به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، اسفند ۱۲، ۱۳۸۹

    وزیر دادگستری مستعفی لیبی:

«سرنوشت دیکتاتور لیبی همانند هیتلر است»
مقاومت قذافی در برابر شورش

وزیر دادگستری مستعفی لیبی در گفتگو با یک روزنامه غربی سرنوشت دیکتاتور این کشور را همچون "آدولف هیتلر" رهبر نازیست آلمان در پایان جنگ جهانی دوم توصیف کرد که خودکشی کرد.
"مصطفی عبدالجلیل" وزیر دادگستری مستعفی لیبی در گفتگو با روزنامه سوئدی "اسکاتسمن" پیش بینی کرد: سرنوشت "معمر قذافی" رهبر لیبی همانند "آدولف هیتلر" رهبر حزب ملی کارگران سوسیالیست آلمان در پایان جنگ جهانی دوم است که در نهایت خودکشی کرد.
وی در ادامه به استخدام سربازان مزدور از دیگر بخشهای آفریقا برای سرکوب تظاهرات مردم لیبی اشاره کرد.
وی تاکید کرد: دولت قذافی در چندین نشست تصمیم گرفته بود تا با تابعیت سربازان مزدور از چاد و نیجریه موافقت کند و این همان چیزی بود که با آن مخالفت کردم.
وزیر دادگستری لیبی که در اعتراض به سرکوب مردم از سمت خود کناره گیری کرده است، همچنین افشا کرده معمر قذافی دستور منفجر کردن هواپیمای خطوط هوایی پان امریکن را داده بود.

مقاومت قذافی در برابر شورش


قذافی در سخنرانی که در طرابلس انجام داد، با اشاره به دوران استعمارایتالیا، گفت : «آیا آنان میخواهند دوباره ما را به غلام خود تبدیل کنند، چنانچه در دوران ایتالیایی ها اینکار را کردند؟ » و در ادامه تشریح میکند که : «ما اینرا هرگز نمیپذیرم. ما در صورت حملۀ آمریکا و ناتو، وارد یک جنگ خونینی خواهیم شد که در آن هزاران تن از مردم لیبی کشته خواهند شد.»


قذافی قیام مردم لیبی را به القاعده نسبت میدهد و میگوید که «من حاضرم با هر یک از آنان بحث کنم، ولی آنان بحث نمیکنند و درخواستی ندارند.» او از ناتو و سازمان ملل درخواست کرده است تا بیایند و در لیبی تحقیقات کنند و ادعا میکند که کشورش قربانی یک توطئه است، که هدف آن استعمار دوبارۀ لیبی و دست اندازی به ثروت های نفتی این کشور است. در ادامه، قذافی میگوید که در میان کشته شدگان، اشخاص صلح جو وجود ندارد و در فرانسه و در آمریکا هم، بسوی کسانیکه به "گدام ها" یا انبارهای اسلحه و مهمات نظامی حمله میکنند، تیراندازی میشود.


با اعلان اینکه در لیبی بیشتر از 150 تن کشته نشده اند، قذافی مطبوعات غربی را انتقاد کرده، میگوید که آنان اخبار دروغین پخش میکنند. و با ابراز اینکه قدرت او متعلق به مردم است، معمرالقذافی اضافه میکند که او هیچ مقامی ندارد که از آن استعفا کند.


از سوی دیگر یکی از سخنگویان شورش در شهر بن غازی اعلان کرده است که وزیر دادگستری (وزیر عدلیه) سابق لیبی مصطفی محمد عبدالجلیل، به عنوان رئیس شورای ملی، که سی تن عضو دارد، انتخاب شده است. این شورا که به گفتۀ خود آنان حکومت موقت نیست، بلکه تنها نمایندگی سیاسی جنبش انقلابی است، از سازمان ملل خواسته است که اجازه بدهد، به تشکیلات نظامی لیبی حملۀ هوایی صورت بگیرد.