جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه ۲۱ اردیبهشت (۱۰ مه) در ارتباط با جریان "ناموفق" مذاکرات غزه در قاهره ابراز تاسف کرد و گفت "دیدارها فعلا به پایان رسیده و مذاکرات دچار بنبست شده است".
کربی با این حال اظهار امیدواری کرد "هنوز توافق ممکن است" و تلاش میشود تا دو طرف متقاعد شوند مذاکرات را ادامه دهند.
بیشتر بخوانید: وضعیت نامشخص توافق آتشبس در غزه همزمان با آغاز حمله به رفح
کربی همچنین گفته است عملیات اخیر اسرائیل در نزدیکی گذرگاه مرزی غزه و مصر در رفح برای تصرف گذرگاه مرزی انجام گرفته است. او از اسرائیلیها خواست گذرگاه مرزی را به روی کمکهای بشردوستانه باز کنند.
وال استریت ژورنال: مذاکرات غزه ادامه مییابد
همزمان با این سخنان کربی "والاستریت ژورنال" به نقل از مقامات مصری گزارش داد که مذاکرهکنندگان قصد دارند مذاکرات را در اوایل هفته آینده در قاهره یا دوحه پایتخت قطر از سر بگیرند.
مذاکرت میان اسرائیل و حماس بر سر توقف جنگ و آزادی گروگانها که روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) در قاهره، پایتخت مصرآغاز شده بود بینتیجه خاتمه یافت.
اسرائیل و گروه حماس در به "بنبست رسیدن" این مذاکرات همدیگر را متهم کردند. اسرائیل با پایان این مذاکرات عملیات نظامی خود را در شرق رفح آغاز کرد.
فرانسه از اسرائیل خواست به عملیات نظامی در رفح پایان دهد
فرانسه از اسرائیل خواسته است فورا به عملیات نظامی خود در شهر رفح در جنوب نوار غزه پایان دهد.
وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد عملیات نظامی رفح تهدیدی برای ایجاد وضعیت فاجعهبار برای غیرنظامیان غزه است که چندین بار آواره شدهاند و دیگر هیچ منطقه امنی برای آنها وجود ندارد.
فرانسه تنها راه برای آزادی فوری گروگانها و آتشبس دائمی را در مذاکره میداند و از اسرائیل خواسته است هر چه زودتر این مذاکرات را از سر بگیرد.
وزارت امور خارجه در پاریس اعلام کرد، اسرائیل باید فورا گذرگاه مرزی رفح با مصر را بازگشایی کند تا دسترسی غیرنظامیان به کمکهای بشردوستانه امکانپذیر شود.
گوترش: غزه به ورطه سقوط رسیده است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم با توجه به پیشروی ارتش اسرائیل در شرق رفح در نوار غزه، نسبت به "حمله گسترده زمینی" به این شهر مرزی هشدار داد.
گوترش در یک کنفرانس خبری در نایروبی پایتخت کنیا گفت یک حمله زمینی گسترده در رفح منجر به یک فاجعه انسانی خواهد شد و تلاشهای سازمان ملل برای حمایت از مردمی که با خطر قحطی مواجه هستند را تضعیف خواهد کرد.
دویچه وله فارسی