همسرش خبر داده و گفته است:" علی رغم خداحافظی کارشناس پرونده قبل از نوروز با باقی و نیز صدور قرار وثیقه از سوی شعبه بازپرسی دادسرای مستقر در اوین و تامین آن توسط خانواده وی همچنان در بازداشت است."

وضعیت وخیم بهداشتی بند زنان اوین
 طی تماسی که امروز مهدیه گلرو با خانواده اش داشت از وجود حیوانات موذی در بند نسوان زندان اوین خبر داد که حتی موجب خورده شدن بدن یکی از زندانیان شده است. این گزارش حاکی است که علی رغم سرد شدن هوا زندانیان این بند از آغاز سال ۱۳۸۹ از داشتن آب گرم محرومند و مجبورند با آب سرد حمام کنند که این مشکل موجب سرما خوردگی مهدیه گلرو و تعدادی دیگر از زندانیان شده است. به گزارش رهانا مهدیه گلرو فعال دانشجویی در حالی با صدای گرفته صحبت می کرد که پیش از این نیز به علت عفونت روده‌ای در زندان در شرایط بدی به سر می‌برد.
عدم توجه مسئولان زندان اوین به مسایل بهداشتی و نظافتی زندانیان و از طرف دیگر محدودیت زندانیان برای رفتن به بهداری مشکلات عدیده ای را برای زندانیان ایجاد کرده است.

سه‌شنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۸۹

   گزارش عفو بین الملل:

 ایران دومین کشور اعدام کننده در جهان

بر پایه یک گزارش سازمان عفو بین الملل، بیشترین اعدام ها در سال گذشته، پس از چین در ایران صورت گرفته است. ۳۸۸ نفر در سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران اعدام شده اند. یک سوم از این موارد در ۸ هفتۀ پس از حوادث اخیر ایران بوده است. ایران و عربستان سعودی بخصوص بخاطر اعدام جوانان زیر هجده سال که برخلاف موازین حقوقی بین المللی صورت می گیرد در مظان اتهام هستند.
بر پایه این گزارش، بیشترین اعدام ها در سال گذشته، پس از چین در ایران صورت گرفته است. کلودیو کوردون" دبیر کل موقت سازمان عفو بین الملل در یک اطلاعیه مطبوعاتی توضیح می دهد که در سال گذشته حکم اعدام بصورت چشمگیری، برای رساندن یک پیام سیاسی و بقصد خاموش کردن مخالفان، برای پیشبرد برنامه های سیاسی مشخص صورت گرفته است.


دنیا عجب جایی شده! 




    یوسف رشیدی

پای دار است!
هم میهن به یاری ِ او بشتابیم!

یوسف رشیدی دانشجوی پلی تکنیک بود که درروز دیدار احمدی نژاد از پلی تکنیک  یک برک کاغذ را بالا برد که رویش نوشته بود
"رئیس جمهور فاشیست! پلی تکنیک جای تو نیست!".

نمایی كه ماندگار می شود؛ دلیری یعنی این!
خواهشمند است این پیام را برای همه بفرستید
با جهانی شدنش، بخت زنده ماندش در زندان افزایش خواهد یافت.

  مصطفی خسروی
 بهار

از آمدن بهار فقط یک نشان هویداست، آن هم رقمی‌ افزود شده بر تارک تقویم ما. نه بوی‌ گلی‌ می آید و نه شکوفه ای بر درخت، فقط فریاد باد است که سرمای زمستان را بر گونه ما می ماسد و ساده لوحان به نسیم بهار تعبیرش می کنند، چرا که باغبان بخت برگشته گل‌ها را چیده و گلدان هارا شکسته، تخم نفاق کاشته و جوانهٔ دشمنی رویانده، نمی شود از بهار دم زد ‌و از شکوفه‌ها تا زمانی‌ که یاران سبزمان هنوز در اسارت باغبان بیمار با سرمای زمستان دست و پنجه نرم میکنند.
علی‌ ملیحی را سال هاست می شناسم، سالهای سال، بزرگ مردی ظریف اندام با اندیشه به غایت متعالی، مقاوم و صبور، آرام و سر به زیر، که سفرهٔ هفت سین امسالش فقط یک سین داشت، سلول، که نه در مقابلش بلکه در درونش گذر زمان را به نظاره نشست بود، و این پاداش استقامت او بود که روزها شکنجه را تحمل کرد‌ و‌ نپذیرفت ادعاهای شکنجه گرانی از جنس زمستان را، شاید بازجوی بی‌چاره انتظار نداشت علی‌ بتواند در مقابل این همه ضرب و جرح و تهدید و توهین مقاومت کند و حال که با دیواری از جنس استقامت مواجه شده بود سلول‌های نمور ۲۴۰ را میزبان شب عید علی‌ کرد .
ولی‌ زمستان طبیعت که گذشت و بهار آمد، دیری نخواهد پایید که زمستان این نظام هم به سر آید و در بهارش آزادی همهٔ یاران را به جشن بنشینیم

   بهاره هدایت
نوروز متفاوت خانواده های زندانیان اوین


لحظه تحویل سال هشتاد و نه برای برخی از خانواده های ایرانی متفاوت است. خانواده هایی که برای آزادی فرزند، همسر، برادر، پدر، مادر و ... خود هر روز در مقابل زندان اوین تجمع می کنند و منتظر باز شدن درب این زندان به امید دیدار زندانی رها شده خود هستند.
به گزارش رادیو فرانسه، در روزهای گذشته ادامه تجمع های خانواده ها در هفته های اخیر در مقابل این زندان باعث شد که برخی از دستگیر شدگان در تظاهرات اخیر آزاد شوند. این روند آزادی با قول هایی که از سوی سران قوه قضاییه داده شده بود ادامه یافت و طی چند روز گذشته محسن میردامادی، بهمن احمدی امویی، سعید لیلاز، سعید شریعتی، شهاب طباطبایی، مصطفی تاجزاده، بهزاد نبوی با قرار وثیقه های چند صد میلیونی به مرخصی های کوتاه مدت آمده و اجازه یافتند نوروز هشتاد و نه را در کنار خانواده های خود بگذرانند.
البته خانواده های بسیاری همچنان چشم انتظار آزادی فرزندان و همسران خود هستند. در این میان می توان از مادر شیوا نظر آهاری یاد کرد که از ناامیدی خود برای نشستن در کنار دختر خود در هنگام تحویل سال نو در خانه اشان می گوید و حتی به ترس از اینکه امروز نیز به مقابل اوین برود، اشاره دارد.
امین احمدیان، همسر خانم بهاره هدایت، رئیس کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت هم از این ناامیدی سخن می گوید. وی در مراجعات خود برای "دریافت خبر خوشی" از پرونده وی نتوانسته است پاسخی بگیرد. به گفته امین احمدیان، بهاره هدایت سال گذشته در تجمع خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین دستگیر و مجبور شده بود سال نو را در زندان بگذراند. امین احمدیان می گوید که لحظه تحویل سال را در مقابل زندان اوین و در میان خانواده های زندانیان خواهد گذراند.

