به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی
سهشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۲
ازآن پس شعار مرده باد و زنده باد جانشین خواست حاکمیت قانون و حاکمیت ملی گردید و خشونت...
دکتر شاپور بختیار
و
حوادث سال ١٣۵٧
حسین اسدی
اولین درسی که می توان از تجربه ی سال ١٣٥٧ گرفت این است که زوال یک دیکتاتوری الزامأ بمعنی تولد دموکراسی نیست، چه آنگونه که در بالا اشاره شد اگراین روند در قالب یک تفاهم ملی و بر پایه ی رعایت حقوق عامه ی مردم و قانون استوار نباشد، می تواند موجب گردد که بار دیگر فرد یا گروه شیاد دیگری با طرح شعاری عوام فریبانه مردم و حتی روشنفکران جامعه را بدنبال خود کشانده، پس از رسیدن به قدرت نه تنها به حقوق مردم بی اعتنا باشد بلکه برشدت اختناق نیز بیافزاید.دوشنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۲
یکشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۲
انتشار گسترده اشعار انتقادی عليه دولت روحاني
مخالفان دولت در فاز شاعري
مخالفان دولت تدبير واميد به ويژه تلاشهاي تيم مذاکره کننده هسته اي پس از آن که در ماههاي گذشته راههايي براي ابراز مخالفت با سياستهاي خارجي دولت آزمودند،تلاشهاي خود را وارد فاز تازه اي کرده اند.
در روزهاي گذشته راه ديگري را آزمودند و آن هم انتشار مواضع مخالف خود در قالب شعر ميباشد.
شنبه، بهمن ۰۵، ۱۳۹۲
ریشه جدال بین مشروطه و مشروعه
علی اصغر حاج سید جوادی
واژه فتنه از شیخ فضل الله نوری
تا سید علی خامنه ئی
آن چه را که آقای خاتمی قبل از نامزدی برای ریاست جمهوری باید از نقش رئیس جمهوری در نظام ولایت مطلقه فقیه درک کند، سرانجام در پایان دوران هشت ساله ی ریاست جمهوری خود فهمید که: رئیس جمهوری به قول خود او در ولایت مطلقه فقیه که اساس نظام سیاسی ایران بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ است، یک وسیله یا تدارکاتچی بیش نیست.
«نرمش قهرمانانه» يا تسليم ذليلانه
محمود راسخ (افشار)
و شادي سادهلوحان
نظام اسلامي نظامي است استوار بر زور، فساد، جنايت و خيانت. سانسور، زندان، شكنجه، اعدام، چاقوي اوباش لباس شخصيها ووو ابزار ضروري حكومت چنين نظامي بر مردم است. كنار گذاشتن آنها و حتا كاستن از آنها برابر است با سرنگونيياش. در انتخابات اخيرِ رياست جمهوري با رائي كه به جليلي داده شد، چيزي حدود سه و نيم ميليون بر همگان آشكار گرديد كه كه نظام حداكثر همين اندازه طرفدار دارد. زيرا جليلي تلويحن كانديداي خامنه اي محسوب ميشد و راي به او در واقع راي به خامنهاي و ولايت فقيه بود. رژيمي كه اكثريت قريب به اتفاق مردم آن را نميخواهند فقط و فقط ميتواند به زور سرنيزه حكومت كند.
جمعه، بهمن ۰۴، ۱۳۹۲
پنجشنبه، بهمن ۰۳، ۱۳۹۲
چهارشنبه، بهمن ۰۲، ۱۳۹۲
آیا باید به این دور باطل کشتار و کشتار و بازهم کشتار دوام بخشید؟
خسرو شاکری زند
استاد بازنشسته ی تاریخ در پاریس
استاد بازنشسته ی تاریخ در پاریس
کمتر از یک ماه پیش عده ای ادیبان و دانشگاهیان ایران
طی فراخوانی که برای امضاء در اینترنت نشردادند، خواستار لغو حکم اعدام شدند.
اگرچه این اقدام مثبت بس با تأخیر انجام می گیرد و می بایستی در همان فردای واژگونی
نظام سلطنتی صورت می گرفت، با این همه باید ازین گام مثبت استقبال کرد. آنچه در زیر
می خوانید مقاله ایست که در سال های بلافاصله پس از انقلاب منتشر شد و وجوب تحقق این
خواست را مطرح ساخت. خ.ش.ز.
