به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، آبان ۰۳، ۱۳۹۳

عراق حملات شیمیایی "دولت اسلامی" را تأیید کرد

مقامات عراقی برای نخستین بار تأیید کردند که شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اند. وزیر خارجه آلمان ضمن اعلام هشدار، خواستار بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل است.

گزارش‌های منتشر شده در مورد استفاده شبه‌نظامیان گروه تروریستی "دولت اسلامی" از سلاح‌های شیمیایی، نگرانی دولت آلمان را برانگیخته است.
وزیر خارجه آلمان، فرانک‌‌والتر اشتاین‌مایر در گفتگویی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون خواستار بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل شد. این گفتگو در آخرین ساعات پنج‌شنبه (۲۳ اکتبر/ اول آبان) صوت گرفته است. به گزارش خبرگزاری آلمان، بان کی مون پذیرفته که این موضوع در دستور کار شورای امنیت قرار گیرد.
تا کنون تأیید نشده بود که شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" از سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌کنند. شاهدان عینی در مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در اطراف شهر کوبانی در خاک سوریه گفته‌اند بسیاری از ساکنان این شهر که هنوز کوبانی را ترک نکرد‌ه‌اند از تنگی نفس رنج می‌برند که یکی از نشانه‌های مسومیت ناشی از تنفس گازهای سمی است.
روزنامه "واشنگتن‌پست" اطلاعاتی دریافت کرده که نشان می‌د‌هند شبه‌نظامیان افراطی به انبار سلاح‌های شیمیایی دست یافته‌اند. این روزنامه آمریکایی در گزارشی در این مورد خاطر نشان کرده که در ماه سپتامبر ۱۱ نیروی پلیس عراق به بیمارستانی در ۵۰ کیلومتری شمال بغداد منتقل شدند.
این سربازان پس از حمله نیروهای "دولت اسلامی" دچار حالت‌تهوع، استفراغ و مشکلات تنفسی شده بودند. نتیجه آزمایش‌های پزشکی این سربازان حاکی از مسمومیت آنها با گاز کلر بوده است.
یکی از مقامات وزارت دفاع عراق در پاسخ به "واشنگتن‌پست"، این حادثه را تأیید کرده است. به گزارش "نیویورک تایمز" نیروهای امنیتی ایالات متحده آمریکا در حال بررسی این گزارش هستند.
آوارگان سوری که به مرز ترکیه پناه برده‌اند
آوارگان سوری که به مرز ترکیه پناه برده‌اند
نیویورک تایمز نیز میانه اکتبر گزارش داده بود که ترویست‌های "دولت اسلامی" احتمالأ به انبار سلاح‌های شیمیایی باقی‌مانده از دوران صدام حسین در عراق دست یافته‌اند. این روزنامه به انباری در شمال عراق اشاره کرده بود که در آن راکت‌های پر شده با گاز ساریننگهداری می‌شدند.
شبه‌نظامیان افراطی اوایل تابستان این انبار را تصرف کردند. البته دولت عراق آن زمان اطمینان داده بود که سلاح‌های شیمیایی این انبار پیشتر خنثی شده‌اند.
نیروهای "دولت اسلامی" بخش‌های قابل توجهی از خاک عراق و سوریه را به تصرف خود درآورده‌اند. منبع اصلی درآمد این گروه تروریستی، بازار سیاه فروش نفت است.
ثروتمندترین شبکه تروریستی جهان
دولت آمریکا اعلام کرده که حملات هوایی ائتلاف ضد "دولت اسلامی" درآمدهای نفتی این شبکه تروریستی را تا ۵۰ درصد کاهش داده است. این گروه تا پیش از آغاز حملات هوایی روزانه دو میلیون دلار از محل فروش نفت درآمد داشته است.
به نقل از دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا این مبلغ اکنون به یک میلیون دلار کاهش پیدا کرده اما "دولت اسلامی" همچنان ثروتمندترین شبکه تروریستی جهان است.
دیوید کوهن تصریح کرده که جنگجویان این شبکه در پی راه‌های دیگری برای تأمین نیازهای مالی خود هستند. به عنوان مثال این گروه از راه گروگان‌گیری و درخواست پول در ازای آزادی گروگان‌ها در سال جاری میلادی دست‌کم ۲۰ میلیون دلار درآمد داشته است.
غارت، باج‌گیری و جمع‌آوری کمک‌‌های‌مالی از حامیان "دولت اسلامی" خارج از خاک عراق و سوریه از جمله راه‌های دیگر تأمین نیازهای مالی این گروه هستند.
درخواست کمک سازمان ملل برای کمک مالی به آوارگان
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، سازمان ملل متحد و کشورهای عضو ائتلاف ضد "دولت اسلامی" را متهم کرده که تنها به خاطر نفت وارد نبرد با این گروه شده‌اند. اردوغان معتقد است که کشورهای ائتلاف به دلیل آنکه منابع نفتی خود را در خطر دیدند حملات هوایی علیه "دولت اسلامی" را آغاز کردند.
البته اردوغان خود در پی فشار سازمان ملل پذیرفته که همکاری بیشتری برای نابودی شبکه تروریستی "دولت اسلامی" داشته باشد. آنکارا سرانجام با تشکیل کریدوری در خاک این کشور برای عبور رزمنده‌های کرد عراق و پیوستن آنها به کردهای مدافع کوبانی در سوریه موافقت کرده است.
بر اساس این توافق ۲۰۰ پیش‌مرگه کرد به زودی از این کریدور عبور خواهند کرد تا خود را به مدافعان کوبانی برسانند. مسیر مستقیم از عراق به سوریه تحت کنترل شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" درآمده است.
مدافعان کوبانی که از یک ماه پیش در حال نبرد با نیروهای "دولت اسلامی" هستند، تا کنون مانع سقوط این شهر کردنشین شده‌اند. ائتلاف ضد "دولت اسلامی" که پنج کشور عربی نیز در آن شرکت دارند با حملات هوایی علیه مواضع شبه‌نظامیان افراطی از کردها حمایت می‌کنند. این ائتلاف در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه (۲۲ و ۲۳ اکتبر، ۳۰ مهر و اول آبان) ۱۵ موضع "دولت اسلامی" را هدف حمله قرار داده که چهار موضع از آنها در اطراف کوبانی بوده است.
همزمان سازمان ملل متحد نیز خواستار دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای کمک به آوارگان عراقی شده است. این درخواست پنج‌شنبه (۲۳ اکتبر / اول آبان) برای ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد ارسال شده است. مشارکت کشورهای عضو برای تهیه مبلغ یاد شده الزام‌آور نیست. قابل ذکر است که به نقل از سازمان ملل متحد پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در عراق نیازمند کمک‌های فوری هستند.
دویچه وله