   روزنامه آیندگان، ۷ / ۱ / ۱۳۵۸

پیام دکتر شاپور بختیار به ملت ایران

به مناسبت رفراندوم فرمایشی برای استقرار جمهوری اسلامی

خواهران و برادران عزیز
با وجود عزلت و دوری از شما، برایم آسان نبود که به قومیت و افتخارات گذشته فرهنگی ایران پشت پا بزنم و این عید پرشکوه نوروزی را به یکایک شما خواهران و برادرانم تبریک نگویم. این نوروز می توانست خجسته ترین روز در ۲۵سال گذشته ایران باشد. این نوروز می توانست در یک محیط آزاد و امن و خالی از دغدغه فرا رسد و همه ما مسلمانان، مسیحیان، زرتشتیان یا کلیمیان را پایکوبان، پس از سال های اختناق، متحد و برادر و با وجود افکار متفاوت به اینده امیدوار کند.
دلنوشته همسر سحرخیز به دخترش “مهتاب”


همه باباها شب عيد به خانه نيامدند،
اوین هنوز پراست از پدران

سلام مهتابم ، سلام دختر گلم

وقتي چند روز پيش از من پرسيدي كه عيد آمد چرا پدر نيامد ، همه بابا ها آمدند ولي بابايي نيامد ، دلم گرفته بود ، بيشتر گرفت . مي دانم براي تو كه در اين نه ماه زينب وار صبر كردي ودر پيچ و خم هاي اوين براي ۲۰دقيقه ملاقات ۴ ساعت در صف و انتظار همراهم بودي - هميشه آرام بودي و صبور ودر اين روزهاي سخت تنهايي دم نزدي ،سخت است كه پدر نيامد.
ولي دلبندم همه باباها شب عيد به خانه نيامدند كه اوين هنوز پر است از پدران و فرزندان اين ملت دلم نمي خواست كه در عنفوان جواني كه بهترين روزهاي عمرت است و بايد با همه وجود تلاش كني تا آينده را بسازي در چم خم هاي غم گرفتار شوي ولي انگار خيلي چيزها در توان دستهاي ناتوان من نيست و تو چشيدي آنچه را كه تلخ بود و ناگوار دخترم زماني كه منهم جوان بودم ، در دانشگاه با پدر آشنا شدم آن زمان سالهاي انقلاب بود واين براي منهم مسئوليت آور بود . چه شبها كه تا صبح بربالين او كه زير مشت ولگد مزدوران شاه خون استفراغ مي كرد مي نشستم كه چهره پدر هميشه همين بوده مسئول و مبارز و تو در آن زمان كه پدر ۸ سال در جبهه هاي جنگ قلم ميزد و مي نوشت نبودي تاشاهد تلاشهاي مستمر و بي وقفه او باشي.
و شايد تو آن روز را بياد نياوري كه پس از ۱۵ سال بيخبري از برادرش (عمويت سعيد را مي گويم )فقط پلاك گردنش رااز جبهه آوردند كه خودش توپ خورده بود و هيچ نمانده بود ، پدر در مقابل اين درد بزرگ فقط سجده شكر كرد و صبر پيشه ساخت.
ومن در اين  ۳۱ سال كه در كنارش بودم شاهد فراز و نشيب هاي زندگي يك خبرنگار بودم كه خبرنگار بي پناه است و پر تلاش امروز ديگر پدرجوان نيست و ۵۶ سالگي را با دنده هاي شكسته و هيكل تا شده از ضعف و بيماري در اوين تجربه كرده ولي همچنان با روح مقاوم و اراده آهنين وبه قول بازجو ها نستوه.
دخترعزيزم غمگين مباش كه پدر خواهد آمد و عيد واقعي روزي است كه ديگر در سرزمين ما نه زنداني باشد ونه دربندي.
شايد آن روز دل مادران نداها و سهرابها و... نيز آرام گيرد و زندگي روي صلح و آرامش ببيند . به اميد آن روز

دوشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۸۹

گروه مستان


برگذاری آيين جشن سيزده بدر، روز طبیعت

نياكان ما پس از دوازده روز جشن که یاد آور دوازده ماه سال است، روز سیزدهم را پایان جشن بزرگ نوروز می دانستند. امروزه هم هنوز روز سيزدهم فروردين همانند شب پاياني چهارشنبه سال جايگاه ويژه‌اي دارد. اگر با چهارشنبه ‌سوري به پيشواز نوروز مي ‌رويم، با جشن سيزده بدر همراه با شادي به پادرهه/بدرهه (بدرقه) آن مي ‌رويم. آنان از بامداد روز سيزده فروردين سفره نوروزی را بر مي چيدند و سبزه ها را با خود بر مي داشتند و به دشت، بيابان و کشتزارها مي بردند و به آب روان مي سپردند كه نشانه‌ي ‌پيشكشي دادن به ايزد بانوی آب ها است و با نيايش به درگاه اهورامزدا آرزوی بارش باران و سالی پر از فراوانی و شادی می كردند.

جشن سيزده بدرتان فرخنده باد

بصیر نصیبی
هشداری دیگر
به فیلمسازان سینمای جمهوری اسلامی

«بگذاريد تنها دغدغه من اين باشد که فيلم آلمانی برای آلمان چهره قابل احترامی به دست آورد»  سخنرانی گوبلز در ماه مه ۱۹۳۳
ما بار ها گفته ایم که جمهوری اسلامی یک سیستم مافیایی است نمیتوان با نظام های دیکتاتوری کلاسیک در یک کفه ترازو سنجیدش. فیلمسازان سینمای جمهوری اسلامی طی  ۳۱ سال عمر سراسر ننگ ورسوایی این نظام هرگز نتوانستند راهی پیدا کنند تا خودشان را با خواست آخوندها تطبیق دهند وبدون درد سر کار کنند، فیلمسازان فستیوالی که بیشترین بهره سیاسی را به نظام رسانده اند وبراین تصور بوده اند که از مقامات رژیم کارت سفید گرفته اند هم اکنون متعجب شده اند چرا دیگر به آنها بند می کنند؟ ادامه مطلب

