از اصلاحات خسته شدهام
یک دختر خیابان انقلاب دیگر در تهران، مقابل قنادی فرانسه در خیابان وصال روی پست برق رفت، روسریاش را در اعتراض به حجاب اجباری از سر برداشت و بر سر چوبی آویخت.
پنجشنبه ۱۵ بهمن در شبکههای اجتماعی فیلمها و تصاویری از کشف حجاب یک دختر خیابان انقلاب دیگر در تقاطع خیابان وصال با خیابان انقلاب در تهران منتشر شده است. زنی که کشف حجاب کرد، خود را به عنوان اعظم جنگروی معرفی کرده است.
از فیلمی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، چنین پیداست که دستی او را با خشونت از بالای پست برق در تقاطع وصال به زیر میکشد. خبرهای تأیید نشدهای از بازداشت اعظم جنگروی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
گفته میشود که مأموران در اثر مقاومت مردم به دشواری موفق به بازداشت اعظم جنگروی شدهاند.
اعظم جنگروی توضیح داده با امید به اصلاحات فعالیت سیاسی خود را در حزب مجمع زنان اصلاحطلب و حزب کارگزاران آغاز کرده، اما دیگر امیدی به اصلاحات ندارد:
«خسته شدم. باید عمل کرد. شعار بس است. این کار را انجام دادم برای آزادی، برای اتمام تمام قوانین و مقرراتی که علیه ما زنان است و تمام عواقبش را هم میپذیرم.»
اعظم جنگروی در شبکههای اجتماعی اعلام کرده که حرکت اعتراضی او «به هیچ سازمان یا گروه یا فردی چه در داخل و چه در خارج از ایران مربوط نمیشود.»
او در ادامه نوشته است که صرفاً به حجاب اجباری معترض است:
«بگذارید خودمان حجابمان را انتخاب کنیم. من به عنوان یک فرد حق انتخاب دارم.»
نخستین بار ویدا موحد اوایل دی ۹۶، چند روز قبل از آغاز اعتراضات سراسری در خیابان انقلاب روی یک پست برق رفت، روسریاش را از سر برداشت و آن را به تکه چوبی آویخت. او به زودی به نماد اعتراض زنان ایران به حجاب اجباری تبدیل شد. در روزهای ٩ و ١٠ و ١١ بهمن دهها زن ایرانی به این حرکت اعتراضی پیوستند.
پلیس تهران ۱۲بهمن اعلام کرده بود که ۲۹ زن معترض را به اتهام کشف حجاب بازداشت کرده و تحویل مراجع قضایی داده است. یکی از این زنان نرگس حسینی نام دارد. او که در زندان قرچک در شرایط نامناسبی زندانی بود حاضر نشده بود اظهار ندامت کند.
نسرین ستوده وکیل او از کاهش وثیقه نرگس حسینی از ۵۰۰ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان خبر داده بود. خانواده این دانشجوی فوقلیسانس علوم اجتماعی به زحمت این وثیقه را تأمین کردند.
دادستان کل ایران در سخنانی که ۱۱ بهمن ایراد کرد، این حرکت اعتراضی و نمادین دختران خیابان انقلاب را بچهگانه توصیف کرد و به «القائات دشمن» نسبت داد.
علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلام در واکنش به حرکت اعتراضی دختران خیابان انقلاب گفته بود هیچ اجباری برای حجاب زنان در جامعه دیده نمیشود و بسیاری از آنان با هر وضعی که دوست دارند در جامعه حضور پیدا میکنند: پس اجباری در کار نیست.
«اینکه چهار نفر روسری خود را هوا میکنند، اتفاق مهمی نیست. اگر قرار بر مساله مهمی باشد باید پرسید که چرا دولت در رعایت حجاب نظارت کافی ندارد؟ مشکل امروز کشور حجاب نیست و زنان کم و بیش حجاب را رعایت میکنند و ما هم قائل به سختگیری نیستیم.»
۳۹ سال از اجباری شدن حجاب در ایران میگذرد و هر روز زنان زیادی در کشور به علت بدحجابی از سوی پلیس و گشت ارشاد تذکر دریافت میکنند یا بازداشت میشوند. در سالهای اخیر حتی خودروی اشخاص بدحجاب توقیف و به پارکینگ منتقل میشود.