همه گیری تروریسم
حسن بهگر
توهم قدرت در عربستان؟
همه گیری تروریسمپس از 11 سپتامبر، تروریسم در جهان ابعاد گسترده ای یافت. تا مدت ها بسیاری تصور می کردند بن لادن رهبر مرکزی و مسبب اصلی این ترورهاست تا اینکه سرانجام بن لادن نیز بنحوی مبهم کشته شد و انتظار این که ترورها فروکش کند عملی نشد و معلوم شد که پیروان بن لادن دستشان به طلا و دلار و تریاک از یک طرف و از جانب دیگر به دامان قدرت های بزرگ بند است و در جهان باندازه ی کافی زاد و ولد کرده اند که بتوانند هر روز فاجعه تازه ای بیافرینند.
دوشنبه، دی ۳۰، ۱۳۹۲
شنبه، دی ۲۸، ۱۳۹۲
و من می نویسم
مینا اسدی
دست بوس و پای بوس و کیف کش
آقای دولت آبادی هفتاد و دو ساله...نویسنده ی شهیر وسوار بر اسب سفید داخل و خارج کشور و معروف عام و خاص چه در زندگی آرزو کرده است که به آن نرسیده است؟ بهمن فرمان آرا که در زمان احمدی نژاد به اعتراض، جوایز فجر را نپذیرفته است چه فرقی بین روحانی و احمدی نژاد دیده که شتابان به سوی قبله ی حاجات دویده واجازه ی فیلم جدیدش را دریافت کرده است .از خرده ریزها که تازه سر از تخم در آورده اند و دارند راه و رسم خود فروشی را از متقدمان می آموزند کاری ندارم اما دوست دارم بدانم که این مشاهیر جراغ به دست چرا به این همه حقارت و خفت تن می دهند.؟ در سالهای آخر زندگی که همه نقرس و قند و چربی و هزار کوفت و زهرمار دارند چه جای کم و خم شدن است؟آن ها که آردشان را بیخته و الکشان را آویخته اند!
گیسو شاکری
"آرد خود را بیخته و الکش را هم آویخته"
وامصیبتا اگرشما هنرمندان این مرزو بوم باشید و وای به حال مردمی که شما روشنفکرش باشید. شمایی که با شرکت کردن وپذیرش دعوت به وفاق و آشتی ملیِ مضحک آخوند روحانی مهر تائیدی به تمام جنایات ۳۵ ساله این جانیان می زنید! آشتی ملی؟! چه طنز تلخی! یک سینه درد دارم.
آنگ سان سوچي، رهبر ميانمار در استراليا
احترام به صلح و دموكراسي
آنگ سان سوچي، رهبر 68 ساله، دموكراسيخواه ميانمار و برنده جايزه صلح نوبل در جريان سفرش به استراليا و در جمع حضار در دانشگاه موناش در ملبورن گفت كه مردم اين كشور بايد ياد بگيرند به آنچه دارند، احترام بگذارند.
وي گفت: ميخواهم به كشورهايي چون ميانمار نگاهي بيندازيد و ببينيد كه ما در آستانه راه دستيابي به دموكراسي هستيم. شما فكر ميكنيد كه دموكراسي تنها براي شماست و شما مستحق آن هستيد اما
پنجشنبه، دی ۲۶، ۱۳۹۲
چهارشنبه، دی ۲۵، ۱۳۹۲
سهشنبه، دی ۲۴، ۱۳۹۲
در ايران نیز از فعاليت زنان پزشك، ماما و پرستار جلوگيري ميشد.
الهه باقری
حذف زنان از تاریخ پزشکی
در طب که همواره همچون شاخههای دیگر آن، مردان بیش از زنان برجستهاند در کنار هر حکيم و پزشکی میتوان قابله و پرستاری دید. اگر به دنبال ارزشگذاری مثبت يا منفی آن نباشيم میتوان گفت که اين امر نشان دهندهي حريم زن و مرد و جداسازی طبابت زنانه و مردانه نيز هست. نكتهي قابل توجه اين است كه نقش ماماها را كه همه زن بودهاند و براي اين كار، گاهي دست به عمليات جراحي و حتی سزارين نيز ميزدند به كلي ناديده گرفته شده است. با اين پيش زمينه نسبت به طب، به نظر ميرسد آنچه كه همواره مورد توجه قرار نگرفته ، دیدن پزشكاني است كه صرفاً نميتوان آنها را در جنس مذكر يافت. در حالي كه موارد بسياري را ميتوان يافت كه زنان نيز در طب فعال بودهاند.
