به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، خرداد ۳۱، ۱۳۹۷

آب در آبادان جیره‌بندی شد

آب رودخانه بهمنشیر به قدری شور شده که نمی‌توان آن را برداشت یا مصرف کرد. به همین خاطر و به دلیل افت فشار، آب آشامیدنی بدمزه و گل‌آلود آبادانی‌ها، تا اطلاع ثانوی سهمیه‌بندی شده است.

سه‌شنبه ۲۹ خرداد، اداره آبفای آبادان در اطلاعیه‌ای، از کاهش تولید آب این شهر به خاطر توقف برداشت آب از رودخانه بهمنشیر خبر داد. خبرگزاری ایرنا به نقل از این اطلاعیه نوشت: «شوری آب رودخانه بهمنشیر به حد آب دریا رسیده و نمی‌توان از آن برداشت کرد.»
در حال حاضر، آب شرب مردم آبادان تنها از خط آب‌رسانی "غدیر" تامین می‌شود. اداره آبفای آبادان اعلام کرده که خط دوم آب‌رسانی "غدیر" تا پایان تیر تکمیل می‌شود و آب شرق مناطق مختلف شهر تا آن زمان سهمیه‌بندی خواهد شد.
این اداره از مردم خواسته با نصب منبع در خانه‌ها، برای ذخیره‌سازی آب اقدام کنند. مردم موظف شده‌اند علاوه بر تحمل تنگناهای ناشی از جیره‌بندی آب، هزینه‌ای نیز برای خرید منبع صرف کنند.
عامر کعبی، نماینده آبادان یک روز قبل از خبر سهمیه‌بندی آب در این شهر گفته بود: «مشکل آب آبادان در بدترین مقطع ممکن اتفاق افتاده و در اوج گرما آب شور به مردم می‌فروشیم... حداقل در این شرایط بحرانی آب و فاضلاب، هزینه آب بهای این دوره را از مردم نگیرید.»
این سهمیه‌بندی در حالی اعلام می‌شود که آب شرب آبادان، خرمشهر، اهواز و شادگان از یک ماه قبل، کدر، بویناک و شور است.
جلیل مختار، نماینده آبادان قبلا گفته که ۳۱ روستای آبادان مشکل آب شرب دارند: «برای خروج از این بحران باید آب سدها را رهاسازی و برداشت شرکت توسعه نیشکر را محدود کرد تا شهرهای پایین دست متضرر نشوند.»
صادق حقیقی‌پور،  مدیر عامل آبفای خوزستان یک روز پیش از اعلام جیره‌بندی آب آبادان گفته بود: «میزان شوری استاندارد آب بین ۲۰۰۰ – ۱۵۰۰ میکرومووس بر سانتیمتر است و آبی که از طرح غدیر تامین می‌شود بین ۲۰۰۰ تا۲۵۰۰ میکرمووس بر سانتیمتر و آب کانال مارد نیز حدود ۱۱ هزار میکرمووس بر سانتیمتر شوری دارد.»
او افزوده که آب خرمشهر و آبادان سالم و عاری از هر گونه آلاینده و میکروب است اما از نظر مطلوبیت چشایی مورد پسند مشترکین نیست!
مقامات اداره کنترل کیفیت آب آشامیدنی خوزستان قبلا اعلام کرده‌اند که یکی از دلایل گل‌آلود بودن آب استان، فرسودگی شبکه آب محله‌ها و ضعف فشار آب است؛ وضعیتی که موجب خروج گل و لای و املاح موجود در انتهای شبکه به هنگام باز کردن شیر آب می‌شود.
دویچه وله