وزیر خارجه ایران پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را رد کرد. حال مسئول کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا درپاسخ به ظریف میگوید، جمهوری اسلامی باید رفتار خود را تغییر دهد و دست از صدور انقلاب بردارد وبه کشوری عادی تبدیل شود.
در پی پاسخ ظریف به پیشنهاد آمریکا برای مذاکره، برایان هوک، مسئول کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا واکنش نشان داد. ظریف در پیام توییتی خود پیشنهاد مذاکره با آمریکا را منتفی دانسته بود.
برایان هوک در شامگاه پنجشنبه ۲۹ شهریور (۲۰ سپتامبر) در گفتوگو با اسکای نیوز عربی تأکید کرد که از چهارم نوامبر (۱۳ آبان) شدیدترین تحریمها علیه جمهوری اسلامی به اجرا درمیآیند و این تحریمها متوجه حوزههای نفت و بانکداری ایران خواهد بود.
هوک چند روز پیش گفته بود که دولت آمریکا حاضر است با ایران برای انعقاد یک پیمان جدید وارد مذاکره شود که هم برنامه هستهای را در برگیرد و هم موشکهای بالستیک این کشور را.
"سپاه پاسداران نصف اقتصاد ایران را در دست دارد"
هوک ضمن هشدار نسبت به سرمایه گذاری در ایران و ادعای این که اقتصاد آن سیاه و به پولشویی مشهور است، در ادامه سخنان خود گفت: «سپاه پاسداران نصف اقتصاد ایران را در کنترل دارد، این یک مشکل برای آنهایی است که می خواهند در ایران سرمایه گذاری کنند؛ هنگامی که در آن جا سرمایه گذاری میکنید، نمیدانید که از بازرگانی پشتیبانی میکنید یا تروریسم.»
هوک درباره فعالیتهای سپاه پاسداران در منطقه گفت: «میلیاردها دلار را برای تامین مالی شبه نظامیان خود در سوریه، عراق و یمن هزینه میکند، موشک به این کشور صادر میکند و مستقر میسازد و سپس به سوی عربستان سعودی شلیک میکند و این باید متوقف شود.»
مسئول کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا یک بار دیگر مواضع دولت آمریکا در قبال ایران را تکرار کرد و گفت: «ایران باید رفتار خود را تغییر دهد، تبدیل به یک کشور عادی شود و صادر کردن انقلاب خود را نیز متوقف سازد؛ اگر رفتار خود را تغییر داد بسیار خوشحال خواهیم بود که با آنها برای گفتوگو درباره یک رابطه جدید دیدار کنیم.»
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز گذشته در پاسخ به پیشنهاد هوک مبنی بر مذاکره با آمریکا برای انعقاد یک پیمان جدید، در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «آمریکا برجام را توافقی شخصی میان دو دولت خوانده و ادعا کرده که به دنبال یک پیمان است؛ غلط است؛ این یک توافقنامه بینالمللی است که مورد تایید یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است؛ به علاوه، آمریکا تعهدات پیمانی خود را هم نقض کرده و با دو پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری رو به رو است؛ ظاهرا آمریکا درخواست برای صلح را فقط به سخره میگیرد.»
دویچه وله
دویچه وله