نگاهی به مقاله "شش دهه پس از شالاپّ بزرگ"، نوشته محمد قائد،
احمد افرادی
شالاپّ ژورناليستی
از اين رو، عجيب نيست ، که آوازه گران و مدعيان تاريخ پژوهی و پرقيچی های طاق و جفت شان ، در کار ِ تاريخ، مغلطه ها کنند و( بی آن که شناختی از مسائل نفت و حقوق بين الملل داشته باشند و حتی نيم نگاهی به کشاکش دوساله ی مذاکرات نفت انداخته باشند و بدانند ـ يا، به روی خود بياورند ـ که آن« بگو و مگو» ها و چانه زدن ها ، بر سرچه بود و رد آن پيشنهاد ها ، معطوف به کدام مصلحت ملی، و واکنش در تقابل ِ با کدام فريبکاری ِ هيئت های مذاکره کننده ی غربی بود) دکتر مصدق را به « يکدندگی » و « انعطاف ناپذيری» متهم سازند و شکست مذاکرات نفت را سياهنامه ی اعمالش کنند و، در اين جعل و بی مروتی ِ تاريخی ، تا آن چا پيش رَوَند که کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت ملی را ، پی آمد ناگزير ِشکست ِ مذاکرات نفت وانمود سازند ! دوشنبه، دی ۲۳، ۱۳۹۲
یکشنبه، دی ۲۲، ۱۳۹۲
شنبه، دی ۲۱، ۱۳۹۲
مسئول شاخه اصفهان نهضت آزادی ایران از زندان اوین آزاد شد.
دکترعلی اصغرغروی آزاد شد
مسئول شاخه اصفهان نهضت آزادی ایران ساعتی پیش از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش میزان خبر، دکتر علی اصغر غروی که از دو ماه پیش در بازداشت موقت به سر میبرد، عصر روز شنبه ۲۱ دی ماه ۱۳۹۲ با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
دکتر علی اصغر غروی روز ۹۲/۰۸/۱۹ بعد از انتشار مقاله «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی؟» در روزنامه بهار و توقیف این روزنامه بازداشت شده بود.
دکتر علی اصغر غروی روز ۹۲/۰۸/۱۹ بعد از انتشار مقاله «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی؟» در روزنامه بهار و توقیف این روزنامه بازداشت شده بود.
جمعه، دی ۲۰، ۱۳۹۲
پنجشنبه، دی ۱۹، ۱۳۹۲
«زن جوان هستم، شوهر ندارم، تلفن...»
نوریزاد از خامنهای خواست تصور کند ۲۴ روز به پسرش تجاوز شده
«یک چند روزی است حال خوبی ندارم. نمیدانم چرا بیش از آن زن، بیشتر به آن دانشآموز فکر میکنم و دست لرزانش که این دو جمله کوتاه را برای مادرش یا زن همسایهاش نوشته؛ کاش یکی از سرداران فربه سپاه را میدیدم و بر قبّههای روی شانهاش برق میانداختم...»چهارشنبه، دی ۱۸، ۱۳۹۲
توصیه تاجزاده به دانشجویان آزادیخواه و عدالتطلب
روشن است که ما نباید در تله اقتدارگرایان گرفتار شویم
تاجزاده: دانشگاهیان عزیز مستحضرند که من همواره مدافع نقد عملکرد رهبر و نهادهای زیرنظر ایشان بودهام و آن را حق قانونی و تکلیف شرعی و ملی آحاد ایرانیان دانسته و میدانم و بر این باورم که عقل سلیم نمیپذیرد به یک نفر بیش از ۷۰% اختیارات حکومتی واگذار شود اما نقد او مجاز نباشد و در عوض منتقد او به شدیدترین مجازاتها محکوم شود. چنین نگرش و روشی خلاف قانون اساسی و تجربه بشری است و آسیبهای جدی به میهن و مردم و عرصه سیاست و حتی شخص رهبری وارد میکند. باوجود این با شعار دادن علیه رهبر یا توهین به ایشان مخالفم و آن را به زیان مطالبات دموکراسیخواهانه ملت ایران و مصداق بارز ورود به بازی باخت-باخت میدانم.
اشتراک در:
پستها (Atom)