وزیر امور خارجۀ بریتانیا: "هیچ معامله ای در میان نیست."
وزارت دفاع بریتانیا خبر داد که این کشور دومین ناو جنگی خود را برای حفاظت از کشتی های تجاری انگلستان در تنگۀ هرمز به آب های خلیج فارس اعزام کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در بیانیه ای که به این مناسبت منتشر کرده گفته است که ناوشکن "اچاماس دانکن" در همکاری با رزمناو "اچاماس مونتروز" وظیفه خواهد داشت که امنیت کشتی های حامل پرچم بریتانیا را به هنگام عبور از تنگۀ هرمز تأمین کند.
وزیر دفاع بریتانیا، "بن والس"، تأکید کرده است که آزادی کشتیرانی در تنگۀ هرمز نه فقط برای بریتانیا بلکه برای متحدان بین المللی این کشور از اهمیتی حیاتی برخوردار است.
در پی توقیف یک نفتکش ایرانی توسط بریتانیا در تنگۀ جبل الطارق، سپاه پاسداران در نوزدهم ژوئیه گذشته یک نفتکش سوئدی حامل پرچم بریتانیا را به اتهام نقض مقررات بین المللی در تنگۀ هرمز توقیف کرد. مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله کمال خرازی به شکل های مختلف گفته اند که حاضرند در صورت رفع توقیف از نفتکش ایرانی در جبل الطارق، کشتی توقیف شدۀ بریتانیایی را آزاد کنند.
در واکنش به این دست اظهارات، وزیر امور خارجۀ بریتانیا، "دومینیک راب"، امروز دوشنبه ۲۹ ژوئیه گفت که "هیچ معامله ای در میان نیست." وزیر دفاع بریتانیا تأکید کرد که مسئله بر سر صیانت از حقوق و قوانین بین الملل است.
همزمان سپاه پاسداران فیلمی از عملیات نیروهای خود به هنگام توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگۀ هرمز را منتشر کرده است. "تسنیم" خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران با انتشار این فیلم نوشته است که سپاه پاسداران در حضور یک رزم ناو بریتانیا کشتی تجاری این کشور را در تنگۀ هرمز توقیف کرده و در این اقدام ناو بریتانیایی را تهدید نموده که در عملیات نیروی دریایی سپاه پاسداران دخالت نکند.
دولت بریتانیا از متحدان اروپایی اش خواسته است که برای حفاظت از آزادی کشتیرانی در تنگۀ هرمز نیرویی مرکب از قوای دریایی کشورهای اروپا تشکیل و به خلیج فارس فرستاده شود. سه کشور فرانسه، ایتالیا و دانمارک از این پیشنهاد استقبال کرده اند و فرماندهی نیروهایی آمریکا در منطقه نیز ضمن استقبال از این طرح آن را مکمل ائتلاف نسبتاً گسترده ای از قوای دریایی بیش از بیست کشور دانسته که قرار است توسط آمریکا و به منظور حفاظت از آزادی کشتیرانی در خلیج فارس تشکیل بشود.
رادیو بین المللی فرانسه