عبدالرضا قنبری، معلم دبيرستان و استاد دانشگاه، به اعدام محکوم شد

خبرگزاری هرانا – دادگاه انقلاب در حکمی عبدالرضا قنبری، معلم دبيرستان يکی از مدارس پاکدشت و استاد دانشگاه به اعدام محکوم شد.به گزارش هرانا، قاضی صلواتی، قنبری را تحت عنوان محاربه از طريق ارتباط با گروه های معاند که از مصاديق اين موضوع داشتن ايميل های مشکوک و ارتباط با يکی از رسانه های تلويزيونی خارج از کشور،به اعدام محکوم کرد.
براساس اين گزارش،اين معلم که بيش از ۱۴ سال در مدارس و دانشگاه سابقه تحصيل دارد، روز ۲۴ دی سال گذشته توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده است.
شايان ذکر است، در چند ماه گذشته شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی چندين نفر را به اعدام محکوم کرده که دو حکم به اجرا درآمده است.

کلمه "سبز" در پیامک‌ها فیلتر شد

به گزارش کلمه، مدتی است که بسیاری از مخاطبان و همراهان جنبش سبز تذکراتی را به سایت کلمه مبنی بر ارسال نشدن برخی واژه ها در پیامک ها اعلام کردند که بررسی های انجام شده صحت این موضوع را تائید می کند.
این بررسی ها نشان می دهد مخابرات در سیمکارت های همراه اول (دائمی و اعتباری) کلمه «سبز» را فیلتر کرده است و با توجه به اینکه همزمان با بهار سبز طبیعت بسیاری از پیامک ها مزین به واژه «سبز» بودند اما این اقدام تعجب انگیز مخابرات باعث به مقصد نرسیدن این پیام ها شده است.
در صورتیکه واژه «سبز» از پیامک حذف شود آن پیام ارسال می شود. البته کلمه «سبز» به فارسی در پیامک ها فیلتر است و ارسال آن با حروف انگلیسی بدون اشکال انجام می گیرد.

نامه سرگشاده از اوین:
معترضانی ساده بودیم


گروهی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران با انتشار نامه ای سرگشاده به برخوردهایی که در دوران بازداشت با آنها صورت گرفته است اعتراض کردند.
به گزارش سایت کلمه، امضاء کنندگان این نامه خود را "قربانیان بی نام و نشان" اعتراضات انتخاباتی خوانده اند که به دلیل کارهایی مانند "دریافت و ارسال پیامک و ایمیل، تماشای تجمع های اعتراضی و همراهی با سکوت معترضان" به اتهاماتی چون "محاربه، توهین به مقامات و تبلیغ علیه نظام اسلامی" متهم شده اند.
نویسندگان نامه اخیر نوشته اند که در دوران بازداشت به داشتن ارتباط با گروه های مخالف حکومت ایران، بیگانگان و جاسوسان متهم و در محاکمه هایی بدون حضور وکیل به تحمل چندین سال زندان محکوم شده اند.
در بخشی از این نامه آمده است: "ما فقط معترضانی ساده به نتایج انتخابات بودیم و رسانه ای نبود که کلامی از ما بنویسد. حق داشتند، چه کسی ما را می شناسد؟ از میان مردم ساده کوچه و خیابان بودیم که به قول بازجوهایمان -که خود را کارشناس می خوانند- حالا کف روی آب هستیم و شده ایم سنگر مخالفان رژیم که پشت آن، حکومت را نشانه رفته اند".
نویسندگان نامه پرسیده اند چگونه است که "قاچاقچیان، کلاهبرداران، فروشندگان سئوال های کنکور و دایر کنندگان خانه های فساد" مشمول عفو و مرخصی و آزادی مشروط هستند اما کسی به فکر آنها نیست؟
آنها ابراز امیدواری کرده اند که روزی بی گناهی شان ثابت شود.

یکشنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۸۹

  فرین بختیاری
وطنم، وطنم، همه جان و تنم
وطن، فرین بختیاری، اینجا کلیک کنید


وزارت اطلاعات مانع آزادی مریم ضیاء شد

وخامت وضعیت جسمی مریم ضیاء

 بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،مریم ضیاء فعال کودکان در داوزدهمین روز اعتصاب غذای خود وضعیت جسمی اش به وخامت گرایید که ناچار به انتقال او به بهداری زندان اوین شدند.نزدیک به دو هفته پیش و پس از ۶۰ روز بازداشت این فعال مدنی در بند ۲۰۹ زندان اوین به منصور حیات غیبی، همسر مریم ضیاء اطلاع داده شده که با سپردن وثیقه ۳۰ میلیون تومانی می تواند همسرش را آزاد کند. خانم ضیاء از افت شدید فشارخون،ضعف مفرط،سر درد شدید رنج می برد و به سختی قادر به تحرک است
به گزارش “فعالین حقوق بشر و دموکراسی” حیات غیبی نامه توقیف سند منزل را به فردی بنام نو فرصتی رئیس شعبه ۱۱ بازپرسی شهر ری ارائه داده ولی با آزادی ضیاء موافقت نمی شود. بر اساس این گزارش بازپرس شعبه ۱۱ گفته است که از طرف نماینده وزارت اطلاعات تحت فشار است تاحکم آزادی ضیاء را صادر نکند.
مریم ضیاء ۴۰ ساله متاهل و دارای ۲ فرزند و از فعالین حقوق کودک است که در تاریخ ۱۰ دی ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به بند ۲۰۹ منتقل شد.

