۵۳ راننده معترض به دلیل شرکت در اعتصاب رانندگان بازداشت شدند
با وجود تهدید و بازداشت رانندگان اعتصابی، اعتصاب رانندگان کامیون برای ششمین روز پیاپی ادامه یافت. شمار رانندگان بازداشت شده تا در ششمین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون به ۵۳ تن رسید.
ظهر جمعه ۶ مهر رئیس کل دادگستری استان اصفهان به خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت که ۱۳ نفر از متعرضان به کامیون های حمل سوخت و بار در محورهای مواصلاتی این استان شناسایی و بازداشت شدند.
به گفته او این افراد روانه زندان شده و تحقیقات از آنها ادامه دارد.
با وجود تهدید و برخورد امنیتی با رانندگان معترض، اعتصاب رانندگان کامیون برای ششمین روز متوالی ادامه یافت.
در حالیکه مقامهای دولتی طی روزهای گذشته با افزایش فشار امنیتی، دستگیری و توزیع لاستیک در برخی پایانههای باربری تلاش کردند به اعتصاب رانندگان پایان دهند، جمعه ششم مهر تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب رانندگان در اراک، تبریز، سنندج، اورمیه، قزوین، بندرعباس و مشهد و چند شهر دیگر منتشر شد.
در مشهد رانندگان کامیون مقابل در ورودی ساختمان پایانه حمل و نقل کالا این شهر تجمع کردند. در یک ویدئو که از این تجمع منتشر شده، یک مقام دولتی در جمع رانندگان از آنها میخواهد که به اعتصاب پایان دهند. او میگوید: حق بیمه سهم رانندگان کاهش یافته و حق کمیسیون شرکتهای باربری به رانندگان بازگردانده میشود.
اعتصاب رانندگان کامیون و کامیونداران که از یکم مهر آغاز شده موجب کمبود بنزین و برخی اقلام کالایی در مناطق مختلف شده است.
مقامهای قضایی ایران رانندگان اعتصابی را به «برخورد شدید» و «صدور احکام سنگین» تهدید کردهاند. محمدجعفر منتظری دادستان کل ایران، رانندگان را تهدید کرد که صورت جلوگیری از حرکت کامیونها با اتهام قطاعالطریق مواجه میشوند مجازات سنگینی دارد.
به فاصله کوتاهی پس از این اظهارات عباس جعفری دولتآبادی گفت که سه تن از رانندگان معترض در پاکدشت به دلیل شرکت در اعتصاب و جلوگیری از حرکت کامیونها بازداشت شدند.
دادستان قزوین نیز پنجشنبه از دستگیری ۱۵ راننده در قزوین به دلیل «جلوگیری از تردد کامیونها» خبر داد. او تهدید کرد برخورد با رانندگان که مانع حمل و نقل عمومی شوند، ادامه دارد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان فارس نیز چهارشنبه بازداشت ۲۲ تن از رانندگان اعتصابی در این استان را تائید کرده بود.
رانندگان کامیون که از آغاز سالجاری سه مرتبه دست به اعتصاب زدهاند، خواستار افزایش نرخ کرایه بار، تامین لوازم یدکی و لاستیک با قیمت ارزان، پرداخت سهم دولت حق بیمه رانندگان، کاهش نرخ تعرفه شرکتهای باربری و برخورد با فساد ماموران پلیس راه هستند.
در دور نخست اعتصاب رانندگان کامیون مجلس شورای اسلامی کمیته ویژهای برای بررسی مطالبات رانندگان تشکیل داد. به گفته شورای هماهنگی رانندگان این کمیته تا به حال هیچ یک از مطالبات رانندگان را پیگیری نکرده است.
رادیو زمانه