به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، مرداد ۱۰، ۱۴۰۰

احمدی‌نژاد خواهان محاکمه روحانی 'به جرم تمهید مقدمات ریختن خون مردم شد'

 حسن روحانی و محمود احمدی نژاد هرکدام هشت سال رئیس جمهور ایران بوده اند
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین ایران در پایان دوره ۸ ساله ریاست جمهوری حسن روحانی نامه ای به او نوشته و خطاب به او گفته که همراه با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، و بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت "به جرم تمهید مقدمات ریختن خون مردم بیگناه، داغدار کردن خانواده ها، بردن آبروی کشور و توهین و اهانت به عموم مردم" باید محاکمه شود.

احمدی‌نژاد خواهان محاکمه روحانی 'به جرم تمهید مقدمات ریختن خون مردم شد '

به نظر می رسد اشاره آقای احمدی نژاد موضوع افزایش قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ است که به اعتراضات شهروندان ایرانی و سرکوب گسترده آن توسط نیروهای مسلح همزمان با قطع شبکه اینترنت منجر شد. وزیر کشور ایران گفته بیش از ۲۰۰ نفر در جریان این اعتراضات کشته شدند اما سازمان عفو بین الملل رقم کشته شدگان را دست کم ۳۰۴ نفر و خبرگزاری رویترز این آمار را ۱۵۰۰ نفر عنوان کردند.

حسن روحانی در واکنش به اعتراضات شهروندان گفته بود موضوع اجرای افزایش قیمت بنزین را به وزارت کشور سپرده بود و خود وی هم پس از افزایش قیمت ها از آن موضوع مطلع شده بود.

آبان ۹۸: تفاوت ۱۳۰۰ نفری آمار کشته شدگان و جزئیاتی که پس از یک سال اعلام نشد
وزیر کشور ایران می‌گوید بیش از ۲۰۰ نفر در جریان اعتراضات آبان کشته شدند
آقای احمدی نژاد در این نامه خطاب به آقای روحانی گفته که وی رئیس جمهوری با اختیارات وسیع در تاریخ ایران بوده است و نوشته که جلسه "سران قوا که هیچ شانی در قانون اساسی ندارد، در اختیار شما قرار گرفت. یعنی عملاً دولت و مجلس دور زده شدند و قوه قضائیه نیز به صرف رای رئیس آن خلاصه گردید".

شورای هماهنگی سران سه قوه نهادی خارج از قانون اساسی ایران است که توسط آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، تشکیل شده. این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل می شود و به سران سه قوه اختیاراتی داده که تصمیم های آن لازم به تصویب در مجلس و تایید شورای نگهبان نباشد.

محمود احمدی نژاد در نامه خود نوشته "حتی اجازه گفت وگو با مقامات آمریکایی در سطح وزیر خارجه که تا آن زمان ممنوع و خط قرمز مطلق بود، برای دولت جنابعالی مجاز گردید". اشاره آقای احمدی نژاد به اجازه آیت الله خامنه ای به دولت حسن روحانی برای مذاکره با آمریکا در سطح وزیر خارجه بود.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه دولت آقای روحانی ماه ها با همتای آمریکایی خود بر سر مسائلی که عمده آن توافق هسته ای بود مذاکره کردند. یکی از این مذاکرات ۱۸ روز در هتلی در وین پایتخت اتریش طول کشید که سرانجام به توافق برجام منتهی شد.

وی در این نامه نوشته "متن برجام هیچ گاه به صورت رسمی در اختیار مردم و حتی نمایندگان مجلس قرار نگرفت که این اقدام در نوع خود بسیار فاجعه بار است".

آقای احمدی نژاد در نامه خود گفته حسن روحانی با داشتن اختیارات فوق العاده ای که دولت های پیش از وی نداشتند در دوره ریاست جمهوری اش " بر مشکلات و گرفتاری های کشور و مردم" افزود.

رئیس جمهور پیشین ایران به صراحت در بخش هایی از نامه خود حسن روحانی را به "دروغ" گویی متهم کرده و خطاب به وی نوشته در روزهای اول ریاست جمهوری "به صراحت اعلام کردید که خزانه دولت خالی است. در حالی که موجودی جاری خزانه به رقم بی سابقه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان و ذخایر بانک مرکزی به رقم بی سابقه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بالغ گردیده بود".

وی خطاب به آقای روحانی گفته است که "ارزش پول ملی علی‌رغم ادعا و وعده شما برای تقویت آن ، حدود ۸۰۰ درصد سقوط کرده است. این در تاریخ اقتصادی کشور بی سابقه است و آثار بسیار مخرب آن بر اقتصاد و زندگی مردم بر همگان آشکار شده است".

آقای احمدی نژاد در نامه خود درباره میزان نقدینگی در دولت خود و دولت آقای روحانی نوشته "مبلغ نقدینگی در پایان سال ۹۱ حدود ۴۶۰ هزار میلیارد تومان یعنی کمتر از ۵ برابر آن در پایان سال ۱۳۸۳ بود که بر خلاف واقع از طرف جنابعالی و دولت شما همواره به عنوان یک نقطه ضعف جدی دولت های نهم و دهم معرفی شده است. امروز رقم نقدینگی به بیش از ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۸ برابر آخر سال ۹۱رسیده است که در اقتصاد کشور بی‌سابقه است. این رقم در کنار رشد متوسط منفی ۸ ساله به خوبی عمق فاجعه و تلاشی نظام اقتصادی را به تصویر می کشد".

آقای احمدی نژاد در این نامه از توافق ایران با چین هم ابراز نگرانی کرده و نوشته است که "امروز ملت ما شاهد عقد قرارداد مخفی با دولت چین است که هیچ گونه اطلاعاتی از مفاد آن به مردم داده نشده است. در این قرارداد حتی روند صوری برای تصویب در مجلس، نظیر آنچه در برجام اتفاق افتاد، طی نشده است".

دولت حسن روحانی می گوید مفاد توافق با چین به درخواست دولت این کشور محرمانه مانده است.

حسن روحانی که در سال ۱۳۹۲ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و دولت را از محمود احمدی نژاد تحویل گرفت چهار سال بعد در انتخابات سال ۱۳۹۶ هم به پیروزی رسید. رقیب اصلی وی ابراهیم رئیسی بود که چندی بعد از سوی آیت الله خامنه ای به ریاست قوه قضائیه منصوب شد.

آقای روحانی پس از ۸ سال ریاست جمهوری، پنجشنبه ۱۴ مرداد کرسی ریاست جمهوری را به ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب تحویل خواهد داد. آقای رئیسی در انتخاباتی که میزان مشارکت در آن، یکی از پایین ترین ها در تاریخ جمهوری اسلامی بود، به پیروزی رسید.

بی بی سی  فارسی