تهدیدات امنیت جهانی موضوع اجلاس گروه هشت

تکثیر سلاح اتمی، تروریسم، "بی ثباتی ‏منطقه ای" و بحران ناشی از آن دستور گفتگوهای اجلاس ‏وزرای خارجۀ گروه هشت در کانادا خواهد بود.
وزرای خارجۀ گروه هشت کشور صنعتی جهان از فردا ‏دوشنبه به مدت دو روز در کانادا تشکیل جلسه می دهند تا ‏در بارۀ مشکلات و مسائلی که امنیت جهانی را تهدید ‏می کنند با یکدیگر گفتگو کنند. موضوع های تکثیر سلاح ‏اتمی، تروریسم، "بی ثباتی منطقه ای" و بحران ناشی از آن ‏دستور گفتگوهای اجلاس وزرای خارجۀ گروه هشت در ‏کانادا خواهد بود. ‏
خبرگزاری فرانسه در توضیح این سرفصل ها گفته است که ‏منظور از تکثیر سلاح های اتمی کشورهای ایران و کره ‏شمالی است و موضوع تروریسم از خلال کشورهای ‏افغانستان، پاکستان و یمن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ‏خبرگزاری فرانسه در ادامه افزوده است که منظور اجلاس ‏گروه هشت از "بی ثباتی منطقه ای" آمریکای لاتین و ‏بوسنی است. ‏

نگاهی متفاوت به سینما در ایران امروز، صدای راستین سینمای ایران در تبعید

نشریه سینمای آزاد شماره ۴۱ منتشر شد
دفاع از حقوق انسانی جعفر پناهی و... • اعتراف سینماگران سینمای جمهوری اسلامی به آرایش چهره کریه نظام مافیایی• بی طرفی و دفاع از آزادی بیان از نوع خبر نامه گویا! • د وایمیل کوتاه از ایران( واکنش دوست ودشمن به نشزیه سینمای آزاد در ایران/ فیلترینگ سینمای آزاد ) • (جواب همکاران سینمای آزاد به فحاشی رضا علامه زاده به سینمای آزاد) • بیانیه 5 ماده ای زنان وامضاء من• در باره‏ی فرهنگسرای پویا در پاریس (هادی خرسندی)• چه باید شد !؟ اسماعیل هوشیار• از میان ایمیل هایی که در ارتباط با روز جهانی زن دریافت کردیم (جهانگیر مُحبی ) • تظاهرات به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن در مونترال. پروانه قاسمی •تازه‌ترین فیلم از حمله مغولها در کوی دانشگاه کشف شد !از وبلوگ علی رضا رضایی• انتخاب برای اتمام زندگی فریادی از تنهایی است! -مهناز تمیزی
بخش دوم •
جواب به تهمت و دروغ پردازی های رضاعلامه زاده! بصیر نصیبی • وقتی قلب حساس آقای مسعود بهنود آزرده می شود! • 30 سال سینما در جمهوری اسلامی ( 5 ) • گفتگوی سایت گزارشگران با مهناز تمیزی به مناسبت 8 مارس • مباحث تکنیکی به زبان ساده ﺍﻳﺮﺝﺑﻬﺮﺁﺑﺎﺩﻯ• تاریخ سینما فریبرز دهقان پور • نقد فیلم: نكته هايی”ازفرشتگان پر حرف و سرسخت انتخاب از نشریه دانشجویی بذر از باربد کیوان •نقد فیلمفارسی های اسلامیزه شده در باره ی فیلم رنگ ارغوان .سهراب سلیمان

 ارعاب در برگذاری مراسم تدفین همسر آیت الله منتظری

بازداشت جنازه! و دستگیری چند تن از شرکت کنندگان

 دهها تن از ماموران انتظامی- امنیتی و نیروهای لباس شخصی، با آرایش نظامی- پلیسی و ایجاد ارعاب در برگذاری مراسم تشییع و تدفین همسر آیت الله العظمی منتظری، امکان برگذاری هرگونه مراسم تشیع و نماز میت را از خانوادۀ آن بزرگوار سلب کرده و عملا مراسم را مبدل به یک خاکسپاری حکومتی کردند تا بنا به قول خانوادۀ مرحوم منتظری، برای اولین بار یک تشییع جنازۀ بدون جنازه در قم برگذار شود.
سعید منتظری در گفتگویی اختصاصی با جرس، در شرح ماوقع ماجرای امروز، ضمن بیان اینکه از ساعتها قبل مردم سوگوار، علاقه مندان و خانواده منتظری در محل حرم حضرت معصومه (س) برای برگزاری نماز و تشییع پیکر بانوی آیت الله منتظری تجمع کرده بودند، به عمکرد تاسف بار ماموران در این زمینه اشاره نموده و خاطرنشان کرد "از بامداد امروز نیروهای امنیتی - انتظامی و لباس شخصی ها، با ایجاد یک فضای سنگین و امنیتی، عملا امکان برگزاری مراسم نماز، تشییع و حتی سوگ بر پیکر مادرمان را ندادند و دهها خودرو نیروهای دولتی، جنازه را تحت الحفظ آورده و خودشان در حرم و بدون دسترسی مردم و حتی خانواده، توقفی کوتاه نموده و سپس فورا آنرا از محل خارج کردند."
پسر داغدار خانوادۀ منتظری همچنین تصریح کرد "آقایان نه شرایط خانواده آیت الله منتظری برای مراسم تدفین را پذیرفتند، نه امکان دسترسی مردم و حتی خانواده به پیکر مادر مرحوممان فراهم شد و نه حتی گذاشتند طبق گفته ها و وعده های مقامات، به صورت محدود و در سکوت جنازه را تشییع کنیم"
مراسم سوگواری همسر آیت الله منتظری؛ حاجیه خانم ربانی امشب بعد از نماز مغرب وعشا در بیت آن مرحوم برگزار می شود. احمد منتظری در گفت وگو با جرس به نحوه برگزاری مراسم تشییع وتدفین بانو ربانی مادر محترمشان اشاره کرد و افزود: در جریان مراسم خاکسپاری چندتن ازشرکت کنندگان که نقش برجسته تری در هدایت و نظم دهی جمعیت داشتند، دستگیر شدند.

بی خبری مطلق از وضعیت میترا عالی

کمیته گزارشگران حقوق بشر - با گذشت نزدیک به ۲۰ روز از بازداشت میترا عالی، دانشجوی كارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشكی دانشگاه شريف هیچ اطلاعی از وضعیت وی در دسترس نیست و پیگیری‌های خانواده و دوستان وی تاکنون بی‌نتیجه بوده است.
در روزهای منتهی به سال جدید تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد شده و برخی از آنان با خانواده‌های خود ملاقات داشتند اما میترا عالی حتی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش نداشته است.
این دانشجوی دانشگاه شریف پیش از این دوبار طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شده بود. عالی در تاریخ ۱۹ اسفندماه جهت دریافت وسایل توقیف‌شده‌اش به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه کرد و از آن تاریخ ناپدید شده است.
میترا عالی، دوره کارشناسی را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پایان داد و با رتبه‌ی هفت در مقطع کارشناسی ارشد وارد دانشگاه شریف شد.

