ورود 'عشایر خوزستان به آبادان'
بی بی سی فارسی: در پی گسترش خشم و نارضایتی، شب گذشته، مراسم عزاداری که حکومت برای قربانیان متروپل برگزار کرد با اعتراض و شعار حاضران مواجه شد. همچنین تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که از ورود عشایر خوزستان به آبادان و درگیری نیروهای امنیتی با معترضان حکایت میکرد.
برخورد مقامات و حکومت ایران با فرو ریختن متروپل خشم بسیاری از شهروندان را برانگیخت و واکنشهای گستردهای در پی داشت.
تصاویری که به دست بی بی سی فارسی رسیده نشان میدهد عشایر خوزستان با پرچمهایی به دست وارد خیابانهای شهر میشوند.
روزنامه همشهری نیز با تایید حضور عشایر نوشت "عشایر با بیرقهای خود همراه با هوسه و یزله مراسم عزاداری برای جانباختگان متروپل را برگزار کردند". این روزنامه گزارش داد "دستههای عزاداری و سینهزنی از خیابانهای اطراف وارد چهارراه امیری شدند".
پایان پست Instagram, 1
شمار کشتهشدگان حادثه متروپل از ۳۰ نفر گذشت. مقامات دولتی میگویند ۳۸ نفر مفقودی نیز به آنها اعلام شده است.
عملیات آواربرداری همچنان ادامه دارد. امدادرسانان اما امیدی به یافتن افراد زنده ندارند.
اعتراض به عزاداری دولتی؛ توقف سخنرانی نماینده خبرگان
صدا و سیما با پخش زنده مراسم دولتی در آبادان را پس از بالاگرفتن اعتراضات و سر دادن شعار متوقف کرد.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد حاضران به آنچه پشت بلندگوها گفته میشد واکنش نشان دادند و شروع به شعار دادن کردند.
رسانههای دولتی هم در گزارش نوشتهاند که معترضان با کف زدن و شعار دادن مانع ایراد سخنرانی محسن حیدری آلکثیر نماینده خوزستان در مجلس خبرگان شدند.
دولت یکشنبه هشتم خرداد را در ایران عزای عمومی اعلام کرد و در آبادان مراسمی برای کشتهشدگان ریزش ساختمان متروپل تدارک دید.
وبسایت همشهری در گزارشی تایید کرد معترضان با "سوت، کف، شعار و حمله به دوربین صداوسیما" تلاش کردهاند اعتراضشان را بیان کنند.
پایان پست Instagram, 2
حمله ''نیروهایی با جلیقه زرد و کلاه ایمنی '' به سوی مردم
تصاویر منتشر شده از اعتراضات یکشنبه ۸ خرداد در آبادان نشان میدهد پس از تمام شدن مراسم عزاداری دولتی، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان به سوی آنها گاز اشک آور شلیک کردهاند.
در یکی از این ویدیوها، در میان ماموران امنیتی افرادی با جلیقه زرد و کلاه ایمنی دیده میشوند که به سوی معترضان سنگ پرتاب میکنند. گمان میرفت افراد جلیقه زرد عمدتا نیروهای امدادرسان باشند.
پایان پست Instagram, 3
پیشتر نیز گزارشها حاکی از استقرار شدید نیروهای امنیتی در آبادان و مناطق ناآرام بود.
شب شنبه مصادف با پنجمین روز اعتراضهایی که پس از فرو ریختن متروپل آغاز شد، تجمعاتی به شهرهای مرکزی ایران هم کشیده شد.
در این تجمعات معترضان شعارهایی علیه حکومت و رهبر ایران سر دادند.
در ویدئویی دیگر که گفته شده شهر اندیمشک را نشان میدهد، معترضان شعار میدادند: "خامنهای قاتله، ولایتش باطله". شهروندان در شهرری در جنوب تهران هم شعار "مرگ بر دیکتاتور" سر دادند. ویدئویی نیز منتشر شده که در آن معترضان شعار میدهند: "فرمانده کل قوا، استعفا، استعفا".
برخورد مقامات و حکومت ایران با فرو ریختن متروپل خشم بسیاری از شهروندان را برانگیخت و واکنشهای گستردهای در پی داشت.
انتقادها پس از آن بالا گرفت که از اولین روز فروریختن متروپل مشخص شد بسیاری از متخصصان درباره عدم رعایت اصول ایمنی در ساخت این برج اخطار داده بودند.
بسیاری از مسئولان دولتی و فعالان رسانهای نیز از فساد گسترده در پرونده ساخت برج متروپل خبر دادهاند.
هنرمندان به نیروهای نظامی: 'تفنگت را زمین بگذار'
همزمان با اعتراضات مردم در شهرهای مختلف ایران، جمعی از هنرمندان و سینماگران ایرانی در یادداشتی از از نیروهای نظامی خواستند که مردم را "سرکوب نکنند."
در این بیانیه کوتاه که روز یکشنبه ۸ خرداد با هشتگ "تفنگت را زمین بگذار" در شبکههای اجتماعی منتشر شده آمده "فوج خروشان مردم ستمدیده از جایجای ایران، فریاد همراهی و همدلی با مردم دردمند آبادان سردادهاند."
پیشتر واکنش هنرمندان به فاجعه فرو ریختن برج متروپل در آبادان خبرساز شده بود.
زر امیر ابراهیمی، برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم کن، هنگام دریافت این جایزه گفت که دلش با آبادان است و کارگردان فیلم "برادران لیلا" هم جایزه خود را به مردم داغدار آبادان هدیه کرد.