به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، مرداد ۳۰، ۱۴۰۰

ترکیه از بیم هجوم پناهجویان افغان دیوار مرزی خود با ایران را گسترش می‌دهد

 ترکیه از بیم ورود موج تازه‌ای از پناهجویان افغان از مرز ایران، دیوار مرزی خود را تقویت می‌کند تا مانع از ورود پناهجویانی شود که می‌خواهند خود را به ترکیه و احتمالا در ادامه به اروپا برسانند.

این اقدام ترکیه در حالی صورت می‌گیرد که این کشور چندی است دست به احداث دیوار مرزی با ایران زده تا خود را در مقابل ورود پناهجویان مصون نگه دارد. در هفته‌ها و حتی ماه‌های اخیر بسیاری از پناهجویان افغان تلاش کرده‌اند خود را به ترکیه برسانند و برخی از آنها هم موفق شدند با وجود محدودیت‌های مرزی از مرز عبور کنند. حالا ترکیه می‌خواهد با احداث بلوک‌های سیمانی به ارتفاع سه متر مانع از عبور این افراد به کشور خود شود.

به گفته مقام‌های ترکیه نیروهای امنیتی این کشور تاکنون از عبور بیش از ۶۹ هزار مهاجر غیرقانونی جلوگیری کرده و ۹۰۴ مظنون به قاچاق انسان را نیز دستگیر کرده‌اند. رسانه‌های محلی ترکیه گزارش می‌دهند که در حال حاضر ۱۵۵ کیلومتر از دیوار ۲۴۱ کیلومتری برنامه‌ریزی شده در مرز با ایران احداث شده است.

ترکیه در سال‌های اخیر به یکی نقاط اصلی عبور پناهجو از خاورمیانه به اروپا تبدیل شده و این مسئله مشکلات بسیاری را هم برای ترکیه و هم برای کشورهای اروپایی پدید آورده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در پاسخ به انتقادات در خصوص احداث این دیوار گفته است اجازه نخواهد داد کشورش به انبار پناهندگان اروپا تبدیل شود. او همچنین در دیدار با رئيس جمهور پاکستان از او خواست تا به مسئولیت خود در خصوص پناهندگان افغان عمل کند. آنکارا همچنین به اسلام آباد وعده داده که در این خصوص با دولت پاکستان همکاری کند به طوری که موج تازه عبور و ورود پناهجویان افغان متوقف گردد.

رئيس جمهوری ترکیه همچنین روز پنجشنبه از کشورهای اروپایی خواست مسئولیت فرار افغان‌ها از دست طالبان را برعهده بگیرند.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه پیشتر و در نوامبر ۲۰۲۰ گفته بود که ساخت دیوار مرزی که بیشتر آن مرز با سوریه را پوشش می‌دهد، به طول ۹۱۱ کیلومتر پایان یافته است. این کشور پس از احداث و گسترش این دیوار در مرز سوریه، حالا قصد دارد با ساختن و توسعه دیوار با مرز ایران از ورود پناهجویان افغان نیز جلوگیری کند.

یورونیوز