جمعه، فروردین ۰۶، ۱۳۸۹

خسرو شاکری زند


مـصـدق، دمـوکـراتـی پـایـدار

(در دو بخش) بخش نخست
در آمد
برخی از دوستان از اعلام شرکتم در این جلسه در شگفتی شدند، چه می دانند که از سال۱۹۶۵یعنی رویداد موسوم به «حادثه ی تیراندازی به شاه» و دستگیری تنی چند از پایه گذاران و فعالان کنفدراسیون، معروف به گروه نیکخواه، هیچگونه مراوده ای با آقای بنی صدر نداشته ام. پرسیده اند چرا اکنون و شرکت در این جلسه، که به پیشنهاد دوستداران و هواداران وی برگزار می شود. هنگامی که شرکت در این جلسه به من پیشنهاد شد، پاسخی فوری ندادم، اما پس از تعمق بر وضعیت کنونی و مشورت با برخی دوستان، دعوت را پذیرفتم، چون به این نتیجه رسیدم که سخن گفتن از چشم اندازهای مختلف پیرامون منش و عمل مصدق و ارزیابی، هر چند کوتاه، از سرگذشت او در اوضاع و احوال کنونی مفید است، چه نسل جوان کنونی، که یا در خاموشی و سکوت نسبت به مصدق بار آمده است، یا کتاب هایی پیش روی او گذاشته شده اند تا، همچون دوران دیکتاتوری نظامی شاه، مصدق را سیاه جلوه دهند و تخریب کنند، و منش اندیشه، رفتار و اقدامات سیاسی او را تحریف کنند و بکوبند.

یک دانشجوی دختر صبح امروزتوسط لباس شخصی ها ربوده شد

بنا به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شیرین قرچه داغی، دانشجویِ پزشکی دانشگاه تهران، بامداد امروز جمعه ششم فروردین ماه توسط چند تن از ماموران لباس شخصی، در اطراف دانشگاه دستگیر و به محلی نامعلوم منتقل شد.
به گزارش هرانا، این دانشجوی دانشگاه تهران که برای مرور و مطالعۀ دروسش با دوستانِ خود مقابل در دانشکده قرار گذشته بود، ناگهان با هجوم نیروهای لباس شخصی و بازداشت مواجه شد.
هنوز از علت دستگیری، محل بازداشت و وضعیت وی خبری منتشر نشده است و خانواده قرچه داغی به وزارت اطلاعات، انتظامات دانشگاه تهران و زندان اوین مراجعه کرده اند؛ اما مسولان از دستگری وی ابراز بی اطلاعی کرده اند.

بهروز جاوید تهرانی

پدیده مقاومت در زندان

به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی، جاوید تهرانی دانشجوئی که سالهای زیادی از جوانی خود را در زندان های جمهوری اسلامی ایران سپری کرده است، در شرایطی غیر انسانی در سلول‌ انفرادی به سر می برد و در وضعیتی دشوار تحت فشار است.  بهروز جاوید تهرانی نماد مقاومت زندانیان سیاسی است و روحیۀ قوی وی در زندان تداوم مقاومت را در زندانیان دیگری چون منصور اسانلو، ارژنگ داودی، عیسی سحرخیز، بهاره هدایت، شیوا نظر آهاری و...دنبال می کند. 
دلیل فشار بر بهروز جاوید تهرانی نیز چون دیگر زندانیانی که بعضاً در این راه جان باختند، نپذیرفتن درخواست زندانبانان و بازجویان است. آنها بر سر حرفشان مانده اند و از این رو اینچنین تحت فشارند.  غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور،در ارتباط با آزادی "محمد نوری زاد" فیلمبردار و نویسنده گفته بود: "تا افکار وی مهار نشود او در زندان خواهد ماند"
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در شرایط قرون وسطائی و غیر انسانی در سلولهای انفرادی بند1 معروف به سگدونی نگهداری می شود.
شرایطی که در این شکنجه گاه معروف به سگدونی حاکم است به قرار زیر می باشد؛ زندانیان 3 بار حق استفاده از سرویسهای بهداشتی / غذای زندانیان از کیفیت و کمیت بسیار پایینی برخوردار است و زندانی در حد زنده ماندن غذا دریافت می کند/ شکنجه زندانیان با باتون های برقی و سایر باتون ها صورت می گیرد/ زندانیان هر چند هفته یکبار حق استفاده از حمام را دارند/ زدن دست بند و پابند به زندانی و رها کردن او در سلول/محروحیت کامل ار امکانات درمانی ودارو/قطع کامل ارتباط زندانی با خانواده و جهان خارج از سلول و همچنین موارد متعدد دیگر شکنجه می باشد.

خانواده ندا آقا سلطان: کاسپین ماکان نماینده ما نیست

هاجر رستمی مطلق، مادر ندا گفت که نامزد ندا بودن این حق را برای کاسپین ماکان ایجاد نمی کند که به اسرائیل سفر و با شیمون پرز دیدار کند و با سوء استفاده از نام ندا، خود را نماینده مردم ایران بخواند.

در روزهای اخیر خبرهایی همراه با تصاویر دیدار کاسپین ماکان با شیمون پرز، رئيس جمهوری اسرائیل منتشر شد. براساس این گزارش ها، نامزد ندا آقا سلطان به دعوت تلویزیون کانال دو اسرائیل به این کشور سفر کرده است.
مادر ندا آقا سلطان با تایید آشنایی و نامزدی دخترش با کاسپین ماکان گفت: "ندا و کاسپین 20 فروردین ماه آشنا شدند و این آشنایی بعد از دوماه به مرحله نامزدی رسیده بود. يعنی بحث خواستگاری مطرح شده بود و قرار بود رسما با هم ازدواج کنند که تظاهرات شروع و ندا شهید شد و اگر این اتفاق نیفتاده بود ندا و کاسپین با هم ازدواج می کردند، اما حتی این نزدیکی و نامزدی نیز، چنین حقی را به کاسپین نمی دهد که از نام ندا سوء استفاده کند."
خانم رستمی مطلق با ابراز تاسف از سفر کاسپین ماکان به اسرائیل گفت: "نباید چنین کاری می کرد و قبل از شما من با خود کاسپین تلفنی صحبت کردم و به خود او هم گفتم که "با این کار خودت را خراب کردی، ندا را خراب نکن و از نام ندا سوء استفاده نکن و بگذار روحش در آرامش باشد."
به گفته خانم رستمی مطلق، کاسپین ماکان در این تماس تلفنی به مادر ندا گفته است که هدف او از سفر به اسرائیل و دیدار با شیمون پرز انساندوستانه و برای صلح بوده است.
هدی آقا سلطان، خواهر ندا نیز تاکید کرد که کارها و سخنان کاسپین ماکان باید به حساب شخصی خود او گذاشته شود و کارهای او هیچ ارتباطی به ندا و خانواده آقا سلطان ندارد.

