به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، مرداد ۳۱، ۱۴۰۰

ایران از نظر درصد جمعیت واکسینه شده در برابر کرونا چندمین کشور جهان است؟

ایران در رتبه ۱۲۱ جهان قرار گرفته است. + نمودار

وزارت بهداشت ایران روز جمعه اعلام کرد که تا کنون ۵ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۵۴۸ نفر دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌‌اند. با توجه به این که مرکز آمار ایران، جمعیت کشور را ۸۴ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۷۰۳ نفر اعلام کرد،
در واقع ۶.۴ درصد جمعیت ایران فعلا در برابر بیماری کووید-۱۹ به طور کامل واکسینه شده‌اند.

به گزارش یورونیوز، این در حالی است که آمار جهانی واکسیناسیون کرونا نشان می‌دهد که تا کنون به بیش از ۲۴.۲ درصد جمعیت جهان دو دُز واکسن بیماری کووید-۱۹ تزریق شده است. همچنین ۷۳ کشورهای جهان تا کنون افزون بر ۲۴ درصد جمعیت خود را به طور کامل واکسینه کرده‌اند.

اما ایران با نرخ ۶.۴ درصدی واکسیناسیون کامل پس از اوکراین و گرجستان در رتبه ۱۲۱ جهان قرار گرفته است. در مقابل کشورهای مالت، ایسلند، امارات عربی متحده، سنگاپور، سیشل و اروگوئه موفق شده‌اند که بیش از ۷۰ درصد جمعیت خود را با تزریق دو دُز در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه کنند.

پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان یعنی چین (رتبه ۳۲) و هند (رتبه ۱۱۵) به ترتیب ۵۴ و ۹.۱ درصد جمعیت خود را با دو دُز واکسینه کرده‌اند و سپس آمریکا (رتبه ۳۹) و اندونزی (رتبه ۱۰۷) نیز موفق به تزریق دو دُز واکسن به ۵۰.۷ و ۱۱.۱ درصد جمعیت خود شده‌اند. ترکیه (رتبه ۵۰) هم به عنوان نزدیک‌ترین کشور به ایران از نظر تعداد جمعیت، تا کنون ۴۰.۸ درصد از مردم خود را با تزریق دو دُز واکسن کرونا در مقابل بیماری کووید-۱۹ واکسینه کرده‌ است.

این در حالی است که ایران تاکنون از آغاز به کار مراحل تحقیقات یا مراحل تولید ۸ واکسن متنوع کرونا خبر داده ولی تا کنون تنها حدود ۱.۸ میلیون دُز از واکسن کوویران برکت تزریق شده است. تأخیر در تولید واکسن‌های وعده داده شده ایران موجب شد تا علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز همزمان با شدت‌گیری موج پنجم شویع ویروس کرونا در ایران با عقب‌نشینی از موضع پیشین خود دستور واردات واکسن را صادر کند.

تا روز جمعه بیش از ۲۰ میلیون دُز از کل ۲۱ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۸۷۹ دُز واکسن تزریق شده در ایران، یعنی معادل ۹۱.۷ درصد آن واکسن وارداتی بوده است؛ واکسن‌هایی که به اعتقاد کارشناسان باید زودتر از اینها وارد می‌شد تا مانع از ثبت رکوردهای تازه در موج پنجم همه‌گیری کرونا در ایران می‌گردید.

بر پایه آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، این کشور در حال حاضر دارای ۶۴۷ هزار و ۵۱۰ بیمار درگیر کووید-۱۹ است که این تعداد پس از آمریکا و بریتانیا بالاترین میزان در میان تمامی کشورهای جهان به شمار می‌رود. همچنین این آمار نشان می‌دهد که هفت هزار و ۵۸۷ بیمار کرونایی در ایران به دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند که از این نظر نیز آمار این کشور پس از آمریکا، هند، برزیل و کلمبیا بیشترین تعداد در جهان محسوب می‌شود.

همچنین مطابق اعلام وزارت بهداشت ایران طی ۱۸ روز گذشته روزانه بیش از ۴۰۰ نفر در ایران به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند که این رقم در روز ۶ اوت (۱۵ مرداد) به اوج ۶۵۵ نفر نیز رسیده است. بر اساس آمار رسمی، بیماری کووید-۱۹ تا کنون جان ۱۰۰ هزار و ۸۱۰ ایرانی را گرفته است. البته برخی مقام‌های وزارت بهداشت و کارشناسان مستقل تایید کرده‌اند که تعداد واقعی قربانیان کرونا در ایران ۲ تا ۳ برابر آمار رسمی است که در این صورت تعداد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در ایران پس از کشورهای پرجمعیتی همچون آمریکا، برزیل، هند و مکزیک بالاترین در جهان باید منظور شود.

کارشناسان اعلام کرده‌اند که علت اصلی تفاوت آمار رسمی و واقعی مبتلایان و جانباختگان در ایران، پایین بودن تعداد آزمایش تشخیص کرونا در این کشور است. ایران تا کنون ۲۷.۶ میلیون تست کرونا انجام داده که از این نظر در رتبه ۱۹ جهان قرار داد اما بر پایه شاخص نسبت تست به جمعیت در جایگاه ۱۱۳ جهان قرار دارد. بدین ترتیب ایران در مقایسه با ۱۱۲ کشور جهان با کم‌شماری بیشتر مبتلایان و به تبع آن جانباختگان کرونا مواجه است.