به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، اسفند ۱۵، ۱۳۸۹

    فعالان جنبش زنان ايران:
سه‌شنبه روز اعتراض است
جمعی از فعالان جنبش زنان در بيانيه‌ای به مناسبت هشت مارس، روز جهانی زن اعلام کرده‌اند که سه‌شنبه ۱۷ اسنفند برای آن‌ها «روز اعتراض» است.

آن‌ها در بيانيه نوشته‌اند در اين روز در اعتراض به نابرابری‌های جنسيتی و حمايت از خواست همگانی به خيابان خواهند آمد.
در اين بيانيه که به امضای ۱۰۰ نفر از فعالان جنبش زنان و ۲۰۰ نفر از حاميان جنبش زنان رسيده و با امضای محفوظ فعالان داخل کشور ارسال شده، آمده است:
«ما، جمعی از فعالان جنبش زنان ايران، ضمن ابراز همبستگی با زنان و مردانی که صدايشان برای آزادی و دموکراسی در خيابان‌های شهر جاری است در پی بيانيه خانم شيرين عبادی و ضمن تأييد آن، تکرار می‌کنيم که در اين روز هم‌گام و هم‌دوش با برادران هم‌وطن خود به خيابان‌ها آمده و از خواست همگانی حمايت می‌کنيم زيرا که دسترسی به حقوق برابر جز در يک حکومت دموکراتيک امکان‌پذير نيست.»
فعالان جنبش زنان در اين بيانيه آورده‌اند: «ما هم‌صدا با خواهران‌مان که صدای اعتراض‌شان در ايران حتی در روز جهانی زن، با انعکاس صدای مهيب سرکوب روبه‌رو است و دوش به دوش خواهران‌مان در تونس و مصر و لبنان و... که در اين روز، هم‌چون ما ندای برابری جنسيتی سر داده‌اند، خيابان‌ها را از آن خود می‌کنيم و می‌دانيم که برادران برابری‌خواه‌مان نيز در اين راه در کنار ما خواهند بود.»
امضاکنندگان اين بيانيه با بيان اين‌که آزادی و رفع هرگونه تبعيض، از قانون گرفته تا فرهنگ و سنت، خواسته‌‌های هميشگی ما بوده است، اعلام کرده‌اند: «اکنون بسياری از خواهران و برادران‌مان به خاطر انديشه‌شان در بندند. آزادی همه زندانيان انديشه از مطالبات هميشگی ما است.»
فعالان جنبش زنان ادامه داده‌اند: «ما بر اين باوريم که هيچ قانونی نمی‌تواند برای ما عدالت و دموکراسی به ارمغان بياورد مگر اين‌که در بند بندش حقوق برابر زن و مرد ديده شود. بنابراين تغيير قانون، شروع حرکت ما به سمت دموکراسی و برابری جنسيتی و رعايت حقوق همه مردم کشورمان خواهد بود و بدون شک تا آن روز هر هشت مارسی برای ما روز اعتراض خواهد بود.»
نام بسياری از چهره‌های مطرح جنبش زنان ايران در پای اين بيانيه آمده است. از جمله مهرانگيز کار، نيره توحيدی، شادی صدر، پروين اردلان، رضوان مقدم، خديجه مقدم، منصوره شجاعی، محبوبه عباسقلی‌زاده، آسيه امينی، مريم حسين‌خواه و گروه کثيری از فعالان زن و حاميان آنان.
«شورای هماهنگی راه سبز اميد» نيز روز گذشته در بيانيه شماره پنج خود از مردم خواسته است تا از اعتراضات فعالان حقوق زنان در روز زن پشتيبانی کنند.
به گزارش تارنمای کلمه، «شورای هماهنگی راه سبز اميد» در اين بيانيه همراهی خود را با برنامه‌های فعالان حقوق زنان در روز جهانی زن اعلام نموده و از تبديل شدن اين حرکت‌ها به تجمع‌های اعتراضی نسبت به زندانی بودن زهرا رهنورد و فاطمه کروبی و همسران‌شان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، استقبال کرده است.
گروهی از زنان فمنيست خاورميانه نيز در فراخوانی اعلام کرده‌اند که هشتم مارس در آستانه صدمين سالگرد مبارزات زنان، خيابان‌ها را از آن خود خواهند کرد.
تاکنون گروه‌های زنان از کشورهای لبنان، مصر، تونس و ايران به اين حرکت پيوسته‌اند و فمينيست‌هايی همچون نوال سعداوی، فعال سر‌شناس حقوق زنان در مصر حمايت خود را از اين فراخوان اعلام کرده‌اند.
در سال‌های اخير فعالان حقوق زنان اجازه برگزاری تجمع خيابانی در روز جهانی زن را نداشته‌اند و اعتراضات خيابانی آن‌ها با سرکوب گسترده نيروهای امنيتی مواجه شده است.