«اسرار فعاليتهای ضد ايرانی در خارج از کشور»
ـ سندی که با همکاری و مشورت دکتر عباس ميلانی (عباس ملک زاد ميلانی) بنا بر دستور ساواک در دوران شاه عليه نيروههای سياسی و فعالين کنفدراسيون جهانی محصلين و دانشجويان ايرانی تهيه شده بود ـ
و توضيح کوتاهی در باره محتوی آن نوشته تبليغاتی ساواک
از سوی مهندس رضا رحيم پور
دوستی از سوئد بمن اطلاع داد که يکی از سايت های اينترنتی سلطنت طلب بنام ،"سرباز" (sarbaz.org) ، اقدام به انتشار سندی قديمی نموده است، که در آن نام عده ای ازفعالين سياسی مخالف رژيم شاه، از جمله دکتر بيات زاده ذکرشده است.
سند مذکور نوشته ای است تبليغاتی که از سوی سازمان امنيت رژيم شاه در دوران آقای پرويز ثابتی و با کمک افرادی همچون آقای دکتر عباس ميلانی ـ يکی از اعضای سابق سازمان انقلابی حزب توده و تشکيلات کنفدراسيون جهانی محصلين و دانشجويان ايرانی ـ ، عليه نيروهای مخالف رژيم شاه، انتشاريافته بود.

چهارشنبه، فروردین ۰۴، ۱۳۸۹


 آرامگاه حافظ شيرازي
 در ابتدای تعطیلات نوروز بيشترين تعداد
 بازديد كننده را از آن خود كرد.
به گزارش ايلنا، ۱۳۰ هزار نفر از ابتداي تعطيلات نوروزي تا دوم فروردين ۸۹ از آرامگاه حافظ بازديد كردند.
 مجموعه جهاني تخت جمشيد با بيش از ۸۷ هزار نفر، آرامگاه سعدي حدود  ۸۰ هزار نفر، ارگ كريمخاني با بيش از ۵۰ هزار نفر و مجموعه جهاني پاسارگاد با حدود ۵۰ هزار نفر تا تاريخ دوم فروردين بيشترين آمار بازديد كننده را به خود اختصاص داده‌اند.
نفس باد صبا مُشک فشان خواهد شد
عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد


ویدا فرهودی

برخیز ای ایران زمین

برخیز ای ایران زمین،وقت شکفتن ها رسید  
گرد و غبار وَهــم را هنگام رُفتن ها رسید
بر شهر خاموشان گذر می کن ببین مرغ سحر
گوید که شب آمد به سر، پایان خفتن ها رسید
"سهراب" و "اشکان" هم صدا با "احمد"ند و با "ندا"
فریاد کن فریادشان ، ختم نهفتن ها رسید
از روی خیس مادران اندوه را پس می ستان
چون دانه های اشک را ،هنگام سفتن ها رسید
ای گل به گل بر دامنت،خون جوان میهنت
گل را بگو،گل را شنو، هنگام گفتن ها رسید
این ماجرای سرخ را،از ابتدا تا انتها
می خوان به پهنای صدا،وقت شنفتن ها رسید
در نوبت سبزی چنین،با یمن جشن فرودین
برخیز ای ایران زمین، فصل شکفتن ها رسید!

ویدا فرهودی
پاریس-بی بهار۱۳۸٩


پروین بختیارنژاد

طراوت بهار و درد انتظار

 بهار سبز نرمک نرمک می آید تا مهمان خانه هایمان شود و با خود سبز شدن، نو شدن و زنده شدن طبیعت را به ارمغان آورد. تا ساعاتی دیگر سفره هفت سین مان را پهن می کنیم، دور آن می نشینیم و با شنیدن تیک تیک ساعت با عجله خود را به دامن بهار پرتاب می کنیم تا سبز بودنش حال و هوایمان را تغییر دهد، نو شدنش روحمان راتازه کند و زنده شدن طبیعت ، امید را به ما یاد آور شود و با تاکید بگوید که پس از هر زمستانی، بهاری در راه است. سفره های هفت سین خود را به رسم آن سنت زیبای دیرین میهنمان پهن می کنیم تا نوروز را در کنار آن به شادی بنشینیم و همه با هم بگوییم ای دگرگون کننده حالها و ای گرداننده روزها وشبها، دگرگون کن حال ما را به بهترین حال.
دگر گون کن این قلبهای بر از کینه را. رها کن اسیرانی راکه گرفتار روحهای پر از کینه شده اند. کینه هایی که تیشه اش، ریشه هایمان را نشانه رفته است و در پس آن کینه ها انتظار فرزندان زید آبادی را تاب می آوریم. بی قراری مادر شیوا نظر آهاری قلبمان را به دردنمی آ ورد. تنهایی و سکوت تلخ زنان جوان آزارمان نمی دهد.
و پرهام زید آبادی در کنار هفت سینی که مهدیه آن راچیده درکنار پارسا و پویا می نشیند و چشمان منتظرش که ماههاست در انتظار باز شدن آن " در" است، به جای خالی پدر بهار را خواهد نشاند، تا پدر از راه برسد.
مهسا امر آبادی در کنار "تنهایی" به پیشواز بهار می رود و از راه دوربه مسعود با ستانی آمدن بهار را شاد باش می گوید.
هدی و مرضیه آقایی که صبرشان به سر رسیده به جای خالی بدر السادات مفیدی خیره مانده اند تا شاید آن "در آ هنین" باز شود. به هدی می گویم شاید تا نوروز بدری آزاد شود و او از ته دل می گوید: خدا کند .
آری خدا کند انتظار فرزندان طاقت از دست داده، بیقراری مادران و سراسیمگی همسران نگران به اخر رسد، خدا کند. خدا کند بارانهای بهاری جانمان را از این کینه های آلوده پاک کند و سبزی بهار زندگی مان را دگرگون کند،ای دگرگون طکننده احوال، چنین کن.


