به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، اسفند ۲۹، ۱۴۰۲

آمریکا مرگ مروان عیسی از رهبران ارشد حماس را تایید کرد

مروان عیسی 

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، گفته است که مروان عیسی از رهبران ارشد حماس در حمله اسرائیل کشته شده است. آقای عیسی به عنوان معاون فرمانده نظامی حماس، بلندپایه ترین رهبر این گروه است که از زمان شروع جنگ در روز هفتم اکتبر کشته می‌شود.


این گروه فلسطینی که غزه را کنترل می‌کند، رسما در مورد گزارش‌ها از مرگ او اظهار نظر نکرده است.


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، این هفته و در ششمین سفر خود به منطقه از زمان آغاز درگیری‌ها در غزه، به خاورمیانه سفر خواهد کرد.


قرار است او در عربستان سعودی و مصر تلاش‌های بین‌المللی برای دستیابی به یک توافق آتش‌بس، که منجر به آزادی همه گروگان‌های باقی‌مانده شود، را پیگیری کند.

مذاکرات برای رسیدن به توافق همچنان در قطر ادامه دارد، با این حال اسرائیل برنامه‌های خود را برای انتقال بیش از یک میلیون نفر از شهر رفح، قبل از شروع حمله به ان اعلام کرده است.


جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اولین گفتگوی خود در یک ماه گذشته به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که این حرکت تل‌آویو «اشتباه» است.


نقشه غزه

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه گزارش کرده‌اند که مروان عیسی یک هفته قبل در حمله هوایی اسرائیل به شبکه‌ای از تونل‌های زیرزمینی واقع در زیر اردوگاه پناهندگان نصیرات در مرکز غزه کشته شد.


او به عنوان معاون فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، به شدت تحت تعقیب اسرائیل بود.


اتحادیه اروپا، که مروان عیسی را در فهرست سیاه تروریستی قرار داده بود، گفته است که او مستقیما در حملات ۷ اکتبر به اسرائیل که حدود ۱۲۰۰ کشته به جا گذاشت نقش داشت.


او در جریان «انتفاضه اول» فلسطینی‌ها برای پنج سال در اسرائیل زندانی بود. او بعدا در سال ۱۹۹۷ توسط تشکیلات خودگردان فلسطینی بازداشت شد و تا آغاز «انتفاضه دوم» در سال ۲۰۰۰ زندانی بود.


ارتش اسرائیل از روز ۷ اکتبر شماری از رهبران حماس را کشته است. صالح العاروری، رهبر سیاسی حماس، در انفجاری در محله ضاحیه در جنوب بیروت کشته شد. عموما تصور می‌شود که اسرائیل مسئول آن حمله بود.


آقای سالیوان گفت تصور می‌شود سایر رهبران حماس، «در عمق شبکه تونل‌های حماس» در غزه مخفی شده باشند.


او قول داد که آمریکا در تلاش برای یافتن رهبران حماس به اسرائیل کمک خواهد کرد و افزود که «عدالت به سراغ آنها هم خواهد آمد.»


اما او ضمن اشاره به موفقیت‌های متعدد نظامی اسرائیل علیه حماس از زمان آغاز جنگ، تاکید کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در گفت‌‎وگو با آقای نتانیاهو به نگرانی فزاینده خود در مورد مرگ غیرنظامیان اشاره کرده است.


با ادامه جنگ غزه روابط میان جو بایدن و نخست وزیر اسرائیل بیش از پیش متشنج شده است.


مروان عیسیمنبع تصویر،MEDIA SOURCES

توضیح تصویر،

مروان عیسی


به گفته آقای سالیوان رئیس جمهور آمریکا در این تماس بر تعهد خود به اسرائیل و «حق آن برای تعقیب حماس» تاکید کرد اما همچنین گفت که «اشتباه» است ارتش اسرائیل به رفح در جنوب غزه حمله کند. بیش از یک میلیون فلسطینی در جریان جنگ به رفح پناه برده‌اند.


مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت چنین عملیاتی «به مرگ غیرنظامیان بی‌گناه بیشتری منجر خواهد شد، بحران ناگوار انسانی را بدتر خواهد کرد، هرج و مرج در غزه را شدیدتر خواهد کرد و اسرائیل را در سطح جهان بیش از پیش منزوی خواهد کرد.»


براساس آمار وزارت بهداشت حماس، بیش از ۳۱ هزار غیرنظامی فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند. آمار مرگ در غزه با محکومیت بین‌المللی مواجه شده و بسیاری از متحدان اسرائیل را رنجانده است.


آقای سالیوان گفت که جو بایدن در تماس با آقای نتانیاهو خواستار یک «استراتژی پایانی روشن» در غزه شد.


او گفت: «رئیس جمهور امروز بار دیگر به نخست وزیر اسرائیل گفت که ما مشترکا شکست حماس را دنبال می‌کنیم، اما بر این باوریم که شما باید استراتژی منسجم و پایداری برای تحقق آن داشته باشید.»


آقای بایدن موفق شد موافقت رهبر اسرائیل برای اعزام یک «تیم بلندپایه مرکب از مقام‌های ارتش، اطلاعاتی و انساندوستانه» به واشنگتن در روزهای آینده برای بحث درباره نگرانی‌های آمریکا درباره تهاجم به رفح را جلب کند.


آقای سالیوان گفت که انتظار می‌رود اسرائیل تهاجم خود را تا زمان آن دیدار انجام ندهد.


آقای نتانیاهو در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، این تماس را تایید کرد و گفت که دو رهبر «درباره آخرین تحولات جنگ» و اهداف اسرائیل در این مناقشه صحبت کرده‌اند.


او گفت این اهداف چنین است: «حذف حماس، آزاد کردن همه گروگان‌های ما و اطمینان از اینکه غزه دیگر هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود و همزمان ارائه کمک‌های ضروری انساندوستانه که به تحقق این اهداف کمک خواهد کرد.»