هفت سین فرزندان کوروش

در کنار کوروش کبیر


چهار فعال سیاسی:
فکری به حال ایران کنید
دکتر احمد صدر حاج سیدجوادی – مهندس عزت‌الله سحابی – حسین شاه‌حسینی – اعظم طالقانی
چند ماهی است که فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور در بلاتکلیفی و بحرانی فراگیر به سر می‌برد. این بحران فزاینده، پس از انتخابات مسئله‌ساز اخیر پدید آمد. قسمت عمده‌ای از نخبگان فکری، سیاسی، اجتماعی، هنری، مذهبی و... ایرانیان (اعم از داخل و خارج از کشور)، با حمایت بخش قابل توجهی از افکار عمومی، به شدت به نتایج انتخابات معترض بودند و آن را با تخلف و تقلب همراه می‌دانستند. درخواست بررسی آنها با تحقیر و تهمت از سوی جناح غالب رو به رو شد و ادامه اعتراضات به حبس، حذف، خشونت، سرکوب و برخوردهای غیرانسانی با معترضین انجامید و شعله‌های بحران را برافروخته‌تر ساخت.

محمد فرخی یزدی

عید و زندان

سوگواران را مجال بازدید و دید نیست

بازگرد ای عید از زندان که ما را عید نیست


گفتن لفظ مبارک باد طوطی در قفس
شاهد آیینه دل داند که جز تقلید نیست


عید نوروزی که از بیداد ضحاکی عزاست
هر که شادی می کند از دوره ی جمشید نیست



سر بزیر از آن بدارم من که دیگر این زمان
با من آن مرغ غزل خوانی كه می نالید نیست


بی گناهی گر به زندان مرد با حال تباه
ظالم مظلوم کش هم تا ابد جاوید نیست


هر چه عریان تر شدم گردید با من گرم تر
هیچ یار مهربانی بهتر از خورشید نیست


وای بر شهری که در آن مزد مردان درست
از حکومت غیر حبس و کشتن و تبعید نیست


صحبت عفو عمومی راست یاشد یا دروغ
هر چه باشد از حوادث فرخی نومید نیست



پیام پی سابقه مهدی کروبی


مراسم تحویل سال نو جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی



ساعت ۹ شب هنگام سال تحویل ۱۳۸۹خانواده ها و حامیان این زندانیان جنبش سبز فریاد الله اکبر سر دادند و یک صدا سرود “ای ایران” و” یار دبستانی” را خواندند اما چند دقیقه بعد نیروی انتظامی و نیز یگان ویژه از بالای خیابان سرازیر شده و مراسم آنها را در یکی از خیابان های اطراف زندان اوین به هم زدند. آنها با موتور وباتوم به دست به میان این افراد آمده و با خشونت این جمع را پراکنده کردند.




یکشنبه، فروردین ۰۱، ۱۳۸۹

                             بهاران خجسته باد

احترام آزادی فرارسیدن سال نو
 را به هموطنان گرامی
تبریک می گوید
 و
 برای همگان،
ایرانی آزاد و مستقل
  آرزو می‌کند



 در شهر ما سزای پریدن تفنگ نیست 



 بی حرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست /  باور کنید که پاسخ آیینه سنگ نیست
 سوگند می برم به مرام پرندگان / در شهر ما سزای پریدن ...تفنگ نیست
 در کارگاه رنگرزان دیار ما / رنگی برای پوشش آثار ننگ نیست
 دارد بهار می گذرد با شتاب عمر / فکری کنید فرصت پلکی درنگ نیست
 تنها یک نفر به قله تاریخ می رسد / هر مرد پا شکسته که تیمور لنگ نیست


تقدیم به یک عکس

سیر هست،
سرکه هست،
سیب هست،
سمنو را خودش پخته.
سماق و سنجد و سبزه را هم دارم می‌بینم.
اما
تو نیستی امسال
یک سین کم است
می‌بینی پسر؟

از امسال

برای همیشه

سفره‌ی مادرت

سهراب ندارد…

(برگرفته از گاه نویسی های یک ذهن ِ آشفته)



آی بیا که نوروزه، دنیا دو روزه


عباس امیر انتظام

پیام به ملت ایران

به مناسبت نوروز هشتاد و نه 

سالهاست که با احساسی دوگانه به استقبال سال نو می‌روم. این بار نیز، همچون گذشته بر این باورم که در گذار از کهنه به نو من، به رغم غم نهفته در خود، باز هم تنها نیستم. با توجه به آنچه در ماه‌های پس از خرداد سال جاری بر ملت بزرگ ما گذشت، یقین مرا به آنچه تا کنون باور داشتم دو چندان کرد: این باور که ما ملت بزرگی هستیم، جوانان ما بزرگ اند با روحی عظیم که در کالبد کوچکشان نمی گنجد. آنها حماسه آفرین‌اند و لذا آینده، با تمام رویدادهای تلخ و شیرین اخیر، روشن تر و امید بخش تر از همیشه در انتظار آنهاست.
در این واپسین ساعات سال جاری و با نزدیک شدن جشن شکوفه ها، که خود بدون شک نشانگر قدرت خالق هستی است، تلاش می‌نمایم یادآوری چشمان اشک‌بار مادران و پدرانی که عزیزان خود را ناباورانه طی ماه‌های اخیر از دست داده و لذا عزادار در کناره سفره هفت سین تهی از ذوق و شعف سال نو خواهند نشست، نتواند تمامیت ذهنی‌ام را از هم بپاشد تا قادر باشم در سکوت خود خواسته‌ام همچنان اندیشه نمایم و در میان فریادهای بی صدایم به چاره جویی‌ها ادامه دهم.
هنوز بر این باورم که باز هم بایستی صبر پیشه کرد و آرام آرام گام به جلو نهاد، تا بتوانیم در این گذار، با بکارگیری ابتکارات و خلاقیت‌ها، و با بهره گیری از تجارب و دست آوردهای جنبش مدنی، به پیگیری بی وقفه مطالبات خود ادامه دهیم، اما آنچه باید یادآور شوم این است که این اقدام فقط و فقط با مسالمت کامل و با پرهیز از هرگونه اقدام تحریک آمیزی باید صورت پذیرد.

شنبه، اسفند ۲۹، ۱۳۸۸

به مناسبت بیست و نهم اسفند، روز ملی شدن صنعت نفت ایران 


دو شعر با یاد بزرگ مردی که
برای رهائی ملّت های شرق برخاست
و جان بر سر این کار گذاشت.
فریدون مشیری
آواز ِآن پرندهً غمگین

هر چند پای ِباد درین دشت بسته است ؛
روزی پرنده ای
خواهد گذشت از سر ِاین خانه های تار،
خواهد شنید قصهً خاموشی تو را
از زاری ِ خموش ِ درختان ِ سوگوار

****

مراسم بزرگداشت دکتر محمد مصدق در پاریس





هوشنگ ابتهاج

سوگنامه ای برای بهار

بهار آمد، گل و نسرین نیاورد / نسیمی بوی فروردین نیاورد
پرستو آمد و از گل خبر نیست / چرا گل با پرستو همسفر نیست؟


مجید حکیمی خرم

فرجام نهایی منازعه استبداد و دموکراسی

نهضت ملي ايران نهضتي دموکراتيک بود که تلاش کرد شاه را در حد قانون اساسي به سلطنت وادارد و مردم را دست کم براساس همان قانون به آزادي هاي مدني- اجتماعي و حقوق شهروندي شان برساند.
جبهه ملي از همان ابتداي تاسيس (مهرماه ۱۳۲۸) برنامه هاي خود را بر تلاش براي دموکراسي متمرکز ساخت.
در برنامه هاي جبهه ملي که چند ماه بعد از تاسيس منتشر شد، برقراري عدالت اجتماعي، اجراي قانون اساسي، انتخابات آزاد و آزادي بيان و افکار سياسي و همچنين بهبود شرايط اقتصادي مردم خواسته شده بود.۱دولت دکتر مصدق(۱۹ ارديبهشت ۱۳۳۰- ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) دولتي دموکراتيک بود که براي اين اهداف و اجراي درست قانون اساسي پا به ميدان گذاشته بود. اما از آنجا که شرکت نفت ايران و انگليس، با در دست داشتن امکانات فراوان و پشت سر داشتن قدرت نظامي نيروي دريايي شاهنشاهي انگليس، بر منبع حياتي ايران مسلط بود

جمعه، اسفند ۲۸، ۱۳۸۸

 پیام نوروزی بان کی مون

اولین روز بین المللی نوروز را گرامی می داریم
بنا به گزارش دفتر سازمان ملل در تهران، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه خود اعلام کرده است، تصمیم امسال مجمع عمومی سازمان ملل برای به رسمیت شناختن روز بین المللی نوروز گواه رشد فزاینده آگاهی جهانی نسبت به اهمیت این مناسبت، نه تنها در مناطقی که آن را جشن می گیرند بلکه برای سراسر جهان است.
وی در این بیانیه تصریح کرده است: هنگامیکه که خورشید از خط استوا عبور می کند و بهار درنیم کره شمالی آغاز می شود، مردم در بالکان، حوزه دریای سیاه، قفقاز، آسیای میانه، خاورمیانه و سایر مناطق، مراسم ویژه خود را برای جشن نوروز برگذار می نمایند. این آیین ها از رنگ نو به خانه ها دادن گرفته تا دیدار از دوستان یا آماده سازی غذاهای نمادین، همگی القاء کننده روح تجدید پذیری بوده و نه تنها الهام بخش آنانی که این مراسم را برگذار می کنند، بلکه همه مردم است.
دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه بیانیه خود افزوده است: همانگونه که اولین روز بین المللی نوروز را گرامی می داریم، امیدوارم کشورها و مردم سراسر جهان به تاریخ و مراسم این جشن برای ارتقای هماهنگی با جهان طبیعت توجه نموده و حسن نیت و صلح جهانی را ترویج نمایند.


ساعت تحویل سال نو در ايران و ساير کشورهای دنيا

 ايران: ساعت 21:02:13 شب - شنبه 29 اسفند 1388
Paris: Saturday.March 20, 2010, 18:32:13 PM
London: Sat..March 20, 2010, 17:32:13 PM
Stockholm: Sat..March 20, 2010, 18:32:13 PM
New York: Saturday.March 20, 2010, 13:32:13 PM
San Francisco: Sat..March 20, 2010, 10:32:13 AM
Toronto: Saturday.March 20, 2010, 13:32:13 PM

نوروز شما پیروز




به مناسبت نوروز باستانی جشن ملی ایرانزمین
خُمخانه ات پر از می...!

ع. اروند

در شهر من که مانده در آن سوی خواب ها
یادش به خیر! گرمـــی ِ آن آفتـــاب ها


باران یاس ِ وقت سحر وَاختران شب
نوروز و مهرگانش و آن آب و تاب ها


الوند نقره فام و سهند سپید پوش
اروند و زنده رود و هیاهوی آب ها


تاج سر ِ فلات دماوند سیمگون
تا بوده، آشیان بلنــــد عقاب ها !


در کوچه باغ هایش پیچیده عطر پیچ
چون زلف دخترانش پرپیچ وتاب ها

آن شهسوار ِ عرصه ی همت که آسمان
خم گشته بوسه می زندش بر رکاب ها


وآن تیغ راستی و فتوت که خورده است
از دست پوریـــا و ابومسلم آب ها


زرتشت پاک سیرت و سلمان و پیر توس
کش رستمی حریف صد افراسیاب ها


میخانه ی سنایی و عطار و پیر روم
افتاده ما ز ساغر می شان خراب ها


دیوان و شاهنامه دو گنجینه ی خرد
آن باب غیب واین دگر ا ُمّ الکتاب ها


وآن شمع خاندان هدایت که همتش
بگشود از این حماسه ی غیرت چه باب ها


هرگز نداند او غم ِ غربت کشیده را
کز میزبان ندیده عتاب و خطاب ها


تا هست آسمان به زمینش نگین تویی
ای گرد ِ تو طواف کنان آفتاب ها


خمخانه ات پراز می ! ما را مبر زیاد !
ای خاک تاک ها و زمین شــراب ها


این شعر بار نخست در نوروز ۱۳۷۰، در پاریس منتشرشده است


پیام نوروزی خانواده شیوا نظرآهاری


شیوا جان

امروز که به ملاقاتت آمدیم قبل از هر چیز می خواستیم فرا رسیدن سال نو را به تو تبریک بگوییم ولی آنقدر حرف نزده باقی ماند که فراموش کردیم سال نو را تبریک گوییم.
تا امروز ۹۰ روز است که دوباره در بند ۲۰۹ زندانی هستی و ما این ماه آخر سال را هر روز منتظر بودیم تا زنگ تلفن به صدا در آید و خبر آزادی تو نیز مانند بقیه به ما داده شود، ولی مثل این که اراده ی قوی تری خواهان در بند بودن تو است.
شیوا جان، برای ما بسیار سخت است باور کنیم که سال نو را بدون حضور تو آغاز می کنیم در هر حال چه ما بخواهیم و چه نه سال نو با تمام شور و هیجانش بزودی آغاز می شود و ما امیدواریم که این سال برای تمامی هموطنانمان سالی پربار بوده و در سال جدید دیگر شاهد در بند بودن کسی نباشیم. نه! به تو قول می دهیم که برای ما «نمی شود» که سال نو بشود، سال نوی ما می ماند تا تو بیایی.